Skocz do zawartości
xeluch

Podkrecanie Celerona D320 2,40mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem Fortrona 350 W i potem zobaczymy jak będzie dział na 3,6 GHz bo teraz to jest ryzyko na tym 250 W Codegenie.

No ale nie otzrymałem odpowiedzi. Czy na chipsecie Intela 848 podczas podkręcania FSB blokuje się AGP\PCI bo w biosie nie ma takiej opcji.

Niech się ktoś wypowie. Ja czekam na zasilacz i potem zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam identyczny proc i płytę jak w podpisie. Na 3.0 chodzi stabilnie (pamięć na 200 i clk2,5 1t) bez zmiany napięcia (i tak nie mogę) Mam fsb na 167 i chipset pt880, czyli jeden z nowszych. Czy ma on dzielnik 1/5 na fsb 166? Jedni mówią że tak, inni że nie i nie wiem... We wszystkich benchamrkach pokazuje że częstotl. na pci to 42! Ale olewam to i jadę na tym 3.0 już kilka miesięcy. Nic się nie dzieje. Ale jak chciałem ustawić na pełnym 200fsb (wtedy mam pewność, że dzielnik przeskoczy na 1/6), to się włącza komp, ale nie ma obrazu i cziągle się bootuje. (bawi się dyskiem, dzyń dzyń dzyń..)zasiłkę mam 350W. NIe wiem co jest przyczyną. Temp. na 3,0 na boxowym chłodzeniu iu jednym wentylku w obudowie są na idle 36-40 stopni, a w stresie 53MAX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz zasiłke noname to mimoże że masz 350 w a moc realne jest na poziomie 250w albo mniej

pozatym źle powiedziałem mówiąc że chipset 848PE nie ma blokady na PCI/AGP bo moja płta akurat ma a co do tego PT880 chyba nie mam bo to jest asrock :/

pozatym nie piszcie tu już wiecej postów tylko w tym przyklejonym topicu o celinkach D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu na asrockach nie ma zmiany napięcia, to jest przyczyną że sie booyuje przy fsb200. Zasilacz tu nic nie pomoże...do 3ghz nie trzeba zmieniać napięcia, ale powyżej już by pasowało(niektore nawet chodza na 3,4 bez zmiany vcore) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie... jakie napiecie uznac za bezpieczne dia tego procka ? teraz sobie chodzi na 1.425 @ 180 FSB - po zamianie zasilki na mocniejsza wstaje na FSB 200 (3800) ale podejrzewam ze napiecie bedzie mu wyzsze potrzebne - nie ukrywam ze bardzo bym chcial dociagnac do 4 ghz (to bedzie ok 215 fsb i think) ale az strach dawac napiecie rzedu 1.5 - 1.55 V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi