Djjjjjjjj Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 :sad: Witam,mam problem,a dotyczy on płyty ASUS A7V8X-X .Wsadziłem do niej Durona 1000 Mhz i GeForce 2 Mx 400 i zaczęły sie schody.W biosie ustawiam mu Agp X4 a w windowsie cały czas mam X2 :mur: Już nie wiem o co chodzi,może ktoś mi pomoże!!Mam wgranego najnowszego bios-a 1013.Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 A które pokazuje x2 dla Karty czy dla Płyty czy dla Systemu => w ogólnym jest x2??? A tak na marginesie => instalowałeś sterowniki Hyperion (głównie o GART się pytam) do płyty??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djjjjjjjj Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 zainstalowałem sterowniki Via Hyperion 4.53.Zainstalowałem rive tunera i on pokazuje mi że chipset jest na 2x,karta graficzna może iść na 4x no i w optymalnym ustawieniu daje mi x2.TO samo pisze jak dam właściwości ekranu,ustawienia i przycisk zaawansowane.W biosie mam włączone x4.Nie wi :sad: em o co chodzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Hmmm... Hyperion dobry... W BIOSie nastaw może AUTO... Ale hmmm... Jakoś dziwacznie... Może system jest padnięty trochę??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djjjjjjjj Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Już próbowałem dawac na AUTO w biosie,ale to też nic nie pomaga,dalej jest to samo :(.Instalowałem kilka razy system i nic :(.Już nie wiem co może być nie tak..........Dzięki za zainteresowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Eh... a możesz od kogoś pożyczyć grafę na 1 dzień??? A może Ty idź ze swoją do kumpla??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Hmm, troche to dziwne, masz najnowsze stery do Geforca. Zasilacz masz 350W, ale jakiej firmy, bo jak Codegena, to juz mamy prawdopodobny powód klopotów. I zrób to co Ci mowil Hirotaro, zmierz napiecia, mozesz to zrobic np. ASUS Probem, mierz przez dlu|sy czas jednocze[nie obciazajac kompa, np. DOOMem III :wink: , albo jakims innym wymagajacym programem. Jesli to nie bedzie przyczyna, to musze jeszcze troche pomyslec nad tym i podziele sie z Toba miomi przemysleniami, jak tylko cos wymysle :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djjjjjjjj Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Zasilacz do którego podpinałem płyte był rzeczywiście z firmy CODEGEN-a 300 wat.Nie wiedziałem że to ma coś do rzeczy :blink: Musi być 350 wat??To nie wiedziałem.Qurcze musze spróbować z lepszym zasilaczem.Dzięki za podpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 To nie ma znaczenia, czy 350W czy 300W, jak Codegen to zawsze bedzie jakis problem:), sprobuj na zasilaczu jakiejs lepszej firmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...