zak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zamówiłem Fortrona 350 W i potem zobaczymy jak będzie dział na 3,6 GHz bo teraz to jest ryzyko na tym 250 W Codegenie. No ale nie otzrymałem odpowiedzi. Czy na chipsecie Intela 848 podczas podkręcania FSB blokuje się AGP\PCI bo w biosie nie ma takiej opcji. Niech się ktoś wypowie. Ja czekam na zasilacz i potem zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 mam identyczny proc i płytę jak w podpisie. Na 3.0 chodzi stabilnie (pamięć na 200 i clk2,5 1t) bez zmiany napięcia (i tak nie mogę) Mam fsb na 167 i chipset pt880, czyli jeden z nowszych. Czy ma on dzielnik 1/5 na fsb 166? Jedni mówią że tak, inni że nie i nie wiem... We wszystkich benchamrkach pokazuje że częstotl. na pci to 42! Ale olewam to i jadę na tym 3.0 już kilka miesięcy. Nic się nie dzieje. Ale jak chciałem ustawić na pełnym 200fsb (wtedy mam pewność, że dzielnik przeskoczy na 1/6), to się włącza komp, ale nie ma obrazu i cziągle się bootuje. (bawi się dyskiem, dzyń dzyń dzyń..)zasiłkę mam 350W. NIe wiem co jest przyczyną. Temp. na 3,0 na boxowym chłodzeniu iu jednym wentylku w obudowie są na idle 36-40 stopni, a w stresie 53MAX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 jak masz zasiłke noname to mimoże że masz 350 w a moc realne jest na poziomie 250w albo mniej pozatym źle powiedziałem mówiąc że chipset 848PE nie ma blokady na PCI/AGP bo moja płta akurat ma a co do tego PT880 chyba nie mam bo to jest asrock :/ pozatym nie piszcie tu już wiecej postów tylko w tym przyklejonym topicu o celinkach D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zak Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 KAMILcom to masz taką opcję w biosie? albo automatycznie Ci się to zmienia przy podkręcaniu a w biosie tego niema? To jak Ty to masz to ja też muszę mieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 u mnie jest tam gdzie zmieniam FSB nazywa sie PCI/AGP/fix cośtam 33/66/100 widocznie masz za słabą płyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zak Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 W jakim programie można jescze zobaczyć jaka jest aktualna częstotliwość PCI i AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Poprostu na asrockach nie ma zmiany napięcia, to jest przyczyną że sie booyuje przy fsb200. Zasilacz tu nic nie pomoże...do 3ghz nie trzeba zmieniać napięcia, ale powyżej już by pasowało(niektore nawet chodza na 3,4 bez zmiany vcore) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 a co do tego progosa co pokazuje !prawdziwą! częstotliwość na pci, to jest taki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 hmm moze everest home edition?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 no on właśnie pokazuje 41,5 (pro :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ja mam pytanie... jakie napiecie uznac za bezpieczne dia tego procka ? teraz sobie chodzi na 1.425 @ 180 FSB - po zamianie zasilki na mocniejsza wstaje na FSB 200 (3800) ale podejrzewam ze napiecie bedzie mu wyzsze potrzebne - nie ukrywam ze bardzo bym chcial dociagnac do 4 ghz (to bedzie ok 215 fsb i think) ale az strach dawac napiecie rzedu 1.5 - 1.55 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 mojego raz na wc pusciłem na 1,65 i nic mu nie było. na boxie nawet nie podnos do 1,45, no chyba ze chcesz go usmarzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...