Crusio Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Kurcze tak jakos dziwnie sie stalo ze od wczoraj jakies glupie reklamy mi sie na kompa dostaly - Spyware. Wszystko usunalem dokladnie (hijackthis, MKS VIR i CWShredder) Jednak po calej tej operacji w jakis sposob uniemozliwia mi to klik prawym przyciskiem myszki w Windowsie XP. Jesli jestem np w przegladarce internetowej to wsio ok - przycisk dziala, na pasku zadan tez tak samo jak i w menu START. Lecz w pelnym oknie jak i na pulpicie nic z tego. No i w ogole nie dziala skrot ALT+ENTER czyli wlasciwosci. Moze mi ktos jakos pomoc bo nie chce mi sie formata robic :D. Mysz jest na USB i na pewno jest dobra a system to tak jak wczesniej pisalem WIN XP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Pewnie juz probowales tego co tutaj napisalem: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=122760 ? Oczywiscie napisz w razie gdyby pomoglo, o ile pomoze czego nie jestem pewny :P PS. czy to jakas plaga? juz pare osob wczoraj o tym pisalo ;-) Edytowane 21 Marca 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Log jest czysty, a wiec masz problem tylko z menu prawego klawisza? Jezli tak to zrob sobie plik prawy.txt wklej do niego to: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoViewContextMenu"=dword:00000000 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop] "NoChangingWallPaper"=dword:00000000 NApisales cos takiego w tamtym temacie, ale niestety tak jakby nie pomoglo. Dosyc wkurzajace to jest. Szukalem juz troszke na ten temat ale nic nie znalazlem. Zostaje chyba niestety format zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Trzeby poszukac informacji jaki trojan/virus to zrobil i wtedy poszukac sposobow naprawy systemu. Czy to byl ten sam co podmienia pulpit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Dokladnie podmienil mi pulpit tzn tapetke na jakas typu " SPYWARE ALERT" Zniknely wszystkie ikony oprocz Moj Komp i Kosz. Usunalem swoj profil i zrobilem nowy w ten sposob pozbylem sie tapety ale problem z prawym przyciskiem zostal. EDIT: Dodam jeszcze ze po tym calym zamieszaniu utworzyl mi sie na partycji systemowej katalog Desktop i jest niemozliwy do usuniecia, gdyz po probie usuniecia pojawia sie komunikat, ze folder ten jest folderem systemowym i nie mozna go usunac... Edytowane 21 Marca 2005 przez Crusio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 No to moze sprobuj tak: Start->Uruchom->gpedit.msc->Konfiguracja uzytkownika->Szablony administracyjne->Skladniki systemu windows->Explorator Windows i tam odszukaj Wylacz domyslne menu kontekstowe Exploratora Windows, wejdz we wlasciwosci i ustaw na wylaczone. Moze to cos pomoze. A co do folderu to wejdz w jego wlasciowsci i dodaj siebie jako wlasciciela i nadaj sobie pelne prawa i zobacz czy cos sie zmienia. Poczytaj tez tutaj: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=12510 Moze coz znajdziesz co pomoze to naprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flama Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Mam podobny problem, na pulpicie jest wszystko ok. Ale jak chce kliknąc zeby wejsc na dysk, dyskietkę wogóle w jakikolwiek element na Mój Komputer, to wogole nie dziala! Przeskanowalem skanerem cos usunęlem ciclick.exe oraz spybotem i dalej mam ten problem! prosze o odpowiedz! flama@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeditte Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 to widze ze zrobilem najszybsze co moglem zrobic itp ... reinstal systemu wczoraj zajol mi 2h i nie bawilem sie w zadne bardziej ambitne poszukiwania (naszczescie i tak mialem czysty system) a tera od nowa all hula i podstawa zmien przegladarke na firefoxa czy cos takiego dla testow wczoraj smigalem po XXX z zalaczonymi spyware detector i jakies tam inne antywiry ale nic sie firefoxa nie tyka ;P zobaczymyna ile to wytrzyma i pomoze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...