Skocz do zawartości
GaV

Jaką Wybrac Płyte

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstepie powiem tylko ze jestem lejek i nie znam sie za bardzo n sprzecie chce wymienic plyte glowna. I chcialbym kupic cos dobrego mam

procesor: AMD Sempron 2600

pamiec: DDR 512MB 400MHz

grafike: GeforceFX 5500 128MB DDR

Chcialbym dobrac teraz plytke zastanawialem sie nad:

Asus A7N8X-X

Gigabyte 7N400S-L

MSI KT880 Delta-LSR

te trzy polecali mi sprzedawcy ale nie wiem ktora z nich jest lepsza i czy to dobry wybor. Prosze o podpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze takich tematow jest pelno na tweaku wiec wystarczy tylko poszukac!

po drugie jezlei juz zadales pytanie to okresl do czego bedzie ta plyta i ile ma kostzowac jezlei chesz aby byla dobra do oc too kupuj ABUTA nf7 rev 2.0 za 250zl lub DFI Infinity. Jezlei chesz miec stabilna plyte to kup ASUS A7N8X rev.2.0 i wgraj bios 1010B-MOD. Aktualeni uzywam Abita i jest cool 250fsb:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glownie do grania i do ogladania filmow z cena to tak okolo 300-400 max ucze sie wiec z kasa kiepsko

1339747[/snapback]

Pliz na przyszłosc pooszukaj na forum tego jest sporo

A co do płyt to:

-do krecenia tp jakiegos Abita NF7

-Super stabilnosc, wyposazenie, jakosc wykonania i osiagi ale mniejsze O/C ASUS A7N Deluxe (ok. 320zl)

-Super stabilnosc, extra wyposazenie, lecz ciut gorsze osiagi i mniejsze do Deluxe O/C ale super cena (nawet 200-230zl.) To ASUS A7880

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no albo DFI Infinity za około 350zł z mega możliowściami o/c...

1342528[/snapback]

Wez Asusa DELUXE lub DFI (jak w poscie wyzej) a i doloz ze 30-40 zeta do Gigabyte Radeon 9550 bo ten FX5500 to tylko podrasowane zegary gniota jakim jest FX5200. A Radka to i kiedys jak ci sie zechce bezproblemu puscisz na zegary 9600 albo nawet i 9600Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi