Skocz do zawartości
cloudior

Laptop Refurbished!

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM!! CHCIAŁEM SIĘ DOWIEDZIEĆ CZY LAPTOP W WERSJI REFURBISHED - FABRYCZNIE ODNOWIONEJ JEST W JAKIŚ SPOSÓB GORSZY OD NORMALNEGO NOWEGO?? MOŻE MIEĆ WADY CZY COŚ?? NA CZYM MOŻE POLEGAĆ TO "FABRYCZNE ODNOWIENIE"?? LAPTOPA KTÓREGO CHCE AKTUALNIE KUPIĆ JEST W WERSJI REFURBISHED I JEST TO HP Z SERII PAVILION!!!

Edytowane przez cloudior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze, chyba zepsula ci sie klawiatura - CAPS sie zacina.

Refubrished to komputer ktory trafil do producenta, zostaje rozlozon na czynniki pierwsze, zuzyte czesci wymienia sie na nowe, wszystko sie czysci, daje sie gwarancje etc. czyli jesto to uzywany sprzet, z nowymi czesciami. komputery takie ciesza sie bardzo duza popularnosci ze wzgledu na atrakcyjne ceny, a przy okazji nadal z gwarancja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ref. tak, hp, compaq nie ;) chyba ze tylko na rok - te kompy maja zla opinie na dluzsza mete - kiepskie materialy i ciecie kosztow gdzie popadnie - chociaz kusza niekiedy wyposarzeniem

z tych 2 propozycji pierwsza wydaje sie lepsza, ale nie moge sie wglebic bo musze wyjsc z domu, SpiderMAN ci pewnie to ladnie opisze i wytlumaczy dlaczego acer/tosciba beda lepsze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie kupiłem sobie refurbished Compaq'a - 2195US i jestem zadowolony - 3 miesiące gwarancji z reguły się dostaje na takie (akurat gwarancja u mnie się przydała bo miałem rąbniętą jedną kość pamięci - ale załatwiłem wszystko jednym telefonem i po 2 dniach była nowa kostka). Bywa też tak - że kupując nowego notebooka przez sieć możesz go oddać w ciągu 14 - jeżeli Ci nie pasuje - i po powrocie do nich takie maszyny też idą jako refurbished. W te wakację znów muszę jechać do stanów - już planuje kupić kolejnego i znów pewnie zrobię oszczędności kupując refurbished.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o hp-compaq, to ja nie mialem osobiscie, ale kumple z pracy mieli-maja...

Jeden juz sie pozbyl (HP Evo n1015v), oddal i walczyl z dystrybutorem o zwrot kasy bardzo dlugo. Komp ogolnie czesciej byl w serwisie niz nadawal sie do pracy. Teraz ma Toshibe i swiety spokoj...

Drugi natomiast sie nie psuje (HP nx9005), aczkolwiek wykonanie i uzyte materialy sa koszmarne. Gorna pokrywa jest juz wytrarta do plastiku na bokach i to wyglaa koszmarnie (byla srebrna)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem compaq na atlnie 1500+. Koszmarne wykonanie. Posty USB były tak poluzowane, ze jak ktos cos chcial do nich podlączyc to trzeba było jakoś dziwnie kable wyginac. Ogólnie jak dla mnie to badziew. Nie brał bym napewno compaq/HP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie macie zdanie o refurbished IBm Lenovo Tablet? kiedyś miałem problem z normalnym thinkpadem, mimo że to Ibm, jakość obudowy, a szcególnie, przepraszam za wyrażenie tego "sutka" w środku klawiatury pozostawiała dużo do zyczenia ale może teraz jest lepiej......no i drugie pytanie, bo piętnujecie to kompy HP, a ja myślę nad zakupem nowego tx2500z, czy to znaczy,że także z nowym Hp-kiem będą problemy ? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi