Skocz do zawartości
Darck

Grafika Za ~100zl

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką karte graficzną najlepiej kupić za jedyne 100zl ?

-Geforce 4 MX 440 64MB 128bit ~90 - 100zl

-Ati Radeon 9000 64MB 128bit - 110zl, np. http://allegro.pl/show_item.php?item=45708592

-Geforce 3 Ti 200 -120zl

Lub moze cos innego? Moze warto dodac pare zl na cos co jest wydajnosciowo wiele procent wyzsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z drugiej strony wg. tej tabelki Geforce 2 Ti ma wydajnosc 2000 - 2 razy wieksza od geforce 4 mx 440 i o 400 punktow wyzsza od geforce 3 200, a mozna kupic duzo latwiej od geforce 3 : http://allegro.pl/show_item.php?item=44529990

Wiec jak to jest z geforce 2? A moze ta tabelka jest do niczego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Skup się lepiej na GeForce 4 Ti 4200. Parę zeta więcej, ale wszystkie wyżej wymienione bije na głowę. Sprzedasz parę butelek i sobie pograsz jak człowiek. Jeżeli się upierasz przy tych trzech - wybierz bramkę nr 3. W pierwszej i drugiej czai się ZONK :wink:

HOWK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Skup się lepiej na GeForce 4 Ti 4200. Parę zeta więcej, ale wszystkie wyżej wymienione bije na głowę. Sprzedasz parę butelek i sobie pograsz jak człowiek. Jeżeli się upierasz przy tych trzech - wybierz bramkę nr 3. W pierwszej i drugiej czai się ZONK  :wink:

HOWK

1340350[/snapback]

Pier***** jak ******. Pare zloty???. Kup tego GF3Ti i go krec. Za tą cene nic lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pier***** jak ******. Pare zloty???. Kup tego GF3Ti i go krec. Za tą cene nic lepszego.

1340363[/snapback]

po co tak sie odrazu denerwowac??

Kup 3ti, karta bardzo dobra, ostatnio gralem nawet na niej w HL2 w 1024x768 srednie detale ( idealna plynnosc, oczywiscie karta byla podkrecona B) ) :-P , jest to moja zapasowa karta gdyby cos sie z prajmerowa stalo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co tak sie odrazu denerwowac??

Kup 3ti, karta bardzo dobra, ostatnio gralem nawet na niej w HL2 w 1024x768 srednie detale ( idealna plynnosc, oczywiscie karta byla podkrecona  B)  ) :-P , jest to moja zapasowa karta gdyby cos sie z prajmerowa stalo :wink:

1340415[/snapback]

To bardzooo ciekawe bo mi jaki i sporej liczbie osob majacych R9800 PRO i w miare dobry proc w HL 2 FPS spada (czasem) nawet na srednich detalach ponizej 30 FPS :) ...

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzooo ciekawe bo mi jaki i sporej liczbie osob majacych R9800 PRO i w miare dobry proc  w HL 2  FPS spada (czasem) nawet na srednich detalach ponizej 30 FPS :) ...

1340585[/snapback]

Bo widzisz na radku 9800 odpalasz gierke w jakosci jaka daje DX9 , a na 3Ti odpalasz w DX8,1.

DX9 bardziej obciaza karte niz DX8, przez co ilosc kaltek bardziej spada.

Grajac na 3Ti w DX8 nie widac moze jakichs tam efektow, ale jest plynnie poniewaz ta karta idealnie daje sobie rade w grach wykorzystujacych DX8, czuje sie ajk ryba w wodzie :wink:. Swoja droga 3Ti jest ostatnia karta Nvidi, którą szanue, późniejsze modele to pomylki ( no moze jeszcze 4ti :rolleyes: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo widzisz na radku 9800 odpalasz gierke w jakosci jaka daje DX9 , a na 3Ti odpalasz w DX8,1.

DX9 bardziej obciaza karte niz DX8, przez co ilosc kaltek bardziej spada.

Grajac na 3Ti w DX8 nie widac moze jakichs tam efektow, ale jest plynnie poniewaz ta karta idealnie daje sobie rade w grach wykorzystujacych DX8, czuje sie ajk ryba w wodzie  :wink:. Swoja droga 3Ti jest ostatnia karta Nvidi, którą szanue, późniejsze modele to pomylki ( no moze jeszcze 4ti :rolleyes:  )

1340615[/snapback]

Tak tez podejrzewalem ze chodzi tu oto ze grafika jest w tym przypadku pod DX 8 only ,ale nie bylem do konca przekonany ze karty obslugujace w pelni DX 8 i to takie perelki jak GF 3TI daja niezlego kopa :)

P.S Jak bym mogl to bym przeszedl na DX8 w HL2 ,ale tam juz jest na stale wybrane DX9 i nie moge zmienic na 8 czy 8.1, a tu czasem mocno spada ponizej 30 FPS :(

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S Jak bym mogl to bym przeszedl na DX8 w HL2 ,ale tam juz jest na stale wybrane DX9 i nie moge zmienic na 8 czy 8.1, a tu czasem mocno  spada ponizej 30 FPS :(

1340703[/snapback]

Co Ty gadasz ? W konsoli wpisujesz odpowiednia komende i ustawiasz sobie wersje dx jaka tylko chcesz: 7; 8; 8.1; 9

Poza Gf-3Ti200 istnieje takze radek 8500/9100 ktory jest w podobnej cenie i ma dx 8.1 Moj Sapphire 9100 ladnie sie krecil, w 3d3k udalo mi sie wycisnac 1568pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga 3Ti jest ostatnia karta Nvidi, którą szanue, późniejsze modele to pomylki ( no moze jeszcze 4ti)

Ja też tak myśle. :wink: Tylko szkoda że 4TI ma direct 8.1... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pierwszych 2 się nie wypowiem, ale GF3 mam sam, co prawda najsłabszy model (ti 200, który przydałoby się podkręcić, nigdy tego nie robiłem)ale służył mi dzielnie przez 3 lata i ani razu na nim się nie zawiodłem, choć granie w NFS u2 trchę wnerwiało (800x600 i 80% efektów wyłączona ale i tak czasem mulił). Mam DX 8.0.

I chce za nią 80zł, nie 120zł (120zł to gdybym miał ti450/500 sobie życzył)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi