AK47 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Witam! Od wczoraj mam dziwny problem z neostardą 128. Otóż modem łączy się normalnie i niby net chodzi. Ale włączyłem sobie we właściwościach połączenia w WINXP, żeby mi pokazywało stan w trayu. No i już po 3 minutach widzę, że licznik naliczył 100 błędów po stronie "odebrane". Net strasznie muli, wczoraj prawie wogóle nie chodził. Transfer plików- tragedia - osiąga 12kb/s po czym spada do 0 i tak w kółko. Uzywam Zone alarm suite i kaspersky antivir. Dodatkowo sprawdziłem kompa MKSclean i nic nie wykrył. Więc nie jest to wina żadnego śc.i.e.rw.a z netu. Od tygodnia nie zdarzył mi się jeszcze przypadek, że po uruchomieniu komputera zostałby wykryty modem. Zawsze na włączonym kompie muszę wyciągnąć wtyczkę z usb i włożyć do innego gniazda. Aha, w tym programiku SpeedTouch USB Diagnostic w zakładce AAL5 wykazuje mi po 15 minutach połączenia 150 błędów SDU lenght errors. Natomiast w zakładce ADSL czasem jest kilka Loss of singal, Loss of framing Macie jakiś pomysł? Kombinować, czy dzwonić i opierniczyć tepse? Mój modem to thomson speedtouch 330 Edytowane 20 Marca 2005 przez AK47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 wina lini sprawdź przewody ;).a jak nie to do tpsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) wina lini sprawdź przewody ;).a jak nie to do tpsa. 1339032[/snapback] Posprawdzałem wszystkie puszki w ścianach i niby ok. Teraz już o wiele lepiej mi net chodzi, ale nie tak, jak było np tydzień temu. Dzwonilem do tepsy, gość posprawdzał pingi i takie tam i mówi, że wszystko jest w porządku. Wina leży nie po ich stronie, chociaż przyznał, że ponieważ mieszkam w Polsce, to powinienem być do tego przyzwyczajony. No niby tak, ale to JA PŁACĘ i chyba mogę wymagać odpowiedniej jakości usługi. UPDATE : JUŻ WSZYSTKO DZIAŁA BEZ ŻADNYCH BŁĘDÓW. TP DOKONAŁA SAMONAPRAWY. Edytowane 20 Marca 2005 przez AK47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...