MeHow Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Wiem, ze zakladajac cooper shima nalezy sciagnac wszystkie stickery tzn. te nalepki na procku. Inaczej nie wiem co sie stanie z prockiem, ale podejrzewam, ze sie spali or sth like that ( :lol: ). Pytanie wiec jest takie, czy gdybym przyszedl do sklepu, gdzie kupowalem procka i zaspiewal gosciom, ze chce cooper shima, to czy jest mozliwe, zebym nie stracil gwarancji? pozdr mehow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Wiem, ze zakladajac cooper shima nalezy sciagnac wszystkie stickery tzn. te nalepki na procku. Inaczej nie wiem co sie stanie z prockiem, ale podejrzewam, ze sie spali or sth like that ( :lol: ). Pytanie wiec jest takie, czy gdybym przyszedl do sklepu, gdzie kupowalem procka i zaspiewal gosciom, ze chce cooper shima, to czy jest mozliwe, zebym nie stracil gwarancji? pozdr mehow Niby po co masz odlepiac plomby? Zeby zalozyc shima? :) Chyba zartujesz? Jedno drugiemu nie przeszkadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ej wlasnie co ci przeszkadzaja plomby jedno drugiemu wcale nie przeszkadza !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpatkows Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Wiem, ze zakladajac cooper shima nalezy sciagnac wszystkie stickery tzn. te nalepki na procku. Inaczej nie wiem co sie stanie z prockiem, ale podejrzewam, ze sie spali or sth like that. Pytanie wiec jest takie, czy gdybym przyszedl do sklepu, gdzie kupowalem procka i zaspiewal gosciom, ze chce cooper shima, to czy jest mozliwe, zebym nie stracil gwarancji? Ales wymyslil... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ja nie odlepiłem i proc żyje. :P pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Shimowi stickery nie przeszkadają :D :D :D P.S. w jednym skepie komputerowym zatrudniono pannę która sticker z gwarancją na jądro naklejała :? po awanturze przykleiła na zielonym :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Shimowi stickery nie przeszkadają :D :D :D P.S. w jednym skepie komputerowym zatrudniono pannę która sticker z gwarancją na jądro naklejała :? po awanturze przykleiła na zielonym :twisted: aaa to sorry... gdzies tak czytalem... dzieki... no to kupuje cooper shima... btw czy wtedy juz niemozliwe jest ukruszenie jadra? (oczywiscie nie biore pod uwage totalnej nieostroznosci :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 przy cs-ie trzeba się nastarać żeby jajko skruszyć. ja moim bloczkiem macham nad prockiem czasem i kilka raze dziennie i wsztko jest ok. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 przy cs-ie trzeba się nastarać żeby jajko skruszyć. ja moim bloczkiem macham nad prockiem czasem i kilka raze dziennie i wsztko jest ok. Pozdrawiam M. ok dzieki za informacje... a powiedzcie mi jakie sa rozsadne ceny cs'a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::Nogal::. Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 ...sticker z gwarancją na jądro naklejała...a ladna chociaz byla ?? Bo ja to byle jakiej nie pozwolilbym nawet poogladac mojego jadra o przyklejeniu na nie naklejki nawet nie wspomne :D (gwoli scislosci to mam dwa :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 przy cs-ie trzeba się nastarać żeby jajko skruszyć. ja moim bloczkiem macham nad prockiem czasem i kilka raze dziennie i wsztko jest ok. Pozdrawiam M. ok dzieki za informacje... a powiedzcie mi jakie sa rozsadne ceny cs'a? Od 10 do 20 zl za Shima ThermalTake w sklepie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 to zależy też od grubości stickera... bo jak taki cienki to raczej nic mu sie nie stanie. ale jak taki gruby dosyć to aj bym sie zastanowił czy położyć cs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 a ja niby na to samo ale troche inaczej :P kupilem antka i w sklepie walneli mi dodatkowi stikera na wentyl i podstawke i teraz chce dokupic CS ale u nich w sklepie nie ma takze jak bede chcial to zrobic samemu to zerwe sikera i strace gwarancje a nie wiem czy oni zaloza mi CS bo przecierz nie byl kupiony u nich, jak to jest :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 a ja niby na to samo ale troche inaczej :P kupilem antka i w sklepie walneli mi dodatkowi stikera na wentyl i podstawke i teraz chce dokupic CS ale u nich w sklepie nie ma takze jak bede chcial to zrobic samemu to zerwe sikera i strace gwarancje a nie wiem czy oni zaloza mi CS bo przecierz nie byl kupiony u nich, jak