BQB Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Mam pytanie, czy są jakieś zaworki, do szybkiego odłączania bez utraty kropli wody? Bo jak zastosuje np to: http://mcs.pc.pl/produkt777.html to i tak po odłączeniu trohcę wody ubędzie z przestrzeni pomiędzy zaworkami. No i mimo wszystko, po ponownym podłączeniu powietrze które znajduje się w tej przestrzeni, dostanie się do układu i układ się zapowietrzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Przejdź się do ogrodniczego - w tej cenie dostaniesz zawory Gardeny z szybkozłączkami - klik,klik i już masz połączone a te w MCS zdaje się trzeba skręcać :/ Zawory z szybkozłączkami : - Gardena - ok. 20zł za sztukę - polskie 7zł za sztukę (powiem że funkcjonalnością się nie różnią od Gardeny) zapodać foty?? Tylko uprzedzam - układ prowizorka :/ ale wymiana bloku odbywa się bez spuszczania owdy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 dawaj foty nie marudz ;) i tak Cie ktoś zjedzie że masz bałągan w kablach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Cholera nie dam! :angry: Baterie mi padły w aparacie - muszę podładować - będą wieczorem... P.S. a niech jadą i tak wszystko zmieniam niedługo (blok zostaje i dokładam 2 które czekają ;) chłodnicę też zmieniam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) ja mam zrobione na zaworek + 2*krocce :) dwie sztuki po 20 zeta. Edytowane 21 Marca 2005 przez keiename Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) ja mam zrobione na zaworek + 2*krocce :) dwie sztuki po 20 zeta.chyba nie za bardzo zrozumiałeś o co chłopakom chodzi i o czym rozmawiają :-| proponuję dwa razy przeczytać, zastanowić się trzy razy i dopiero wtedy dawać "dobre rady i przykłady" :wink: tylko bez urazy proszę :D Kyniek masz gdzieś takowe "polskie" w okolicy? byłem w paru sklepach i mają sąmą drożyznę :? jak one wyglądają gabarytowo? Edytowane 21 Marca 2005 przez ma3ek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Oj Gabarytowo są trochę spore - tak jak te z MCS :/ - domyślam się że "zagraniczna drożyzna" to chodzi ci o Gardenę? no właśnie... mam zdaje się 1 polski oraz 3 Gardeny :/ cholernie trudno dostać te polskie :( raz tylko trafiłem jak mi się naładują baterie do aparatu to też porobię foty - na dniach zobaczę bo u mnie w ogordniku są też zawory z choinkami po 6zł :) trochę tandetne (nawet bardziej niż te z MCS) Edytowane 21 Marca 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Jak obiecywałem - obrazki ;) oraz wiem kolanka i kurz :/ ale na dniach będę trochę modernizował wszystko więc nie opłaca się sprzątać - a kolanka zostaną :P bo nie chce mi się babrać z układaniem węży :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ma3ek to moje rozwiazanie to prawie to samo co te ogrodowe plastiki a dostac latwie bo u kazdego Henka w hydraulicznym sa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Tak ;) ale u mnie rozłączanie to klik, klik i gotowe ;) bo to są szybkozłączki ;) Widzisz ten zaworek z czerwonym pokrętełkiem? ma odrazy choinki i kosztował mnie 6zł ;) jak by ktoś chciał to w drodze na stację moe kupić (problem czy mają :? ) a zdaje się ty musiałeś się na zawór wykosztować... na króćce... a tu za 6zł jest wsio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 co prawda to prawda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...