Skocz do zawartości
BQB

Zawory Do Szybkiego Odłączania

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy są jakieś zaworki, do szybkiego odłączania bez utraty kropli wody? Bo jak zastosuje np to: http://mcs.pc.pl/produkt777.html to i tak po odłączeniu trohcę wody ubędzie z przestrzeni pomiędzy zaworkami. No i mimo wszystko, po ponownym podłączeniu powietrze które znajduje się w tej przestrzeni, dostanie się do układu i układ się zapowietrzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejdź się do ogrodniczego - w tej cenie dostaniesz zawory Gardeny z szybkozłączkami - klik,klik i już masz połączone a te w MCS zdaje się trzeba skręcać :/

Zawory z szybkozłączkami :

- Gardena - ok. 20zł za sztukę

- polskie 7zł za sztukę (powiem że funkcjonalnością się nie różnią od Gardeny)

zapodać foty?? Tylko uprzedzam - układ prowizorka :/ ale wymiana bloku odbywa się bez spuszczania owdy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera nie dam! :angry: Baterie mi padły w aparacie - muszę podładować - będą wieczorem...

P.S. a niech jadą i tak wszystko zmieniam niedługo (blok zostaje i dokładam 2 które czekają ;) chłodnicę też zmieniam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam zrobione na zaworek + 2*krocce :) dwie sztuki po 20 zeta.

chyba nie za bardzo zrozumiałeś o co chłopakom chodzi i o czym rozmawiają :-| proponuję dwa razy przeczytać, zastanowić się trzy razy i dopiero wtedy dawać "dobre rady i przykłady" :wink: tylko bez urazy proszę :D

Kyniek masz gdzieś takowe "polskie" w okolicy? byłem w paru sklepach i mają sąmą drożyznę :? jak one wyglądają gabarytowo?

Edytowane przez ma3ek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Gabarytowo są trochę spore - tak jak te z MCS :/ - domyślam się że "zagraniczna drożyzna" to chodzi ci o Gardenę? no właśnie... mam zdaje się 1 polski oraz 3 Gardeny :/ cholernie trudno dostać te polskie :( raz tylko trafiłem jak mi się naładują baterie do aparatu to też porobię foty - na dniach zobaczę bo u mnie w ogordniku są też zawory z choinkami po 6zł :) trochę tandetne (nawet bardziej niż te z MCS)

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak obiecywałem - obrazki ;)

Dołączona grafika

oraz

Dołączona grafika

wiem kolanka i kurz :/ ale na dniach będę trochę modernizował wszystko więc nie opłaca się sprzątać - a kolanka zostaną :P bo nie chce mi się babrać z układaniem węży :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ;) ale u mnie rozłączanie to klik, klik i gotowe ;) bo to są szybkozłączki ;)

Widzisz ten zaworek z czerwonym pokrętełkiem? ma odrazy choinki i kosztował mnie 6zł ;) jak by ktoś chciał to w drodze na stację moe kupić (problem czy mają :? ) a zdaje się ty musiałeś się na zawór wykosztować... na króćce... a tu za 6zł jest wsio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi