Towsik Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ze dwa miesiące temu zakupiłem sobie drukarke Canon Pixma ip2000. Wszystko było pięknie, cool fotki. Kilka dni temu chciałem druknąć sobie fotki z ferii. Wszystko szło ładnie, ale raz niechcący nadrukowałem jedno zdjęcie na drugie... Coś się chyba stało z głowicą bo jak chce teraz cos wydrukowąć na fotkach są podłużne paski. Robiłem już wszystko co mogłem. Czyściłem głowice z 5 razy, wyjmowałem ją i czyściłem specjalnym płynem, zmeniałem nawet kardridże. NIC:( Może ktoś wie co to. PS: 1.Korzystam z zamienników(nie stać mnie na oryginały:().2. Takie paski są widoczne tylko przy kolorowych wydrukach, przy czarno-białych ich nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 daj fote albo jakiś skan wydruków. albo przynajmniej opisz czy brauje jakiegoś koloru, czy linie są w równych odstępach. jakieś konkrety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan52 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Jak to zwykle w Canonach bywa glowica jest zintegrowana w drukarce. W hp wymieniasz tusz razem z glowica a w canonach sam tusz. Przyczyna moze byc uszkodzona glowica. Radzilbym udac sie do punktu gdzie zostala zakupiona drukarka i ja zareklamowac. Uzywanie zamiennikow nie jest zabronione wiec jesli nie masz juz orginalnych atramentow zanies z zammiennikami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4d4m0 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Witam Mam Canona i350 i ten sam problem :unsure: , wyglada to tak jakby brakowalo czarnego... kolor w normie... Od roku jezdze na zamiennikach, wczoraj wlasnie nastapila kolejna zmiana i drukuje z przerwami.... Dzis przeczyszcze glowice i zobacze.... Mialem z nia kiedys podobny problem, jednak wtedy wina byla po stronie sterownikow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 a nie da sie wyczyścić z poziomu sterowników ?? mam epsona i ten sam problem od czasu do czasu i pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Towsik Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Już czyściłem z poziomu sterów, płynem i NIC:( Nie wiem co to może być... Ale to się dzieje tylko przy KOLOROWYCH wydrukach>>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Może dysze sie mozno przytkały... Swoją drogą jak ja ostatnio moim Canonem drukuje to musze załączać czyszczenie głowic bo też omija niektóre fragmenty, a najlepsze jest to że czyściłem głowicę już n-razy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Towsik Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ale ja już też czyściłem n-razy i nicio :cry: . Może to już się głowica zużyła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 jedna seria pasków to jest jeden ruch głowicy ?? tzn chodzi mi że te paski sie jakby powtarzają i czy jedno powtórzenie to jest jeden ruch głowicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Towsik Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Tak te paski powstają przy każdym ruchu głowicy. Jak ustawię wyższą jakość wydruku to te paski są gęściej ale są węższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Mam Canona i250 - kupiłem używaną w sumie tylko po to żeby mieć na czym drukować pracę dyplomową. Póki co, wszystko jest ok, ale pytam na przyszłość - czy trzeba w jakiś sposób 'konserwować' drukarkę (a jeśli tak to jaki?). Jedyne co usłyszałem, to to żeby regularnie drukować i tym samym nie dopuścić do zaschnięcia głowicy. Na szynie po której jeżdzi głowica jest jakiś przezroczysty smar (tak samo na zębatkach z lewej strony)- trzeba to co jakiś czas smarować (i czym)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek17 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 najprawdopodabniej masz bardzo zatkane dysze. ja uzywam atramantu za 2.50 zł i tez sie zatyka ale da sie odetkac bardzo prosto ehhe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4d4m0 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam, Krzysiek17 mozesz zdradzic w jaki sposob odetkac dysze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...