to jest :? zazwyczaj zakladaja tyle ze pewnie beda chcieli jaka oplate za fatyge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ej, mam jedno pytanko do was. Jezeli mowicie, ze stickerow nie trzeba odlepiac, bo to nic nie przeszkadza, to czemu tyle ludzi na tym forum odradza smarowanie pastą shimow. Z tego co sie dowiedzialem, to nie smaruje sie ich dlatego, bo zmienia to ich grubosc (zwiększa), przez co radiator moze niedokladnie przylegac do "jądra". Więc czegos tu nie rozumiem, stickery tak, a pasta nie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 A jakiego cs'a najlepiej kupic? Miedzianego,aluminiowego? Rozumiem,ze pod WB wsadzic go nalezy? :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 A jakiego cs'a najlepiej kupic? Miedzianego,aluminiowego? Rozumiem,ze pod WB wsadzic go nalezy? :) Pozdrawiam Miedziany, WB jest dosc ciezki zazwyczaj, wiec nalezaloby zalozyc Coppershima tak dla asekuracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Kupiłem Copper Shima XP miedzianego firmy Thermaltake za 15 PLN 8) . Założyłem na procka bez zrywania sticker'ów (mam 2) i chodzi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ej, mam jedno pytanko do was. Jezeli mowicie, ze stickerow nie trzeba odlepiac, bo to nic nie przeszkadza, to czemu tyle ludzi na tym forum odradza smarowanie pastą shimow. Z tego co sie dowiedzialem, to nie smaruje sie ich dlatego, bo zmienia to ich grubosc (zwiększa), przez co radiator moze niedokladnie przylegac do "jądra". Więc czegos tu nie rozumiem, stickery tak, a pasta nie?? bo cienka naklejka jest jednak ciensza niz 2 wartswy pasty, a wytlumacz mi po co chcesz smarowac shimapasta?, skoro on zmienia temp 1 (no maximum 2 przy duzych temp) to to pos,arowanie pasta nie da ci wiecej niz 0,5-1 stopien, tydzien temu byla dyskusja o smarowaniu shimow juz, poszukaj na forum, poza tym czy warto jest packac sie w tym syfie pasty wszedzie na procu zeby uzyskac 0,5 stopnia?, imho NIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Uneek Eth, tak sie zastanawiam, chodzić niby chodzi, ale czy nie chodzilby lepiej po zdjeciu stickerow? Ja planuje zakup na dniach i raczej u siebie bede ściągał. Poza tym czy nie da sie ich odlepic w jakis "magiczny" sposob, zeby mozna je bylo potem przykleic spowrotem? Holman, pewnie masz racje, ale wg mnie jak sie bawic, to na calego. :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Poza tym czy nie da sie ich odlepic w jakis "magiczny" sposob, zeby mozna je bylo potem przykleic spowrotem? Spróbuj pobawić się żyletką... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ej, mam jedno pytanko do was. Jezeli mowicie, ze stickerow nie trzeba odlepiac, bo to nic nie przeszkadza, to czemu tyle ludzi na tym forum odradza smarowanie pastą shimow. Z tego co sie dowiedzialem, to nie smaruje sie ich dlatego, bo zmienia to ich grubosc (zwiększa), przez co radiator moze niedokladnie przylegac do "jądra". Więc czegos tu nie rozumiem, stickery tak, a pasta nie?? Nie wiem czego nie rozumiesz ???? Shima nie smaruje sie pasta, dlatego ze nic to nie daje praktycznie, natomiast zasyfia proca calego, w dodoatku mozesz zwierac w ten sposob niechcaco mostki, pozatym producent mowi ze nie trzeba, a on chyba wie cos na te temat 8) Stickery nic nie przeszkadzaja, chyba ze masz z 5 jeden na drugim przyklejone. Pojedynczy sticker jest tak "gruby", ze w niczym nie przeszkadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 wg mnie jak sie bawic, to na calego. :))) racja, ale z głową :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ok, ok... ja kupilem na allegro ROTFL jakiegos shima firmy colorful . Czy ktos ma takie cudo? i co o tym sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ok, ok... ja kupilem na allegro ROTFL jakiegos shima firmy colorful . Czy ktos ma takie cudo? i co o tym sadzicie? to to samo, nawet lepiej sie uklada bo ma krawedzie zagiete... firma nei ma w przypadku takiej <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki znaczenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Skoro tych stickerow nie trzeba odlepiać, to może dałoby sie zaktualizowac post w dziale FAQ wysłany 09 Wrz, 2002 8:51. Temat postu: copper shim. Bo moze są ludzie, ktorzy to czytają (ja np czytam). "pokój ludziom dobrej woli" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Po co tyle gadania???????Walkowane tyle juz!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...