Ouara Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Dziś po 26 latkach życia nauczyłem się lookać na stereogramy. I stwierdziłem, że to jest zajefajniaste! w związku z powyższym szukam fajnych stereogramów, znalazłem kilka stronek (google rządzi <_< ) ale szukam czegoś jeszcze. stereogramy 1 - uwaga długo się ładują stereogramy 2 - fajne kolorowe zarzucajcie co tam macie na ten tamat jako że jestem dziś odkrywcą, to jestem na głodzie :D pozdro Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 cholera...nic nie widze w tych obrazkach co podales.... Jak patrzec na nie by zobaczyc ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) instrukcja patrzenia na strereogramy (ang). po polsku (średnia) na zakładace jak patrzec Edytowane 22 Marca 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Nie macie czegos znacznie, znacznie trudniejszego ? Jakies zadania, labirynty, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 cos łatwiejszego: stereogramy których nie da się nie zobaczyć a wogóle to dlaczego stereogramy jest tak dziwnie podświetlone co? niby że błąd ortograficzny czu co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Wielkie dzieki za odkrycie nowej wielkosci w moim monitorze :):) Moj tip...przyklejasz nos do monitora patrzac przed siebie(nie skupialac sie na tym co widzisz) i powoli oddalasz glowe od monitora. W pewnym momencie czukesz ze widziany obraz sie zmienia...lesz nie prubujesz skupic swych oczu na powierzchni ekranu tylko na widzianej prze ciebie anomali i... juz jest... Po malym terningu udaje sie badzo szybko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 extra, znalazlem nawet praktycznie zastosowanie tego. kto mi powie co tu jest napisane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupus Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 extra, znalazlem nawet praktycznie zastosowanie tego. kto mi powie co tu jest napisane? 1352278[/snapback] "Tweak by k2" Jakim programem to robiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 macie moze jeszcze jakies stronki, fajne to jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja wczoraj dopiero wynalazłem w googlach że istnieje cos takiego jak stereofotografia. Po prostu szok :D Jeśli ktoś nie wie o co biega to już piszę. Aby zobaczyć fotkę w trójwymiarze, należy po prostu zrobić zeza łącząc dwa obrazki w jeden. Jeżeli, ktoś nie potrafi zrobić zeza, niech wykorzysta do tego palec wskazujący. Umieszczamy przed oczyma palec wskazujący (w tle mamy fotografię), obserwujemy palec i stopniowo go oddalamy od siebie, w momencie kiedy zobaczymy, że zdjęcia w tle zlały się w jedność, chowamy palucha i "ostrzymy" obraz na fotkę. Polecam :) Kilka wyczesanych przykładów: A tutaj macie tego MASĘ: http://www.flickr.com/groups/62553512@N00/pool/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...