Wujek_Dobra_Rada Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Mam następujący kłopot: Nie mogę odpalić systemu, nie botując płyty z WIN XP. Aby w ogóle odpalić windowsa, musze startować z płyty instalacyjnej, inaczej start systemu się zacina i wyskakuje następujący komunikat na czarnym ekranie: Verifying DMI Pool Data ….. . I tak czeka i czeka :-( Da się temu jakoś zaradzić ?? Bardzo proszę o konkretną pomoc. Mam jeszcze drugi problem. Mój dysk Seagate 120GB ata jest widziany jako ATA 33. Jak to ustawić ?? Edytowane 20 Marca 2005 przez Wujek_Dobra_Rada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Powodów tego komunikatu moze byc wiele: 1. Uszkodzony plik boot na kompie - uruchamiamy konsole odzyskiwania i wpisujemy 2 komendy: fixboot i fixmbr 2. Zle podlaczony dysk twardy (zworka,tasma) 3. Dyskietka we flopie 4. Uszkodzony twardziel W przypadku gdy dotrzesz juz do 4 punktu proponuje sprobowac programu hddregenerator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Dobra_Rada Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 A to nie jest przypadkiem coś w biosie ?? bo stary system na starym dysku też się nie chce odpalić bez CD. Może coś w biosie niechcący przestawiłem :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Calkiem mozliwe ze to wina zlych ustawien w Biosie. Proponuje Clear Cmos (reset biosu) i sprawdzic na poczatku na defaultowych ustawieniach, potem mozesz ustawiac wszystko po koleji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Dobra_Rada Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Calkiem mozliwe ze to wina zlych ustawien w Biosie. Proponuje Clear Cmos (reset biosu) i sprawdzic na poczatku na defaultowych ustawieniach, potem mozesz ustawiac wszystko po koleji. 1339814[/snapback] dziex, juz dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...