farmerstain Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam, posiadam płyte Gigabyte, na której siedzi procesor Duron 800MHz i ostatnio wszedłem sobie do bios'u i zauważyłem ze napięcie na Vcore wacha sie pomiedzy 1,66-1,68V czy to normalne?? inne napięcia nie zmieniają sie, dlatego pytam:) Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 A jaki masz zasilacz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmerstain Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Nie mam pojęcia, taki jaki był wraz z obudową, całe 250W:P Aha i jeszcze do tego tematu, nie wiem dlaczego, ale kilka razy sie zdazyło, ze komp bez ostrzezenia sie zresetował, i nie wiem czy to nie było spowodowane ty wachaniem napięcialub tym ze zasilacz nadaje sie na złom:)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Mysle ze tak :? Moze spróbuj pożyczyć od kogos mocniejszy i sprawdź jak sie będzie system zachowywał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 a ja mysle ze jezeli system jest stabilny to po co mieszac , no chyba ze chcesz tego durnia @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Przecież napisałże zdażały sie resety :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 aaa bo jeszcze noc jest ;-) czyli na 99 % zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam, posiadam płyte Gigabyte, na której siedzi procesor Duron 800MHz i ostatnio wszedłem sobie do bios'u i zauważyłem ze napięcie na Vcore wacha sie pomiedzy 1,66-1,68V czy to normalne?? inne napięcia nie zmieniają sie, dlatego pytam:) Pozdrawiam:) 1340254[/snapback] Wącha się, czy waha się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmerstain Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 EDDY: To tylko bład spowodowany pośpiechem:) a poza tym to była prawei noc jak to pisałem:P A terazx tak na seerio, to czy takkie spadki napięcia jak wystepują w tym zasilaczu mogą coś delikatnie mówiąc zepsuć w tym prehistorycznym sprzęcie?? Czy moge czekać az zasilacz ewentualnie sam padnie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 jak padnie to pociagnie reszte ze soba http://allegro.pl/search.php?string=fortro...new=0&country=1 wybierz sobie ( podpowiedz patrz na moj podpis ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Takie wachania to standard ja jak mam na cpu 2,2 to mi skacze nawet do 2,17 :o i jakos mi to zwisa. niemasz ise czym przejmować. jak chcesz zmienić zasialcz to polecam TOPOWER 520W :] mozesz go kupić odemnie B) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 a czy jest mozliwosc ze bios klamie tzn zle napiecie jest podawane przez czujnik czy jest mozliowsc sprawdzenia miernikiem Vcore?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Zeczywiscie duze wachania :/ Takimi bym sie zbytnio nie przejmowal. Pozatym miernik czy plyta?? Pozatym na taki konfig 250 powinna wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 pytanie jest takie czy da sie jakims bezpiecznym sposobem zmierzyc miernikiem napiecie procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ja mam na płycie takie miejsca, które wyglądają jak wolne miejsca na kondensatory, ale sa specjalnie podobno zrobione do mierzenia temperatury :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 @Siuwar Wiesz w ogole o czym mowisz?? Prawie wszystko co napisales nie trzyma sie kupy tak jak prawdopodobnie twoj konfig. @mich jak uwazasz ze nie masz pewnej reki i boisz sie pchac z sonda do budy mozesz zaczepic krokodylka u podstawy cewki i wyciagnac kabelek. Bedzie Ci duzo latwiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Tak naprawde to bios mozecie sobie odpuscic u mnie skacze w bosie 0.030 a pomiary oscyloskopem wykazuja 0.010V. Według mnie jak masz kompa stabilnego i nie jest on kręcony to jest ok to dopiero ujawnia sie przy mocnym OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...