Towsik Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Mam mały prblem z RAM'em. Mianowicie w kompie mam zainstalowane 512 RAM'u. Minimalną ilość programów w autostarcie(Zone Alarm i RAMIdle). Powyłączałem wszystkie niepotrzebne usługi systemowe(m.in zapore systemową). No i co? Po włączeniu kompa ilośc wolnego RAM'u waha mi się między 345-350MB? Czy to normalka, że Windows(XP) "zjada" ok.160MB ram'u? PS: Szlok mnie trochę trafia bo do autostart'u wwalił mi się "programik" Windowsowy-"Bezpieczne usuwanie sprzętu". Wie ktoś jak to raz na zawsze wyłączyć? I jeszcze jedno. Kończy mi się miejsce na jednym z dysków, no i oczywiście nasz "kochany" XP co włączenie kompa informuje mnie o tym fakcie :wink: . Jak to wyłączyć??? Edytowane 20 Marca 2005 przez Towsik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 To ze XP pozera tyle ramu to norma. Co ile pamieci pochlania mozesz sprawdzic w manadzerze zadan klikajac alt+ctrl+del. Bezpieczne usuwanie sprzetu to ikonka ktora sie pojawia gdy masz zainstalowane jakies urzadzenia usb. Ikona ta sluzy do bezpiecznego odinstalowania tych urzadzen. Glownie chodzi tutaj o modemy, aparaty cyfrowe, dyski itp... Wypiecie ich bezposrednie z portu mogloby je uszkodzic... Mozesz sobie ta ikonke ukryc aby nie byla widoczna w opcja menu start. Komunikat o miejscu na dysku mozna wylaczyc tu: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Towsik Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 No dobra dzieki, dzienki:] Ale co do tych dysków, to nie mam takiego wpisu w rejestrze:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Ale co do tych dysków, to nie mam takiego wpisu w rejestrze:( 1339812[/snapback] To dopisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Optymalizacja Windowsa XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...