tomciotom Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Mam 1000zł na nowy sprzęt i wybrałem taką konfiguracje: Abit NF7-S v2.0 SEMPRON 2400+ SAPPHIRE R9550 128MB(128bit) 2x256 Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 Mam zamiar pobawić się podkręcanie w przyszłości więc co o tym sądzicie i czy mój stary zasilacz 250w to udżwignie ( do o/c wiadomo że inny trzeba) Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez tomciotom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryoosh Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Jezeli masz w niebie plecy i dobrze sie pomodlisz to pociagnie.... przez 5 sekund :D. Tak serio, to ten sprzet nawet nie wstanie, bo w momencie rozruchu jest ptrzebna wieksza moc niz do pracy ciaglej, a Twoj nawet przy ciaglej pracy nie wydoli. Lepiej kupic 1x 512 i pozniej dokupic kolejna kosc niz w ten sposob. Na dualu zyskasz max 7% wydajnosci. Grafe lepiej Gigabyte'a lepiej sie kreci i ma pasywne chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Lepiej kupic 1x 512 i pozniej dokupic kolejna kosc niz w ten sposob. Na dualu zyskasz max 7% wydajnosci. Grafe lepiej Gigabyte'a lepiej sie kreci i ma pasywne chlodzenie. 1340860[/snapback] Dałeś do myślenia z tym ramem a co do grafiki to mam zamiar ją podkręcić więc lepiej chyba mieć wiatraczek niż nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 zasilacz potem zacznij kręcić......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 W hurtowniach nie ma tego Abita i nie wiadomo kiedy będzie ale zauważyłem że dokładając pare groszy można wziąć Semprona 2600 na Socket 754 ale trzeba noą płyte główną no i tu problem jaką i żeby była dobra do o/c miała muzyczke dobrą no i kosztowała do 400 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 W hurtowniach nie ma tego Abita i nie wiadomo kiedy będzie ale zauważyłem że dokładając pare groszy można wziąć Semprona 2600 na Socket 754 ale trzeba noą płyte główną no i tu problem jaką i żeby była dobra do o/c miała muzyczke dobrą no i kosztowała do 400 zł. 1371516[/snapback] Tylko DFI LanParty UT nf3 250 ~380 zł bądź tańsza MSI K8N Platinum Proponuję także pamięć wziąć Hynix D43, bo te nowe Twinmosy to kichowate są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Dfi wiadomo fajna sprawa (płytke tylko na n'force chciałbym) ale czy ma fajną muzyczke? bo zależy mi, co do ramu to zielony jestem proszę o jeszcze bo bez kompa jestem drugi tydzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 ...można wziąć Semprona 2600 na Socket 754 ale trzeba noą płyte główną... 1371516[/snapback] o ile pamietam to ten Sempron 2600+ na s754 ma 128kB L2 cache a nie lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>: Abit NF7-S (v2.0) - 323 zł i dolicytowac tego procka na allegro : T-Bred B0 1700+ DLT3C JIUHB 1,5V batch 0013!!! ? ten procek bedzie szybszy po o/c od tego Semprona ;) no i taniej wyjdzie... jedyny minus ze bez gwarancji :-| no i szafirka albo gb 9550 chyba ze masz kase to Abita Guru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 o ile pamietam to ten Sempron 2600+ na s754 ma 128kB L2 cache a nie lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>: 1372125[/snapback] :mur: To po kiego niby mu podałem najlepsze mobo do OC na s 754??? Po to żeby z tego sempa zrobić coś dobrego, i wcale A XP po OC nie jest lepszy od Semprona, proponuję testy przejrzeć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 :mur: To po kiego niby mu podałem najlepsze mobo do OC na s 754??? Po to żeby z tego sempa zrobić coś dobrego, i wcale A XP po OC nie jest lepszy od Semprona, proponuję testy przejrzeć... 1372366[/snapback] przeczytaj jeszcze raz moj post <_< ...no i taniej wyjdzie...o powiadasz ze Sempron 2600+ (128kB L2 cache) bedzie szybszy po o/c od wykreconego AXP1700+ T-bred B0 ? :blink: tego nie wiedzialem :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 To już lepiej 30zł droższego semprona 2800+ s.754-ma 256kb L2. A tak w ogóle sempron s. 754 (nawet 2600+) będzie dużo wydajniejszy od takiego T-breda. Przykładowo sempron 3100+ (1,8 ghz) ma w grach wydajność bartona 3200+, a taki sempron 2800+ (czy 2600+) pójdzie spokojnie na 2,4ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 przeczytaj jeszcze raz moj post <_< o powiadasz ze Sempron 2600+ (128kB L2 cache) bedzie szybszy po o/c od wykreconego AXP1700+ T-bred B0 ? :blink: tego nie wiedzialem :mellow: 1372794[/snapback] Proncie bardzo teścik na rozpaloną główkę: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...ron-2600_9.html Jeżeli nadal masz jakieś wątpliwości co do tego, że Sempron s 754 miażdzy AXP to radzę zasięgnąć porady specjalisty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Proncie bardzo teścik na rozpaloną główkę: 1372921[/snapback] no looz co sie tak goraczkujesz :rolleyes: przeciez napisalem ze tego nie wiedzialem a teraz juz wiem ;P jeszcze jakis problem ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Niedługo będe chyba robił sobie mały upgrade i też mysle o sępku 2600+ lub 2800+(różnią sie tylko cachem) oraz do tego mobo+ram. Na jakieś solidne pamięci to mi niestety nie starczy-pewnie skończe z 512 goodramów ewentualnie twinmosów. Natomiast nie wiem za bardzo jaka mobo-dfi odpada z podowu ceny(coś koło 450zl w komputroniku). Myśle nad Microstar K8N Neo-FSR (nForce3-250). Tylko pytanie czym ta płytka różni się od wersji platinium? Tak samo się kręci itp. i jest tylko zubożoną z wodotrysków tą samą płytą czy są jakieś większe różnice? Cena płyty wydaje sie całkiem atrakcyjna-poniżej 300zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) Co do ceny to 365 zł za DFI http://www.imperium.net.pl/product_info.ph...roducts_id=3407 co do pamiątek to sam nie wiem miałem brać do 200 zł max 512 MB ale co to nie wiem Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez tomciotom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) Tego DFI też nie można dostać w sklepach nażekają z serwisem więc trzeba coś innego wyklarował mi się taki zestawik: A64 2800 BOX s754 Ram 512 Geil cl 2.5 Sapphire 9550 no i płytka do lekkiego o/c Gigabyte GA-K8NS czy Microstar K8N Neo????? w 1200 zł sie mieści taki sprzęcik. Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez tomciotom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 no looz co sie tak goraczkujesz :rolleyes: przeciez napisalem ze tego nie wiedzialem a teraz juz wiem ;P jeszcze jakis problem ? :D 1373017[/snapback] Spoko, ostatnio mam podły humor :D :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...