Skocz do zawartości
MeHow

Coopershim - od strony gwarancji

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ze zakladajac cooper shima nalezy sciagnac wszystkie stickery tzn. te nalepki na procku. Inaczej nie wiem co sie stanie z prockiem, ale podejrzewam, ze sie spali or sth like that ( :lol: ). Pytanie wiec jest takie, czy gdybym przyszedl do sklepu, gdzie kupowalem procka i zaspiewal gosciom, ze chce cooper shima, to czy jest mozliwe, zebym nie stracil gwarancji?

pozdr

mehow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze zakladajac cooper shima nalezy sciagnac wszystkie stickery tzn. te nalepki na procku. Inaczej nie wiem co sie stanie z prockiem, ale podejrzewam, ze sie spali or sth like that ( :lol: ). Pytanie wiec jest takie, czy gdybym przyszedl do sklepu, gdzie kupowalem procka i zaspiewal gosciom, ze chce cooper shima, to czy jest mozliwe, zebym nie stracil gwarancji?

pozdr

mehow

Niby po co masz odlepiac plomby? Zeby zalozyc shima? :)

Chyba zartujesz? Jedno drugiemu nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze zakladajac cooper shima nalezy sciagnac wszystkie stickery tzn. te nalepki na procku. Inaczej nie wiem co sie stanie z prockiem, ale podejrzewam, ze sie spali or sth like that. Pytanie wiec jest takie, czy gdybym przyszedl do sklepu, gdzie kupowalem procka i zaspiewal gosciom, ze chce cooper shima, to czy jest mozliwe, zebym nie stracil gwarancji?

Ales wymyslil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shimowi stickery nie przeszkadają :D  :D  :D 

P.S. w jednym skepie komputerowym zatrudniono pannę która sticker z gwarancją na jądro naklejała  :? po awanturze przykleiła na zielonym  :twisted:

aaa to sorry... gdzies tak czytalem... dzieki... no to kupuje cooper shima... btw czy wtedy juz niemozliwe jest ukruszenie jadra? (oczywiscie nie biore pod uwage totalnej nieostroznosci :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy cs-ie trzeba się nastarać żeby jajko skruszyć. ja moim bloczkiem macham nad prockiem czasem i kilka raze dziennie i wsztko jest ok.

Pozdrawiam

M.

ok dzieki za informacje... a powiedzcie mi jakie sa rozsadne ceny cs'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy cs-ie trzeba się nastarać żeby jajko skruszyć. ja moim bloczkiem macham nad prockiem czasem i kilka raze dziennie i wsztko jest ok.

Pozdrawiam

M.

ok dzieki za informacje... a powiedzcie mi jakie sa rozsadne ceny cs'a?

Od 10 do 20 zl za Shima ThermalTake w sklepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja niby na to samo ale troche inaczej :P

kupilem antka i w sklepie walneli mi dodatkowi stikera na wentyl i podstawke i teraz chce dokupic CS ale u nich w sklepie nie ma takze jak bede chcial to zrobic samemu to zerwe sikera i strace gwarancje a nie wiem czy oni zaloza mi CS bo przecierz nie byl kupiony u nich, jak to jest :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja niby na to samo ale troche inaczej :P 

kupilem antka i w sklepie walneli mi dodatkowi stikera na wentyl i podstawke i teraz chce dokupic CS ale u nich w sklepie nie ma takze jak bede chcial to zrobic samemu to zerwe sikera i strace gwarancje a nie wiem czy oni zaloza mi CS bo przecierz nie byl kupiony u nich, jak to jest :?

zazwyczaj zakladaja tyle ze pewnie beda chcieli jaka oplate za fatyge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej, mam jedno pytanko do was. Jezeli mowicie, ze stickerow nie trzeba odlepiac, bo to nic nie przeszkadza, to czemu tyle ludzi na tym forum odradza smarowanie pastą shimow. Z tego co sie dowiedzialem, to nie smaruje sie ich dlatego, bo zmienia to ich grubosc (zwiększa), przez co radiator moze niedokladnie przylegac do "jądra". Więc czegos tu nie rozumiem, stickery tak, a pasta nie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej, mam jedno pytanko do was. Jezeli mowicie, ze stickerow nie trzeba odlepiac, bo to nic nie przeszkadza, to czemu tyle ludzi na tym forum odradza smarowanie pastą shimow. Z tego co sie dowiedzialem, to nie smaruje sie ich dlatego, bo zmienia to ich grubosc (zwiększa), przez co radiator moze niedokladnie przylegac do "jądra".  Więc czegos tu nie rozumiem, stickery tak, a pasta nie??

bo cienka naklejka jest jednak ciensza niz 2 wartswy pasty, a wytlumacz mi po co chcesz smarowac shimapasta?, skoro on zmienia temp 1 (no maximum 2 przy duzych temp) to to pos,arowanie pasta nie da ci wiecej niz 0,5-1 stopien, tydzien temu byla dyskusja o smarowaniu shimow juz, poszukaj na forum, poza tym czy warto jest packac sie w tym syfie pasty wszedzie na procu zeby uzyskac 0,5 stopnia?, imho NIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uneek Eth, tak sie zastanawiam, chodzić niby chodzi, ale czy nie chodzilby lepiej po zdjeciu stickerow? Ja planuje zakup na dniach i raczej u siebie bede ściągał. Poza tym czy nie da sie ich odlepic w jakis "magiczny" sposob, zeby mozna je bylo potem przykleic spowrotem?

Holman, pewnie masz racje, ale wg mnie jak sie bawic, to na calego. :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej, mam jedno pytanko do was. Jezeli mowicie, ze stickerow nie trzeba odlepiac, bo to nic nie przeszkadza, to czemu tyle ludzi na tym forum odradza smarowanie pastą shimow. Z tego co sie dowiedzialem, to nie smaruje sie ich dlatego, bo zmienia to ich grubosc (zwiększa), przez co radiator moze niedokladnie przylegac do "jądra".  Więc czegos tu nie rozumiem, stickery tak, a pasta nie??

Nie wiem czego nie rozumiesz ????

Shima nie smaruje sie pasta, dlatego ze nic to nie daje praktycznie, natomiast zasyfia proca calego, w dodoatku mozesz zwierac w ten sposob niechcaco mostki, pozatym producent mowi ze nie trzeba, a on chyba wie cos na te temat 8)

Stickery nic nie przeszkadzaja, chyba ze masz z 5 jeden na drugim przyklejone.

Pojedynczy sticker jest tak "gruby", ze w niczym nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ok... ja kupilem na allegro ROTFL jakiegos shima firmy colorful . Czy ktos ma takie cudo? i co o tym sadzicie?

to to samo, nawet lepiej sie uklada bo ma krawedzie zagiete... firma nei ma w przypadku takiej <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki znaczenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...