Skocz do zawartości
Towsik

Głodny Ixpe.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały prblem z RAM'em. Mianowicie w kompie mam zainstalowane 512 RAM'u. Minimalną ilość programów w autostarcie(Zone Alarm i RAMIdle). Powyłączałem wszystkie niepotrzebne usługi systemowe(m.in zapore systemową). No i co? Po włączeniu kompa ilośc wolnego RAM'u waha mi się między 345-350MB? Czy to normalka, że Windows(XP) "zjada" ok.160MB ram'u?

PS: Szlok mnie trochę trafia bo do autostart'u wwalił mi się "programik" Windowsowy-"Bezpieczne usuwanie sprzętu". Wie ktoś jak to raz na zawsze wyłączyć?

I jeszcze jedno. Kończy mi się miejsce na jednym z dysków, no i oczywiście nasz "kochany" XP co włączenie kompa informuje mnie o tym fakcie :wink: . Jak to wyłączyć???

Edytowane przez Towsik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze XP pozera tyle ramu to norma. Co ile pamieci pochlania mozesz sprawdzic w manadzerze zadan klikajac alt+ctrl+del.

Bezpieczne usuwanie sprzetu to ikonka ktora sie pojawia gdy masz zainstalowane jakies urzadzenia usb. Ikona ta sluzy do bezpiecznego odinstalowania tych urzadzen. Glownie chodzi tutaj o modemy, aparaty cyfrowe, dyski itp... Wypiecie ich bezposrednie z portu mogloby je uszkodzic...

Mozesz sobie ta ikonke ukryc aby nie byla widoczna w opcja menu start.

Komunikat o miejscu na dysku mozna wylaczyc tu:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]

"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi