Fun Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Właśnie dystrybutor EPOX'a zaproponował mi współpracę i przesłał na próbę po kilka EPOX'ów na KT266A (8KHAL+), KT333 (8K5A), KT400 (8K9A). Jakie są wasze zdania na temat poszczególnych modeli. Proszę o pomoc, bo mam doświadczenie z Abitem, Asusem, Msi, Gigabytem, ale na dzień dzisiejszy cała konkurencja tym handluje, i zauważyłem, że nie ma EPOXA na moim rynku. Chciałbym zaistnieć w moim mieście z EPOX'em, ale nie wiem co dalej zamawiać, bo Epox'a to miałem przy AMD K5 i wtedy to był cooool :). Proszę pomóżcie, bo do dalszej współpracy muszę zamówić 30 szt. tych płyt, a niechciałbym ugrząść w jakimś bagnie. pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 bierz dwie ostatnie. na kt333 i kt400. jak dasz dobrą cenę pójdą jak świeże bułeczki. to są bardzo dobre, stabilne płyty. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 No ja mam to co widać poniżej ale jeszcze nie mogę podac żadnych wyników z testów bo grafę mam S3 trio :lol: ale ogólnie po przesiadce z ECS-a na Epoxa to jakbym wsiadł z FSO1500 do Audi S8. Jak na razie wszystko bryka kozacko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 KHAL to kał - zdarzaja sie cale serie niewspolpracujacych z monterem. Reszta - miod. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Jesteście nieeeesamowici, 10 minut i 3 odpowiedzi i ponad 30 oględzin. :)) Czy ktoś może potwierdzić opinię o KHAL+ ?? Co oznacza to dodatkowe "L" ?? pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 chyba doczytałem, że "L" na końcu to ATA133 na kontrolerze. Czy 8KHAL+ jest na 266 czy 266A, bo ze strony EPOX'a wynika, że na 266 :(( ?? pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 wiec jak cenowo bedziesz miec te plytki ???? plis privat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 żaden priv :) Informacja dla kupujących, coby w swoich sklepach wiedzieli i mogli się targować :) 8KHAL+ - 379 8K5A - 429 8K9A - 489 pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 chyba doczytałem, że "L" na końcu to ATA133 na kontrolerze. Czy 8KHAL+ jest na 266 czy 266A, bo ze strony EPOX'a wynika, że na 266 :(( ?? pozdr. Fun Mi sie zdaje że 8KHAL+ to troszke okrojona wersja 8kha+ różnica polega na 2 fazowym zasilaniu zamiast 3.I powinna być na kt266a bo ma + na końcu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 chyba doczytałem, że "L" na końcu to ATA133 na kontrolerze. Czy 8KHAL+ jest na 266 czy 266A, bo ze strony EPOX'a wynika, że na 266 :(( ?? pozdr. Fun Mi sie zdaje że 8KHAL+ to troszke okrojona wersja 8kha+ różnica polega na 2 fazowym zasilaniu zamiast 3 2 lub 3 fazy na MoBo ???????????????? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 chyba doczytałem, że "L" na końcu to ATA133 na kontrolerze. Czy 8KHAL+ jest na 266 czy 266A, bo ze strony EPOX'a wynika, że na 266 :(( ?? pozdr. Fun Mi sie zdaje że 8KHAL+ to troszke okrojona wersja 8kha+ różnica polega na 2 fazowym zasilaniu zamiast 3 2 lub 3 fazy na MoBo ???????????????? 