sledzik Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 cze , mam taki problemik posiadam sprzet jak w opisie i ze zworek na płycie nie moge odblokowac mnoznika,ale pewnie procek zablokowany , wiec postanowiłem puścić na fsb 200. Wtedy ET4 pokazuje mi liniowo taktowanie agp 100mhz a pci 60mhz , jak zmienie w ET4 na asynchro to jest ok, ale pokazdym uruchomieniu ET jest znowu liniowo j.w. Mimo że w biosie agp jest na sztywno na 66. Jeśli fsb jest na 166 i wszystko na normal tylko system performence ustawie na turbo to agp mam 83 a pci 41. Niechce nic zwalić dlatego prosze o pomoc mam bios z 15.09.04 dmi F1 , wiem ze powinno sie na nForce blokować agp i pci,może coś źle robie . Jak ktoś ma taką płytke to może coś podpowie jakie ma ustawienia w biosie te po ctrl+f1 też :( dzieki za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ET kłamie, NF2 ma zablokowane PCI/AGP na 33/66, niczym się nie martw.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzik Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ET kłamie, NF2 ma zablokowane PCI/AGP na 33/66, niczym się nie martw.. 1340559[/snapback] a czemu co jakiś czas jak fsb ustawie na 200 to mam resety , oczywiście na normalnym napięciu , czy moze powinienem napiecie podniesc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 em.. no wiesz, wina płyty to na pewno nie jest, szukaj winowajcy w innych podzespołach.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzik Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ok,resety to wina pamięci bo po zmianie timingów na agresiw 3-2-2-7 winda nie wstaje albo resetuje sie po chwili . Napięcia nie zmieniałem bo jak chodzi na default to nie zmieniam. Mam pytanko , czy jest jakiś program który pokazuje taktowanie PCI/AGP ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...