sobo05 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) witam! Dell XPS1 Pentium 4 3,4 Extreme Edition 1 gb ram 400mhz Radeon 9800 pro 256 mb 15" WUXGA Dell XPS2 Pentium M 2,0 sonoma 512 mb ram 533mhz GeForce 6800 ultra 256 mb 17" WUXGA to że obydwa mają dyski 60 gb 5400rpm i nagrywarki cd-rw/DVD combo pomijam. W tych konfiguracjach jakie podalem cena jest taka sama 2000$. Nie przejmuje sie czasem na baterii jak i gabarytami bo lapto bedzie czesciej na biorku niz w trasie. Ktory bedzie lepszy do grania? Pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2005 przez sobo05 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Oczywiscie, ze drugi... Jakis problem z interpretacja konfiguracji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 te 512 ramu to nie bedzie za malo?:) swoja droga nie widzialem nigdzie w polsce notebookowego ramu na 533 mhz... wiec sie troche obawiam upgrade'u :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 No to sie nie obawiaj, bo to sa DDR2 i jest juz ich powoli coraz wiecej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 no ten drugi i ramu dolozyc do 1gb :) Kurna ale psycholowate te laptopy :) hehe juz widze ile ten I trzyma na bateriach przy pełnym obciązeniu, z 15 min? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 pierwszy 1,5 godziny a drugi 3 :razz: maksymalny czas na baterii pierwszego (tryb oszczedny) to 2,5 godziny a drugiego 5 :) nie jest tak zle :) swoja droga chyba macie racje...zainwestuje w tego drugiego i dokupie mu z czasem ramu ale i to mysle ze te 512 starczy mi na aktualne gry w maksymalnych ustawieniach..chyba ze sie myle?:P Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximus Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 no te notebooki :) troche niezle... no ale oczywiscie ten drugi. A pozniej dolozyc RAMU do 1024... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) No co... z taka karta nie ma obaw :P A z ramem tez raczej nie bedziesz mial problemow w razie rozbudowy... http://allegro.pl/show_item.php?item=45870898 Edytowane 21 Marca 2005 przez SpiderMAN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obsydian Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 a co powiecie na: Acer TravelMate 8104 2.0Ghz \\ 1GB RAM \\ ATI X700 PCIe 128MB \\ 100GB HDD@5400 \\ DVD-RW\CD-RW \\ 15.4" WSXGA+ 1680x1050\\ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 tez bylem zainteresowany tym Acerem ale za taka cene to ja dziekuje wole DELLa;) kurde jest problem jeden. Z tego co wiem to ten XPS 2 ma dwa sloty pamieci a te 512 ramu to Dual wiec oba gniazda sa zapchane. Musialbym wiec w razie czego sprzedac te dwie kosci w dualu i kupic dwie 512stki...strasznie zawile:/ moze dozbieram troche funduszu i zakupie odrazu z 1gb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 pierwszy 1,5 godziny a drugi 3 :razz: maksymalny czas na baterii pierwszego (tryb oszczedny) to 2,5 godziny a drugiego 5 :) nie jest tak zle :) swoja droga chyba macie racje...zainwestuje w tego drugiego i dokupie mu z czasem ramu ale i to mysle ze te 512 starczy mi na aktualne gry w maksymalnych ustawieniach..chyba ze sie myle?:P Pozdrawiam 1341589[/snapback] no niby doom na 1024x768 wsio na maxa chce 1gb ramu. Moze doczytywac miedzy przejsciami w drzwiach :) (u kumpla na desktopie z athlonkie 2500MHz i radkie 9800pro i 512 ramu tak jest). wiec dolozysz ramu i będzie łohohoho :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 heh xps gen2 to w tym momencie najbardziej odjechana maszynka do gry, nie bedzie zadnego problemu ze swobodna gra nawet na 512mb. Nie kupuj d producenta 1gb ramu bo poplyniesz jak za zborze, lepiej kup opcje minimum - sprzedaj i kup 2x512. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Masta_KKIILLAA!! Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Z wymienionych laptopow, to oczywiscie dell i9300 jest lepszy!!! Oparty jest on na chipsecie mobile i915 z szyna pci-express co wraz z Go Ultra 6800 (MXM) pozwala ci na rozbudowe w przyszlosci laptopka. Tylko jak juz wydajesz tyle kasy to zastanow sie nad lepszym dyskiem i napedem optycznym!!! 60Gb 5400rpm????? Jak juz niedlugo na rynek wejda dyski 100Gb 7200rpm!!!! Dostepne sa juz 120Gb 4200rpm!!! Mozesz sie tez zastanowic nad sagerami (www.powernotebooks.com) Bardzo dobra firma, no i masz wieksze mozliwosci konfiguracji!!! Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 prawda jest taka ze XPS 2 to i9300 w najwyzszych ustawieniach tylko w innej obudowie:] ma gigabit ethernet, specjalny support, plecak gratis(hehe:P) no i co najwazniejsze GeForca w wersji ULTRA czyli DDR3. I9300 to wersja DDR1 - na bank..nie dajcie sie zrobic w konia:) swoją drogą i9300 też mi sie podoba ale jak i tak mam zamiar wwalić tyle pieniędzy to co mi szkodzi walnąć te 200$ więcej i mieć laptopa z najlepszą chyba obecnie mobilną grafiką?a tak poza tym to macie w 100% racje - 512 mi starczy póki co a Ram kupowany gdzie indziej jest rzeczywiscie duzo tanszy...no chyba ze wyrobie sie z funduszami;) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 a tu taka ciekawostka z zagranicznego forum : "I have Doom 3 running at 1680x1050 at ultra quality and 8x ansiostrophic filtering and I get 50fps in the demo1 benchmark. I have the 1.6Ghz, 512MB, and have the 6800 running at 348/716." Gościu ma i9300:) nice nice he?:) swoją drogą wyobrażam sobie już możliwości wersji ULTRA :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrow-Gnawer Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Witam. Chciałbym przedłużyć ten temat dodając tu swoje pytania. Sam od paru dni poszukuje laptopa zarówno do grania jak i pracy. Dodam, że moim głównym kryterium wyboru jest wydajność, więc problem wagi i zasilania mnie nie dotyczy. I tu zaczęły się problemy. Mianowicie chodzi mi tutaj o dwie skrajności jakie napotkałem. Z jednej strony sprzęt o odpowiednie mocy obliczeniowej (nie ukrywam, że zależało mi bardzo na procesor p4 z serii HT), jednak o dość przeciętnych kartach w dodatku często 64mb. Z drugiej strony między innymi dell xps gen2 jednak z procesorem intel centriono 2ghz. O ramie i dysku twardym nie wspominam ponieważ w większości przypadków można je skonfigurować do swoich potrzeb. Może się mylę, jeśli tak to poprawcie mnie ale czy 2 ghz przy tak świetnej karcie graficznej to niezamało. Mam prośbę jeżeli ktoś zna model posiadający procesor P4 HT z kartą graficzną GeForce 6800 Go lub radeon x600 ale przynajmniej 128mb niech napisze do mnie. THX Co do laptopów to udało mi się dotrzeć do modeli: http://www.it-supermarket.pl/cgibin/shop?i...08&sid=16b93bfa http://www1.euro.dell.com/content/products...dhs1&l=en&s=dhs http://test.hardware.pl/karta/produkt_kart...yb=NOACFR306015 http://www.e.pl/product/Acer_Aspire_1804WSMi/Pro_ID=1332/ http://sklep.akari.pl/sklep/index.php?rp=item&id_tow=2347 Proszę o ocenę tych zestawów i podanie, który z nich jest najlepszy lub ewentualnie podanie innego, którego nie wymieniłem. Bardzo proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 wez tylko pod uwage ze te 2GHz z Ccentrino to mniej wiecej 3.6GHz mormalnie, wiec nie wiemc zy za malo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 a co powiecie na cos takiego: Travelmate 8005LMi Pentium-M 745 (1.80GHz), 512Mb, 80GB, Dvd Super Multi, VGA 128Mb Dedicated, Bluetooth, Wired&Wireless LAN, 15.0" TFT, Windows XP Pro SP2 tylko cena troche mnie przeraza ;-) ale jesli mi powiecie, ze pogram na tym w Half Life 2 z palcem w de, to moze sie skusze - bede musial popracowac jeszcze z miesiac, zeby sobie na niego pozwolic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 jakie VGA? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=117595 Chlopaki... Bo sie robi konkurencja!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 piszemy w przyklejonym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...