Skocz do zawartości
Towsik

Zła Plujka;)

Rekomendowane odpowiedzi

Ze dwa miesiące temu zakupiłem sobie drukarke Canon Pixma ip2000. Wszystko było pięknie, cool fotki. Kilka dni temu chciałem druknąć sobie fotki z ferii. Wszystko szło ładnie, ale raz niechcący nadrukowałem jedno zdjęcie na drugie... Coś się chyba stało z głowicą bo jak chce teraz cos wydrukowąć na fotkach są podłużne paski. Robiłem już wszystko co mogłem. Czyściłem głowice z 5 razy, wyjmowałem ją i czyściłem specjalnym płynem, zmeniałem nawet kardridże. NIC:( Może ktoś wie co to.

PS: 1.Korzystam z zamienników(nie stać mnie na oryginały:().2. Takie paski są widoczne tylko przy kolorowych wydrukach, przy czarno-białych ich nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to zwykle w Canonach bywa glowica jest zintegrowana w drukarce. W hp wymieniasz tusz razem z glowica a w canonach sam tusz. Przyczyna moze byc uszkodzona glowica.

Radzilbym udac sie do punktu gdzie zostala zakupiona drukarka i ja zareklamowac. Uzywanie zamiennikow nie jest zabronione wiec jesli nie masz juz orginalnych atramentow zanies z zammiennikami.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam Canona i350 i ten sam problem :unsure: , wyglada to tak jakby brakowalo czarnego... kolor w normie... Od roku jezdze na zamiennikach, wczoraj wlasnie nastapila kolejna zmiana i drukuje z przerwami.... Dzis przeczyszcze glowice i zobacze....

Mialem z nia kiedys podobny problem, jednak wtedy wina byla po stronie sterownikow....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dysze sie mozno przytkały... Swoją drogą jak ja ostatnio moim Canonem drukuje to musze załączać czyszczenie głowic bo też omija niektóre fragmenty, a najlepsze jest to że czyściłem głowicę już n-razy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Canona i250 - kupiłem używaną w sumie tylko po to żeby mieć na czym drukować pracę dyplomową. Póki co, wszystko jest ok, ale pytam na przyszłość - czy trzeba w jakiś sposób 'konserwować' drukarkę (a jeśli tak to jaki?). Jedyne co usłyszałem, to to żeby regularnie drukować i tym samym nie dopuścić do zaschnięcia głowicy.

Na szynie po której jeżdzi głowica jest jakiś przezroczysty smar (tak samo na zębatkach z lewej strony)- trzeba to co jakiś czas smarować (i czym)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi