Greg Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam. Czy twardy mozę pracować w pionie.Może to dziwne , lamerskie, pytanie ale poprostu nie wiem , a musze go tak zamocować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Byl kiedys taki dlugi temat na tweaku poruszajacy to zagadnienie. Wyniklo z tego tylko jedno że producenci zalecaja montaż dysków zarówno płasko elektronika do ziemi jak i pionowo i nie wplywa to na żywotnośc dysków. Nie nalezy jednak montować tych urzadzęn w innej pozycji niz ta (czytaj: gdy dysk musi być pochylony od płaszczyzny bądź pionu) bo wtedy znacznie skraca sie jego zywotność. P.S. Mam kolege ktory ma obudowe Optimusa i w niej dysk jest wlasnie montowany w pionie. Jest to jakas stara U6 20Gb ale dziala do dzis znakomicie Edytowane 20 Marca 2005 przez Nyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarek_k Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 wyczytalem gdzies, ze polozenie dysku "etykieta" do dolu masakralnie skraca jego zywotnosc, a co do pionowego to nie wiem... ale mysle, ze sie nie powinno bo wkoncu bodajrze glowica "unosi" sie nad dyskiem po czesci dzieki predkosci, wiec jesli zaczniemy ingerowac w polozenie glowicy to moze byc zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=107068 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Ha! Co by tu dysku nie zamęczyć kupiłem starą obudowę Compaq-a z przekręcanymi urządzeniami odczytująco -zapisującymi, w zależnosci w jakiej jest pozycji komputer. I po sprawie.Ale dzięki za zainteresowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...