Skocz do zawartości
sledzik

Ga-7n400 Pro 2 Rev.2

Rekomendowane odpowiedzi

cze , mam taki problemik

posiadam sprzet jak w opisie i ze zworek na płycie nie moge odblokowac mnoznika,ale pewnie procek zablokowany , wiec postanowiłem puścić na fsb 200.

Wtedy ET4 pokazuje mi liniowo taktowanie agp 100mhz a pci 60mhz , jak zmienie w ET4 na asynchro to jest ok, ale pokazdym uruchomieniu ET jest znowu liniowo j.w. Mimo że w biosie agp jest na sztywno na 66. Jeśli fsb jest na 166 i wszystko na normal tylko system performence ustawie na turbo to agp mam 83 a pci 41. Niechce nic zwalić dlatego prosze o pomoc mam bios z 15.09.04 dmi F1 , wiem ze powinno sie na nForce blokować agp i pci,może coś źle robie .

Jak ktoś ma taką płytke to może coś podpowie jakie ma ustawienia w biosie te po ctrl+f1 też :(

dzieki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ET kłamie, NF2 ma zablokowane PCI/AGP na 33/66, niczym się nie martw..

1340559[/snapback]

a czemu co jakiś czas jak fsb ustawie na 200 to mam resety , oczywiście na normalnym napięciu , czy moze powinienem napiecie podniesc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok,resety to wina pamięci bo po zmianie timingów na agresiw 3-2-2-7 winda nie wstaje albo resetuje sie po chwili . Napięcia nie zmieniałem bo jak chodzi na default to nie zmieniam.

Mam pytanko , czy jest jakiś program który pokazuje taktowanie PCI/AGP ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...