8O No tak chyba że mi sie coś pokiełbasiło.Różnica pomiedzy tymi płytami polega na zasilaniu i chyba sie na to mówi 3-fazowe i 2-fazowe dlatego proce dobrze sie kręcą na 8kha+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 No tak chyba że mi sie coś pokiełbasiło.Różnica pomiedzy tymi płytami polega na zasilaniu i chyba sie na to mówi 3-fazowe i 2-fazowe dlatego proce dobrze sie kręcą na 8kha+.Nic Ci się nie pomyliło, wszystko OK. 8KHAL+ to wersja Low-end płyt na KT266A. 8K9A też jest wersja low-end dopiero od 8K9A2 zaczyna się normalne mobo. Oto grafiki: 8KA9: (zobaczcie jaka mała :) 8K9A2(+): Chyba różnice widać gołym okiem. Recenzję 8K9A2+ można znależć tutaj Zauważcie, że cooler na 8K9A2 jest podświetlany na niebiesko 8) Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andersen Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ja staje na bacznosc i jeszcze salutuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 No tak chyba że mi sie coś pokiełbasiło.Różnica pomiedzy tymi płytami polega na zasilaniu i chyba sie na to mówi 3-fazowe i 2-fazowe dlatego proce dobrze sie kręcą na 8kha+.Nic Ci się nie pomyliło, wszystko OK. 8KHAL+ to wersja Low-end płyt na KT266A. 8K9A też jest wersja low-end dopiero od 8K9A2 zaczyna się normalne mobo. , Wszystko OK, ale co z tym zasilaniem ??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 żaden priv :) Informacja dla kupujących, coby w swoich sklepach wiedzieli i mogli się targować :) 8KHAL+ - 379 8K5A - 429 8K9A - 489 pozdr. Fun WOW. Niezłe ceny. Może naciągnę ojca :))))) :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Wszystko OK, ale co z tym zasilaniem ??? 8OOd strony elektronicznej to nie za bardzo się oriętuję, ale wiem, że to się nazywa "Three Phase Power Solution" i jest lepsze niż "Two Phase Power Solution" ponieważ zapewnia lepsze/stabilniejsze zasilanie procka i wpływa na potęcjał OC 8) Acha Abit jako pierwszy wprowadził to rozwiązanie (taka szczypta historii). Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 witam szanownych grupowiczów z pokładu EPOX,a 8K9A. Cóż..... po przesadce z MSI KT4V mogę powiedzieć......CZAD..... Po latach używania MSI czuję odrobinkę więcej profesjonalizmu powiewającego od EPOX,a. Płytka taka sobie :) Skromna, laminat jakiś taki nieciekawy zielony (nie to co MSI, lub Gigabyte i ECS :)) ), i jak tu przyciągnąć klienta. Wogóle paskuda, radiator bez polotu, żadnych naklejek EXTRA POWER, GeForce 4, 5 full compatible itp. :). Ale po uruchomieniu.....padłem. Wszystkie informacje przy bootowaniu, pełen monitoring napięć, częstotliwości i wentyli, a w biosie to przelicza samo taktowanie AGP/PCI/DDR przy podnoszeniu FSB więc od razu widać czy któreś z urządzeń może mieć problemy. Jednym słowem czas zmienić sygnaturkę. Umarł król, niech żyje król. PS. Jak najskuteczniej na tym czymś podkręcić A1700+, bo mi do 148 FSB chodzi, a potem wisi. Pewnie pamiątki nie wyrabiają ?? Mam DDR266, CL2.5 i Siemens na nich nakleił nalepki. pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 epox ruuuuulezzzzz :) PS. mam nadzieje ze bedzie nowy soft z obsluga HT do mojego 4BEAR ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Qrczak. Fun ja bym reflektował na takiego Epoxika, tylko nie wiem czy uda mi się kasę zdobyć :?. Jak coś to się na priva odezwę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Czym sie rozni 8K9A2(+) od 8k9a2? Czy takie bylyby dostepne u Ciebie w shopie? Jak tak to po jakich cenach.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 ta z plusikiem na końcu ma dodatkowo: - Raida 133 - Serial ATA - lan 10/100 na razie nie zamówiłem, bo cena na półce wahałaby się między 690 a 720 zł, w zależności od ilości zamówianych płyt i związanej z tym wielkości przesyłki. pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 A ten bez plusa to za ile? