bryken Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 no no bardzo ciekawe zwlaszcza dwa ostatnie dzieki bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Jako że ten temat jest największy. Pragnę powiadomić że z dniem dzisiejszym użytkownicy Toya dostali prezent. Jest to 1mb/s oraz brak naliczania limitu w godzinach nocnych od 1:00 do 7:00. Miłego ściągania ;] A ja pragnę powiadomić, że od momentu uruchomienia tego 'prezentu' miałem okazję kilkukrotnie się przekonać jak działa Toya w godzinach nocnych. Przeciążenia są takie, że ciężko cokolwiek ściągnąć lub wysłać. Może to problem konkretnego węzła, ale coś mi mówi, że to raczej zapycha się 'wyjście na świat'. Kiedyś uważałem ToyaNet za świetną jakościowo usługę, choć na katastrofalnych warunkach - teraz już wiadomo w jaki sposób ta 'jakość' została osiągnięta. Z czystym sumieniem w Łodzi mogę polecić 4web i kablówkę 'ret-sat' - tam usługa działa ZAWSZE tak jak napisano na umowie. No ale oczywiście dostępne tylko w wybranych rejonach. Sam, póki co, korzystam z usług PAI - kolejna bandycka firma żerująca na ludzkiej naiwności. Ich 'symetryczne' oferty są symetryczne tylko na papierze. Np. symetryczne 2048/2048 to 2Mbit down na porcie 80, na reszcie ....po 512kbps up i down. Wszystko pisane w taki sposób, żeby klient nie wiedział za co płaci (i co za tym idzie, żeby nie mógł potem tego się domagać), umowa pokrętna, w wielu punktach niezgodna z K.C. Spróbujcie się doszukać na stronie http://www.pai.net.pl/, czy limit jest liczony w obie strony czy też tylko na download. Design strony zerżnięty z 4web.pl. Generalnie szkoda słów, szczerze odradzam. Korzystam jeszcze, bo utrzymałem po wielu bojach stare warunki dotyczące limitów i prędkości (a jako alternatywę mam neo i toyę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) no ja odnosnie toyi w nocnej jezdzie nie narzekam raz mi sie wysypalo ale to mogla byc wina programu poza tym najlepiej na tym laczu ciagnie mi bearshare z publicznym ip (starczy wniosek o to napisac nic nie placimy) ale jest inna sprawa siostra studiuje w Łodzi i mieszka teraz na ulicy Narutowicza 4 czy 9 mieszkanie chyba 44 i teraz pytanie z czego brac neta zeby bylo jak najmniej dodatkowych oplat w sumie toya nie bylaby zla i jest mozliwosc ale jezeli jest cos lepszego to podajcie oferte oczywiscie mowimy o ofercie do 80zl na miecha w toyi: 9,5 pakiet socjalny kablowki 69zl net 1024/750 ale net trzeba podzielic na trzy kompy hmm chyba nie bedzie problemow bo w toyi mowa jest o dwoch terminalach ale raczej nie ma tego jak sprawdzic. Multimedia wydaje sie bardzo fajna mowa o promocji 1mb z TV tylko umowa na 24miechy i pytanie czy 66zl to cena z kablowka? Edytowane 13 Listopada 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) witam!! ja mam ten sam problem, mieszkam w łodzi i nie kompletnbie nie wiem jaki internet założyć. proszę o pomoc jeśli ktoś jest tak dobry. wiem na pewno że odpada dialog ze względów technicznych, a w sąsiad powiedział że jak chcemy założyć kablówkę(to jest domek w którym mieszkają 3 rodziny) to koszt ok 1000pln czyli, stanowczo za dużo! mieszkam na ulicy narutowicza 111, jest to mieszkanie studenckie i chcemy założyć internet. taki dla studentów;) nie za drogia ale taki żebyśmy mogli sciągać to i ow;) z góry serdecznie dziękuje za pomoc!! Happy New Year For All!! Edytowane 27 Grudnia 2006 przez macias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...