HugoZak Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 A więc prosze o rady jak ustawić wentyle tzn który ma dmuchać który wydmuchiwać itd. Proszę o rady bo mam wydaje mi się że nie konwencjonalne ustawienie i sam nie wiem :/ Oto schemacik mojego big towerka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ja bym na twoim miejscu przelozyl ten z nad zasilki na przod. ogolnie moze byc tylko jeszcze moglbys wsadzic przed dysk zeby go troche owiewala jedna ..80mm?92?120? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 hmm chyba nie zrozumiałeś pytania! Chodzi o to że miejsca na wentylatory są właśnie w tych pozycjach co na schemacie ale nie wiem jak ustawić poszczególne wentylatory tzn który ma wydmuchiwać powietrze a który ma dmuchać. Proszę o konkretne rady na temat!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rożek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ty się zgrywasz, przeciesz to jasne jak trzeba ustawić wentylatory :blink: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 No właśnie nie jest to jasne bo sie zastanawiam czy te 2 u góry maja wdmuchiwać powietrze czy też wydmuchiwać :) Powaga nie zgrywam się tylko czekam na jakieś konkretne propozycje co i jak? Ja myśle o takiej opci ze te 2 u gory beda wdmuchiwac i ten z przodu bedzie dmuchac a tylny bedzie wydmuchiwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 mala lekcja fizyki cieple powietrze jest lrzejsze i unosi sie do gory zatem wywnioskowac mozna ze te dwa ugory maja wydmuchiwac powietrze i ten pod zasilaczem tez niech wydmuciach!e na zewnatrz powietrze, zas ten na dole wdmuchiwac do srodka a tak po za tym to miejsca masz na wentylatory, wystarsza nozyce do metalu badz diaks i bedziesz mial otwory gdzie chcesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik84 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Jak ci sie chce to zrób sobie okno (nie musisz) i właduj dobrą 120mm centralnie nad prokiem (120 z przepływem ponad 50cfm/min) jak nie miałby to być świecący wentylek to polecam tego spire http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12367 ma on 96cfm/min a kosztuje 27.5zł (przeciętne wentyle 80mm mają po 20-25 cfm/min) a jak chciałbyś świecący to tego thermaltake http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45115065 on ma 78 cfm/min i kosztuje 39zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...