demonstrator Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Test pamięci w Everescie mam taki Odczyt 2122 MB/sek Zapis 629 MB/sek Oczekiw 136.8 ns Czy może komuś udało się osiągnąc lepsze wyniki ? Czy to już koniec możliwości tej konfiguracji (patrz niżej) ?? A może komuś udało się bardziej podkręcic ta konfiguracje ??? :blink: Czekam na relacje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Nie, to nie koniec. Ludzie robią wyniki nawet czterokroteni więcej, zresztą masz przyklejony topic. Tam polecam zacząć szukanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonstrator Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Nie, to nie koniec. Ludzie robią wyniki nawet czterokroteni więcej, zresztą masz przyklejony topic. Tam polecam zacząć szukanie. 1338813[/snapback] Ustawilem mnoznik 12 x FSB 200 MHz i wynik mam nadal mizerny Odczyt 2331 MB/sek Zapis 700 MB/sek Oczekiw 119.3 ns Kumpel na Athlonie 64 3000 z tymi samymi pamiatkami i plyta Asusa ma odczyt rzedu 4000 MB/sek w dualu Wiec jak to jest ??? Mam cos nie tak z pamieciami czy na Athlonie 64 i plycie z dualem mozna wiecej wyciagniac i dlaczego ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 no cos czerstwo, cos pod 3000 powinienes miec chyba.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 wyglada na brak sterownikow VIA, chyba ze pamieci nie leca synchronicznie, wtedy wynik ok dla fsb 166mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 A64 to zupelnie inna bajka wyniki sa nieporownywalne ze zwyklymi axp. A co do wynikow to rzeczywiscie slabiutkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Ta płyta główna już tak ma co widać w temacie o niej. Tylko niektórzy uzyskują rezultaty zbliżone do normy. Ja do nich nie należę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 a timingi to oczwiście o kant.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonstrator Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) Mam pamięci PC 3200 a maksymalny transfer jaki udało mi się uzyska w odczycie to 2500 MB/s ??? Jak to możliwe Reklamowac pamieci czy plyte glowna ??? Jedna pamiec 256 odczyt w Everescie taki sam jak dwie w dualu ?? Ten Dual to chyba nic nie daje z wyjatkiem napisu podczas startu systemu :cry: Edytowane 27 Marca 2005 przez demonstrator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...