fush Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Hej Mam problem mam router d-linka i jak włączam go to na dc nie moge byc activ a mam adres zwenętrzny. jak zrobic zebym mógł przez routera korzystać z zewnetrznego adresu i zeby sciagał mi na dc. Wie ktos moze?. Słyszałem o tym DMZ ale nie iwem na jakiej zasadzie to działa. JEsli ktoś wie jak to zorbic to prosze o pomoć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Najpierw zaloguj się do routera. Potem wejdź w zakładkę Home --> DHCP i zaznacz Enabled, przy "Static DHCP " wpisz adres MAC swojej karty sieciowej i nadaj sobie stały adres Ip. np 192.168.1.113, wciśnij Apply. Potem przejdź do zakładki Advanced-->Virtual Server zaznacz Enable. W name wpisz, np. dc. W polu "Private IP" wpisujesz IP, które przydzieliłeś sobe w zakładce "Static IP", "Protocol Type" wybierasz "Both" i wpisujesz jakiś adre sportu np. 4444 wciskacz Apply i koniec. Potem w opcjacj dc musisz podać ten numer port i swoje zewnętrzne IP (nie wewnętrzne, zdefiniowane w Static IP). Pisałem to na podstawie Di-linka 604, bo nie wiem jakie dokładnie masz router :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...