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 535-539 zł. pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Epox i Zalmanik robią swoje :) Zmieniamy sygnaturkę i dalej w las........ pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Hej ludzie jak to jest że widzę Epoxa 8K5A2 raz z okrągłym radiatorem a raz z kwadratowym??Do ilu na tej płytce (bez plusa) jest vcore?? BTW Fun chyba się Pomyliłeś, na stronce epoxa nie ma czegoś takiego jak 8K5A. pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 żadnych naklejek EXTRA POWER, GeForce 4, 5 full compatible itp. :). w sumie to faktycznie, na moim pudelku tez nic takiego nie ma, EPoX sie nie chwali, na tych plytkach dziala wszystko i zawsze, no i .... szybko of course :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Wszystko OK, ale co z tym zasilaniem ??? 8OOd strony elektronicznej to nie za bardzo się oriętuję, ale wiem, że to się nazywa "Three Phase Power Solution" i jest lepsze niż "Two Phase Power Solution" ponieważ zapewnia lepsze/stabilniejsze zasilanie procka i wpływa na potęcjał OC 8) Acha Abit jako pierwszy wprowadził to rozwiązanie (taka szczypta historii). Pozdrawiam, ja na leciwym 8kta3+pro tez mam cos takiego, tylko to sie nazywa Three Phase CPU Power Design, Tak to opisuja na WWW: "EP-8K3A+ has many flexible settings in CPU clock and memory. The 3-phase power design also enables higher stability" i "As we've come to expect Epox use a three phase power design which ensures ample clean power is supplied at all times, even under the most demanding of situations" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Hej ludzie jak to jest że widzę Epoxa 8K5A2 raz z okrągłym radiatorem a raz z kwadratowym??Do ilu na tej płytce (bez plusa) jest vcore?? BTW Fun chyba się Pomyliłeś, na stronce epoxa nie ma czegoś takiego jak 8K5A. pzdr. Ale tu jest www.epox.com.tw , tu są porównania i jest wyszczególnione czym sie różnią te z oznaczeniem końcowym 2+, 3+ itd.: www.epox.com.tw/index.exe Różnią się tylko dodatkowymi wodotryskami w zależności od potrzeb, cała reszta bez zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 na 8k5a2 raz sa kwadratowe radiatory a raz okragle(tak napisal epox tech), obydwa wytrzymuja spoko jesli srednio podkrecasz, ale jesli chcesz jechac ostro to juz lepiej wiatraczek zainstalowac... napiecie mam +2.2 max; napiecie ramu +0.7 max wersja z + to oczywiscie raid i jakies dodatkowe bajery :P, zawsze tak jest z modelami epoxa, 8K5A wyszlo w kilku wersjach(A2, A2+, A3+, A2+B2, itp...), do tego pare rev kazdej z nich :P Pozniejsze wersje plyty(te po 8K5A) zazwyczaj maja juz radiator z wiatraczkiem, epox zawsze po wydaniu plyty analizuje wszystkie bledy i stara sie ich unikach w nowyszych modelach... Dla mnie najgorsze w w 8k5a2 jest wlasnie ten radiator oraz to iz plyta zle odczytuje temperatury, tzn nie czyta ich z diody przy procu tylko z innej, troche oddalonej(teoretycznie trzeba dodawac pare stopni...) jednak prawdopodobnie epox w nowszych plytach zrobi w biosie opje do wybory skad ma byc czytana temperatura(beda 2 czujniki) Bios jest naprawde latwy i fajny, opakowanie plyty zajebiste.. instrukcja przejrzysta i dobrze wykonana I jeszcze pytanie, czemu firmy nie robia plyt z extremalnymi dzielnikami(typu 1/7 i 1/8), czy to technicznie niemozliwe? One powinny byc juz w kt333, razem z 1/6 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 firmy nie robią płyt z takimi dzielnikami, bo nie ma chipsetów z takimi dzielnikami... Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...