Skocz do zawartości
raven246

Jaki Ram?

Rekomendowane odpowiedzi

Te 2X512 wcale nie są takie "średnie", jak stwierdziłeś.

Jeżeli nie jesteś fanatykiem podkręcania sprzętu, może nawet w ogóle nie zamierzasz podkręcać kości pamięci, to bierz 2X512, masz dwa razy więcej ramu, a różnicy w wydajności nawet specjalnie nie odczujesz.

Te HyperXy są za...., jak będziesz kręcił kompa bierz te.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu!! jakby nie było trochę grosza kosztują.

Bez podkręcania lepszą wydajność osiągniesz raczej przy większej pamięci niż różnicy w timingach, najważniejsze żeby działały w dualu, więc popatrz sobie w sieci czy te kości współpracują z twoją płytą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie masz dual DDR i nie bawisz się w podkręcanie, to nie patrz się na timingi tylko bierz 2X512, tym bardziej, że te które masz na oku są całkiem dobre.

IM WIĘCEJ RAMU TYM LEPIEJ, nie potrzeba ci sprzętu dla overclockerów.

Przejrzy tylko jeszcze oferty innych sklepów tutaj możesz porównać ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie dzis kupilem kingston 2X256 co prawda nie pakiecik dual ale osobno ..tydzien jedne tydzien 2 i trafily mi sie na roznych kosciach jakis nie znanych mi i nie jestem zadowolony 420mhz i wyskakuje blad pamieci w colinie :/

wes te 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy co i do czego, zaczął bym od pytania czego wymagasz od kompa i czego się spodziewasz po pamięciach,,, jak 0 oc i mają działać - giga,, jak chcesz trochę oc i w tej cenie chcesz się mniej więcej zmieścić - t też giga tylko trzeba będzie trochę poprzebierać ew. porozmawiać z raprą,, jak chcesz oc i jesteś gotów trochę dołożyć -> jak dobrze poszukasz kupisz niewiele drożej coś ze zdecydowanie wyższej półki.. np. KHX ULK2/1G za 550 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co sie pchac w 512 ramu z tego co napisałeś i tak nie będziesz podkręcał więc po co ci hyperx lepiej weż 2x512. Timingami i magistralą i tak nie nadrobisz tych dodatkowych 512ram.

Może pomyśl nad tymi :

http://www.imperium.net.pl/product_info.ph...roducts_id=4536

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi