Skocz do zawartości
Galago De Codi

Tniemy Pleksę..

Rekomendowane odpowiedzi

Ello szukałem w wyszukiwarce i znalazłem pare sposobów by w pleksie wyciąc otwór...

Jaka metoda bedzie najlepsza.. mam wyzynarkę ale odpada bo juz z pleksy sa zciągniete papiery, i sioe mi porysuje (slaba jest nawet nalepic bym się bał nowych by nie miec rys..

myslalem o cyrklu z igłami na dwóch "nogach" i po prostu przegrawerowanie tego na wylot

lub ostatecznie wiertarka i 20929078320 mini dziurek ktore powinny się połączyc w koło.. :)

No jeszcze jest otwornica.. ale po przykladzie z biurkiem i otwornicą (szramy w odleglosci 3cm dookoła dziury.. to chyba odpada.. :mur:

Co radzicie modery :) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ciąłem tak : Wziąłem puszke po tuńczyku ( okrągła była , 8,2 cm średnicy ). Otworzyłem, tuńczyka wywaliłem w miske, puszke umyłem, potem rozwaliłem ( kombinerkami ) dno więc miałem 1 okrągłu otwór i z drugiej strony dziurę. Potem ładnym otworem przykleiłem (klejem z pistoletu) od obudowy ( ciąłem plastik ale z pleksą chyba by było tak samo ) i lutownicą do lutowania rynien wypaliłęm otwór. Potem wyrównałęm małą oporówką , lekko pilniczkiem i jest :). Nawet nieźle wyszło, gdyby nie to ze ciut spłaszczyłem puszke i upaćkałęm sie tuńczykiem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"lub ostatecznie wiertarka i 20929078320 mini dziurek ktore powinny się połączyc w koło.. "

Myślę że ta metoda jest najlepsza potem pilnik

a i tak porysujesz plekse

papierek ścierny na wode, pasta polerska i doprowadzisz do ideału

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi