Gregor1230 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dla jednego tytułu - cell factor nie ma ta karta sensu. Dobry pomysł , ale w praktyce jak to często bywa porażka :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dla jednego tytułu - cell factor nie ma ta karta sensu. Dobry pomysł , ale w praktyce jak to często bywa porażka :(. Jak dla jednego :blink: :blink: :blink: Auto Assault Bet on Soldier: Blackout Saigon Bet on Soldier: Blood of Sahara Bet on Soldier: Blood Sport (Patch) Bladestorm: The Hundred Years' War CellFactor: Revolution City of Villains Dark Physics Fallen Earth Gears Of War Infernal Monster Madness: Battle For Suburbia Mobile Suit Gundam: Crossfire Medal Of Honor: Airborne Red Steel RoboBlitz Stoked Rider: Alaska Alien Switchball Atomic Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (single player mode) Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 PC Tom Clancy's Rainbow Six Vegas Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent (multiplayer mode) Unreal Tournament 3 (AGEIA Extreme Mods) Unreal Tournament 3 Warmonger Operation: Downtown Destruction Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Hans Cos ty sie z choinki urwal :) ? Przeciez juz od dawna wiadomo ze ta karta to Crap i lipa jakich malo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Nie piszemy tutaj o tym czy to lipa czy nie, lecz o ilości tytulów które ją obsługują :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Jak dla jednego :blink: :blink: :blink: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Auto Assault Bet on Soldier: Blackout Saigon Bet on Soldier: Blood of Sahara Bet on Soldier: Blood Sport (Patch) Bladestorm: The Hundred Years' War CellFactor: Revolution City of Villains Dark Physics Fallen Earth Gears Of War Infernal Monster Madness: Battle For Suburbia Mobile Suit Gundam: Crossfire Medal Of Honor: Airborne Red Steel RoboBlitz Stoked Rider: Alaska Alien Switchball Atomic Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (single player mode) Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 PC Tom Clancy's Rainbow Six Vegas Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent (multiplayer mode) Unreal Tournament 3 (AGEIA Extreme Mods) Unreal Tournament 3 Warmonger Operation: Downtown Destruction Pragnalbym zobaczyc timedema z i bez Agei zebym mial podstawe wydac kase na akcelerator fizyki zamiast drugie 7900GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Pragnalbym zobaczyc timedema z i bez Agei zebym mial podstawe wydac kase na akcelerator grafiki zamiast drugie 7900GS. Co ty za [ciach!]ły piszesz a czym jest 7900GS jak nie akceleratorem grafiki :blink: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 :| Fizyki. Pomylic sie nie mozna? Rozmawiamy o PPU, prawda? Wiec daruj sobie ciacha i ikonki murowe [; Mam wrazenie ze wiekszosc by zrozumiala maly blad, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) A mnie zastanawia po co chcesz TIMEDEMO zobaczyć , jak już podałem przykład 2 szklanki vs szklanka + mleko :blink: Chcesz mieć szybciej kupujesz drugą kartę , chcesz mieć lepsza fizyke i niestety mniejszy FPS niż teraz kupujesz AGEIA i koniec tematu . Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Wlasnie najbardziej rozbija mnie argument "mniej fps ale za to fizyyka!!!". Po co chce zobaczyc? Majac powiedzmy te 500PLN na jakis grat do kompa ( :lol: ) gram w nienajnowsze tytuly. Sprzedawca chce mi wcisnac akcelerator fizyki ( pewnie wyprodukowany w q3 2006 ) mowiac "Nowa jakosc rozgrywki". Tylko ze tak naprawde to bajka wieksza niz dziura budzetowa. Uradowany konsument wklada ultra bajerancka karte do kompa, odpala ulubiona gre i... Wlasnie - i co? Widzi 20fps mniej ale za to jak deski i beczki ladnie lataja... :lol: Swoja droga jak byla premiera testowali to na single core... Zastanawiam sie czy nadal pozera tak sprzet na dual i quad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Sprzedawca chce mi wcisnac akcelerator graficzny Rozwiń myśl czy znowu pomyłka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 BOZE Ciagle mam w myslach porownanie Monstera do Ageia i sie myle ;] Za malo kawy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Tak btw, to lepiej proca podkęcić (lub kupić wydajniejszy model), który to zazwyczaj odpowiada z obliczenia fizyki i kupić drugą kartę w SLI niż karte z teamtu (ageja fiziks krap). Mi sie wydaje Hans, że sam kupiłeś Ageie i wiesz, że wyrzuciłeś kasę w błoto :D Teraz sie chcesz jakoś podbudować! Żartuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ja dopiero chce kupić AGEIA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Lepiej wydać te pieniądze na coś innego. Parę odłamków więcej przy wybuchów nie jest tego warte. Ten produkt zaliczył bym do największych wtop "hardware'u". Gry( drugi filmik) jak i sprzęt, radzą sobie spokojnie bez AGEIA. Edytowane 11 Stycznia 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 KaszaWspraju Wieksza wtopa chyba byla KillerNIC'a... I ciezko ograniczac sie do jednego tytulu - Crysis+30k beczek ( czy iles tam ) w ogniu zwiesilo jednak sprzet na ktorym to bylo katowane. Ciekawe jak by wygladalo trio - Q6600,8800GT,Ageia w tym tytule. Moze bysmy ogladali przez 10 min fajerwerki 100k wybuchajacych beczek? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 zamiast jakies dodatkowe karty, to producenci gier powinni przystosowac jeden z rdzeni cpu do obliczania fizyki i tyle [; . Quady juz za kilka miechow beda dostepne dla wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Jak dla jednego :blink: :blink: :blink: Auto Assault Bet on Soldier: Blackout Saigon Bet on Soldier: Blood of Sahara Bet on Soldier: Blood Sport (Patch) Bladestorm: The Hundred Years' War CellFactor: Revolution City of Villains Dark Physics Fallen Earth Gears Of War Infernal Monster Madness: Battle For Suburbia Mobile Suit Gundam: Crossfire Medal Of Honor: Airborne Red Steel RoboBlitz Stoked Rider: Alaska Alien Switchball Atomic Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (single player mode) Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 PC Tom Clancy's Rainbow Six Vegas Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent (multiplayer mode) Unreal Tournament 3 (AGEIA Extreme Mods) Unreal Tournament 3 Warmonger Operation: Downtown Destruction Wiesz co źle mnie zrozumiałeś . Te wszystkie tytuły co oni tam wymieniają nie dorastaja nawet do pięt tym efektom z cellfaktora ;) , jak dla mnie to tylko do tego się nadaje i widać jakiś tego efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Tez jestem tego zdania ze programisci onanisci powinni ruszyc swoje tluste [gluteus maximus] i zaczac pisac gry wykozystujace procesory QuadCore , w zaleznosci od sceny przeznaczyc 1-2 rdzenie do obliczen fizyki i niech mnie nikt nie mowi ze to nie mozliwe albo trudne , juz pisalem wielokrotnie ze CellFactor smiga mi ponad 100fps podczas wybuchajacych skrzynek a przeciez ta gra nie jest optymizowana pod C2D , wiec sa mozliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Nv wykupuje ageie Może teraz otrzymamy jakiś konkretny produkt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) wytwórcy najpopularniejszego aktuanie akceleratora fizyki hahah nie no to mnie rozbawiło !! Nie dość że spora nadinterpretacja to jeszcze z błędami :) Edytowane 5 Lutego 2008 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Lepiej dla nas wszystkich zeby nikt tej Ageia FX nie wykupil najlepiej zeby jak najszybciej umarla smiercia naturalna . ! ! . Jak ja kupi NV albo ATI to zacznie sie era pisania gier pod danego producenta co z tego wyniknie mozna sobie wyobrazic :/ AGEIA FX Rest in Peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Lepiej dla nas wszystkich zeby nikt tej Ageia FX nie wykupil najlepiej zeby jak najszybciej umarla smiercia naturalna . ! ! . Jak ja kupi NV albo ATI to zacznie sie era pisania gier pod danego producenta co z tego wyniknie mozna sobie wyobrazic :/ AGEIA FX Rest in Peace True. Jak wiadomo wyraźna przewaga