Skocz do zawartości
flasht

Kilka Pytan...

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznijmy od poczatku...

1. Mam jakies noname'y 2x512... dzialaja mi 2.5-3-3-8 bodajze... lepiej dokupic kolejne 2x512 i miec 2GB ramu czy lepiej je sprzedac i kupic cos porzadniejszego? (Prosilbym o jakies powazne opinie, a nie "ja bym wzial HyperX bo mi ladnie brzmi" :P) Dodam tylko tyle ze bede zmienial kompa na Venice A64 (bede chcial 3Ghz na nim wykrecic jesli sie uda).

2. Patrzylem na DDR2 533 i wszystkie maja CL4 ... czy to aby nie za duzo?! Przeciez jak mam takie pamieci DDR400 na CL2.5 to te DDR2 533 na CL4 beda dzialaly prawie 2 razy wolniej?! (albo i nie?)

Edytowane przez flasht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj je najpierw wlozyc ;x  :mur:

1340411[/snapback]

Hehe ;-) Oj nie kazdy musi sie znac na wszystkim ;-) Akurat pamieciami to ja sie nigdy nie zajmowalem ;-) Inne sloty sa? To dobrze!!! Przynejmniej ten wybor bedzie latwy :)

A i jeszcze mam 3 pytanie...

Czy to jak pamieci sie kreca ma wplyw na to jak sie procek kreci? A jesli nie to czy w asynchro nie dziala to duzo wolniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkrety panowie konkrety :-) Nie kazdy jest takim znawca jak wy... nie mowiac juz o tym ze ja wcale nie chce DDR 2 :D

1340454[/snapback]

jezeli chcesz Vincenta to nie chcesz ddr2 bo on nie bedzie wspolpracowal z ddr2, AMD dopiero wprowadzi obsluge ddr2 wraz z wprowadzeniem socketM ( czy 2M nie pamietam ).

Najlepiej kup Adaty Vitessa na tccd - luks-pl juz ich nie ma , tzn koncza sie pamieci na tccd :-| , ma za to inne na samsungach tccd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi