Hadrysek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam, mam taki problem. Monitor wydaje z siebie pisk bardzo wyskiej częstotliwości, bardzo męczący i słyszalny w normalnej odległości roboczej. Problem był kilka miesięcy wcześniej, później spokój i znowu powrócił. Pokręciłem ustawieniami i zauważyłem, że przy ustawieniu jasności powyżej 60% pisk znika. Przy 55 już powraca intensywnie... Monitor nie jest pierwszej świeżości, czyżby np lampa miała dość? SyncMaster 151s. Jest to spory problem dla mnie bo zawsze miałem ustawione 0-20% jasności więc teraz to mi oczy urywa... Ma ktoś pomysł co to może być i co ewentualnie zrobić? Skoro problem znika przy większej jasności to nie podejrzewam reszty sprzętu, zakłóceń na kablu itp? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 To piszczy przetwornica od swietlówek.A moze zaczac piszczeć jak nie bedzie odpowiednio obciazona bo lampy tez się starzeja.... Mozesz rozebrać LCD i zalać klejem epoksydowym cewke przetwornicy i dławika. Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 kurcze mi piszczy poniżej 90/100 pkt jasności :( tak się nie da pracować :( gwara się skończyła więc mogę rozebrać monitorek (LCD LG 15" 563LE), ma już trzy lata ! tylko nie wiem co dokładnie zasać... pomocy POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...