jednego producenta = wyższe ceny :|. Oj przydał by sie trzeci producent (taki 3dfx albo S3 ;]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Intel się odgrażał... nawet jakieś zakupy zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Nie wiem dlaczego niektórzy robią taki pojazd na Ageia i PhysX, to był dopiero pierwszy krok, pierwsza próba symulacji zaawansowanej fizyki w grach. IMO dobrze, że został on uczyniony i mam nadzieję, że sprzętowe wspomaganie fizyki w grach stanie się niedługo faktem, mam też nadzieję, że akcelerator bedzie zintegrowany na karcie graficznej (nVidia?). Nie wiem jak wy ale ja nie mogę się doczekać w grach widoku płynącej wody/krwi/itd po różnych nierównościach, wchodzącej w interakcję z innymi przedmiotami. Możliwości jest mnóstwo. Tez jestem tego zdania ze programisci onanisci powinni ruszyc swoje tluste [gluteus maximus] i zaczac pisac gry wykozystujace procesory QuadCore Według mnie, powinni zacząć pisać silniki, które potrafiłyby odpowiednio dostosowywać się do ilość rdzeni. Teraz będzie taki trend, że ilość rdzeni będzie się zwiększać z roku na rok, wiec dobrze by było gdyby gra potrafiła równie dobrze korzystać z 2 jak i 16 rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 To nie jest pierwsza proba symulacji zaawansowanej fizyki w grach - to jest pierwsza proba zbicia na tym kasy ;) mam nadzieję, że sprzętowe wspomaganie fizyki w grach stanie się niedługo faktem, mam też nadzieję, że akcelerator bedzie zintegrowany na karcie graficznej (nVidia?).A ja mam nadzieje, ze programisci sie w koncu obudza, ze rdzeni w CPU raczej przybywa niz ubywa ;) wytwórcy najpopularniejszego aktuanie akceleratora fizykiNo tak, najpopularniejszy to on jest... szkoda, ze przy okazji jedyny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 3Dfx Voodo, tez kiedys było jedyne i drogie (i tez pewnie chcieli zbić na tym kasę), a wiemy do czego nas to doprowadzilo. A ja mam nadzieje, ze programisci sie w koncu obudza, ze rdzeni w CPU raczej przybywa niz ubywa Wyspecjalizowany układ bedzie sobie lepiej radził niż układ ogólnego przeznaczenia, choć wykorzystanie któregoś z rdzeni procka też jest dobrym pomysłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Lepiej dla nas wszystkich zeby nikt tej Ageia FX nie wykupil najlepiej zeby jak najszybciej umarla smiercia naturalna . ! ! . Jak ja kupi NV albo ATI to zacznie sie era pisania gier pod danego producenta co z tego wyniknie mozna sobie wyobrazic :/ AGEIA FX Rest in Peace Chyba sie spełni Twoja przepowiednia.NV :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Wyspecjalizowany układ bedzie sobie lepiej radził niż układ ogólnego przeznaczenia, choć wykorzystanie któregoś z rdzeni procka też jest dobrym pomysłem.Ta, tylko ze wyspecjalizowany uklad bedzie mial mozliwosc obslugi 5 efektow na krzyz i koniec... a wez takiego Star Wars: The Force Unleashed, w ktorym jest Havoc do fizyki, Euphoria jako behavioral AI i jeszcze jeden silnik odpowiedzialny za zachowanie sie roznych materialow (dzieki czemu potraktowane moca drzewo posypie sie w drzazgi, metal powygina, a szyba potlucze w drobny mak) a to wszystko jeszcze sie komunikuje ze soba - i co, do kazdego osbny uklad? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Wiesz, to że oni zatrudnili do tego 3 technologie nie znaczy, że nie da się tego ujednolicić. Wykorzystali popularnego Havoca, a że w tej chwili nie ma silników wspierających inne rzeczy, wiec postanowili stworzyć coś swojego, opierając się na procesorze. Myślę, że nie byłoby problemu przeniesienia pozostałych obliczeń na procesor fizyki. Edytowane 6 Lutego 2008 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Taki układ może być ale niech siedzi na grafie/w GPU i niech powstanie standard, który będzie trzymał ściśle określone reguły co do wydajności i efektów a nie u każdego różnie to działa i przede wszystkim, niech to nie będzie ograniczeniem reszty kompa. ;) Edytowane 7 Lutego 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...