Skocz do zawartości
Ouara

Stereogramy

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś po 26 latkach życia nauczyłem się lookać na stereogramy. I stwierdziłem, że to jest zajefajniaste!

w związku z powyższym szukam fajnych stereogramów,

znalazłem kilka stronek (google rządzi <_< ) ale szukam czegoś jeszcze.

stereogramy 1 - uwaga długo się ładują

stereogramy 2 - fajne kolorowe

zarzucajcie co tam macie na ten tamat

jako że jestem dziś odkrywcą, to jestem na głodzie :D

pozdro

Edytowane przez Ouara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za odkrycie nowej wielkosci w moim monitorze :):)

Moj tip...przyklejasz nos do monitora patrzac przed siebie(nie skupialac sie na tym co widzisz) i powoli oddalasz glowe od monitora. W pewnym momencie czukesz ze widziany obraz sie zmienia...lesz nie prubujesz skupic swych oczu na powierzchni ekranu tylko na widzianej prze ciebie anomali i... juz jest...

Po malym terningu udaje sie badzo szybko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj dopiero wynalazłem w googlach że istnieje cos takiego jak stereofotografia. Po prostu szok :D

Jeśli ktoś nie wie o co biega to już piszę. Aby zobaczyć fotkę w trójwymiarze, należy po prostu zrobić zeza łącząc dwa obrazki w jeden.

Jeżeli, ktoś nie potrafi zrobić zeza, niech wykorzysta do tego palec wskazujący. Umieszczamy przed oczyma palec wskazujący (w tle mamy fotografię), obserwujemy palec i stopniowo go oddalamy od siebie, w momencie kiedy zobaczymy, że zdjęcia w tle zlały się w jedność, chowamy palucha i "ostrzymy" obraz na fotkę. Polecam :)

Kilka wyczesanych przykładów:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A tutaj macie tego MASĘ:

http://www.flickr.com/groups/62553512@N00/pool/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi