Skocz do zawartości
sobo05

Laptop Do Grania

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

Dell XPS1

Pentium 4 3,4 Extreme Edition

1 gb ram 400mhz

Radeon 9800 pro 256 mb

15" WUXGA

Dell XPS2

Pentium M 2,0 sonoma

512 mb ram 533mhz

GeForce 6800 ultra 256 mb

17" WUXGA

to że obydwa mają dyski 60 gb 5400rpm i nagrywarki cd-rw/DVD combo pomijam.

W tych konfiguracjach jakie podalem cena jest taka sama 2000$. Nie przejmuje sie czasem na baterii jak i gabarytami bo lapto bedzie czesciej na biorku niz w trasie. Ktory bedzie lepszy do grania?

Pozdrawiam

Edytowane przez sobo05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy 1,5 godziny a drugi 3 :razz: maksymalny czas na baterii pierwszego (tryb oszczedny) to 2,5 godziny a drugiego 5 :) nie jest tak zle :) swoja droga chyba macie racje...zainwestuje w tego drugiego i dokupie mu z czasem ramu ale i to mysle ze te 512 starczy mi na aktualne gry w maksymalnych ustawieniach..chyba ze sie myle?:P

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez bylem zainteresowany tym Acerem ale za taka cene to ja dziekuje wole DELLa;) kurde jest problem jeden. Z tego co wiem to ten XPS 2 ma dwa sloty pamieci a te 512 ramu to Dual wiec oba gniazda sa zapchane. Musialbym wiec w razie czego sprzedac te dwie kosci w dualu i kupic dwie 512stki...strasznie zawile:/ moze dozbieram troche funduszu i zakupie odrazu z 1gb...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy 1,5 godziny a drugi 3  :razz: maksymalny czas na baterii pierwszego (tryb oszczedny) to 2,5 godziny a drugiego 5 :) nie jest tak zle :) swoja droga chyba macie racje...zainwestuje w tego drugiego i dokupie mu z czasem ramu ale i to mysle ze te 512 starczy mi na aktualne gry w maksymalnych ustawieniach..chyba ze sie myle?:P

Pozdrawiam

1341589[/snapback]

no niby doom na 1024x768 wsio na maxa chce 1gb ramu. Moze doczytywac miedzy przejsciami w drzwiach :) (u kumpla na desktopie z athlonkie 2500MHz i radkie 9800pro i 512 ramu tak jest). wiec dolozysz ramu i będzie łohohoho :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh xps gen2 to w tym momencie najbardziej odjechana maszynka do gry, nie bedzie zadnego problemu ze swobodna gra nawet na 512mb. Nie kupuj d producenta 1gb ramu bo poplyniesz jak za zborze, lepiej kup opcje minimum - sprzedaj i kup 2x512.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Masta_KKIILLAA!!

Z wymienionych laptopow, to oczywiscie dell i9300 jest lepszy!!! Oparty jest on na chipsecie mobile i915 z szyna pci-express co wraz z Go Ultra 6800 (MXM) pozwala ci na rozbudowe w przyszlosci laptopka. Tylko jak juz wydajesz tyle kasy to zastanow sie nad lepszym dyskiem i napedem optycznym!!! 60Gb 5400rpm????? Jak juz niedlugo na rynek wejda dyski 100Gb 7200rpm!!!! Dostepne sa juz 120Gb 4200rpm!!! Mozesz sie tez zastanowic nad sagerami (www.powernotebooks.com)

Bardzo dobra firma, no i masz wieksze mozliwosci konfiguracji!!!

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka ze XPS 2 to i9300 w najwyzszych ustawieniach tylko w innej obudowie:] ma gigabit ethernet, specjalny support, plecak gratis(hehe:P) no i co najwazniejsze GeForca w wersji ULTRA czyli DDR3. I9300 to wersja DDR1 - na bank..nie dajcie sie zrobic w konia:) swoją drogą i9300 też mi sie podoba ale jak i tak mam zamiar wwalić tyle pieniędzy to co mi szkodzi walnąć te 200$ więcej i mieć laptopa z najlepszą chyba obecnie mobilną grafiką?a tak poza tym to macie w 100% racje - 512 mi starczy póki co a Ram kupowany gdzie indziej jest rzeczywiscie duzo tanszy...no chyba ze wyrobie sie z funduszami;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tu taka ciekawostka z zagranicznego forum :

"I have Doom 3 running at 1680x1050 at ultra quality and 8x ansiostrophic filtering and I get 50fps in the demo1 benchmark.

I have the 1.6Ghz, 512MB, and have the 6800 running at 348/716."

Gościu ma i9300:) nice nice he?:) swoją drogą wyobrażam sobie już możliwości wersji ULTRA :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Chciałbym przedłużyć ten temat dodając tu swoje pytania.

Sam od paru dni poszukuje laptopa zarówno do grania jak i pracy. Dodam, że moim głównym kryterium wyboru jest wydajność, więc problem wagi i zasilania mnie nie dotyczy. I tu zaczęły się problemy.

Mianowicie chodzi mi tutaj o dwie skrajności jakie napotkałem. Z jednej strony sprzęt o odpowiednie mocy obliczeniowej (nie ukrywam, że zależało mi bardzo na procesor p4 z serii HT), jednak o dość przeciętnych kartach w dodatku często 64mb. Z drugiej strony między innymi dell xps gen2 jednak z procesorem intel centriono 2ghz. O ramie i dysku twardym nie wspominam ponieważ w większości przypadków można je skonfigurować do swoich potrzeb.

Może się mylę, jeśli tak to poprawcie mnie ale czy 2 ghz przy tak świetnej karcie graficznej to niezamało.

Mam prośbę jeżeli ktoś zna model posiadający procesor P4 HT z kartą graficzną GeForce 6800 Go lub radeon x600 ale przynajmniej 128mb niech napisze do mnie. THX

Co do laptopów to udało mi się dotrzeć do modeli:

http://www.it-supermarket.pl/cgibin/shop?i...08&sid=16b93bfa

http://www1.euro.dell.com/content/products...dhs1&l=en&s=dhs

http://test.hardware.pl/karta/produkt_kart...yb=NOACFR306015

http://www.e.pl/product/Acer_Aspire_1804WSMi/Pro_ID=1332/

http://sklep.akari.pl/sklep/index.php?rp=item&id_tow=2347

Proszę o ocenę tych zestawów i podanie, który z nich jest najlepszy lub ewentualnie podanie innego, którego nie wymieniłem.

Bardzo proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie na cos takiego:

Travelmate 8005LMi Pentium-M 745 (1.80GHz), 512Mb, 80GB, Dvd Super Multi, VGA 128Mb Dedicated, Bluetooth, Wired&Wireless LAN, 15.0" TFT, Windows XP Pro SP2

tylko cena troche mnie przeraza ;-)

ale jesli mi powiecie, ze pogram na tym w Half Life 2 z palcem w de, to moze sie skusze - bede musial popracowac jeszcze z miesiac, zeby sobie na niego pozwolic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...