Skocz do zawartości
starywariat

Ecs N2u400-a I Złe Wskazania Czujnikow Temeratury

Rekomendowane odpowiedzi

Temperature w budzie oczytuje dobrze, stabilne 32-33, jedna co do proca to skacze od 5 do 50, odczyty takie sa z jakiegokolwiek programu. Czy to plyta tak ma?

Mam semprona 2300+@2.2Ghz, a chciałbym miec podglad na skutki podkrecania.

To samo tyczy sie napiec, jedynie dobrze pokazuje Vcore 1,58V, pozostale to jakies bzdury, gdyby odczyty byly prawdziwe juz dawno by sie wszystko popalilo.

Czy macie pomysl co z tym zrobic, i jak do tego podchodzic?

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperature w budzie oczytuje dobrze, stabilne 32-33, jedna co do proca to skacze od 5 do 50, odczyty takie sa z jakiegokolwiek programu. Czy to plyta tak ma?

Mam semprona 2300+@2.2Ghz, a chciałbym miec podglad na skutki podkrecania.

To samo tyczy sie napiec, jedynie dobrze pokazuje Vcore 1,58V, pozostale to jakies bzdury, gdyby odczyty byly prawdziwe juz dawno by sie wszystko popalilo.

Czy macie pomysl co z tym zrobic, i jak do tego podchodzic?

pzdr

1340493[/snapback]

Też mam tą płyte i ona tak ma.Poprostu pewnie w celach oszczedności nie pomontowali wszystkich czujników czy jakiegoś układu od kontroli napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbójcie everest-a inne w aidzie skakało cpu też a w tym pokazuje dobrze

to chyba była wina programów bo przeciez w biosie pokazywała normalnie przynajmniej u mnie

ja mam inną sprawe chciałem się dowiedzieć czy ta płyta ma rozdzielne fsb dla proca i innych podzespołów ? bo jak płya chodziła 0.5 roku z fsb 166 to dysk siadł (może przypadkiem nie jestem pewien) a teraz przyjechał z serwisu nowy dysk i nie chce go spalic

mam nadzieje że wszystko dobrze wyjaśniłem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi