elmo Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Co powiedzieliście by na taki WC: blok miedziany na cpu LEv1 125zł blok miedziany na GPU 90zł blok miedziany na chipset 90zł 2xblok wodny na pamiegi gpu 130zł duża chłodnica miedziana 250zł pompka Eheim 1060 450zł pojemnik 1,7l 40zł i takie tam zapinki, węże, zaciski, rozłączniki :) aha nie znam się na WC tak tylko piszę dało by się na takim wc podkręcić p41.6a do 2.7ghz??? i czy pod bloki stosuje się pasty termoprzewodzące tak jak w AirC??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 aha sprzęt z www.bloki.wodne.prv.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ja pie 8O 8O 8O le. Człowiek ile Ty masz kasy 8O . Pod blok daje się paste termoprzewodzącą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 DZIZUS 1175 zeta 8O Za tyle to mozna nowy procek kupic jakis 2.26 ktory na chlodzeniu powietrzem pojdzie na 2,8. Jejku jak ja zazdroszcze ludziom ktorych stac na takie wydatki. IMHO zestaw bardzo dobry tylko wkladajac troche pracy mozna zmajstrowac samemu znacznie taniej. Kosher puszczal swego 1,6A na 2,7 ale juz nie pamietam czy to bylo WC czy nie. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Jeżeli masz tyle kasy i chce ci się to kupować to kupuj. Kup jeszcze pelta 170W :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 hmmm a myślicie że na takim czyms poszedł by p4 2.8ghz na fsb 166mhz czyli to by było jakieś 3,5GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ty coś ścieme walisz masz D1000 a tu wyskakujesz z p4 2.8 który kosztuje 2800zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ty coś ścieme walisz masz D1000 a tu wyskakujesz z p4 2.8 który kosztuje 2800złpewnie że ścieme walę tak tylko się zastanawiam, ja w życiu za chłodzenie nie zapłacił bgym 1000zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ty coś ścieme walisz masz D1000 a tu wyskakujesz z p4 2.8 który kosztuje 2800złA do tego WC za prawie polowe ceny procka. Ale moze nie kupowac dla siebie. IMHO nie uda Ci sie wycisnac 3,5 z 2,8. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ty coś ścieme walisz masz D1000 a tu wyskakujesz z p4 2.8 który kosztuje 2800złpewnie że ścieme walę tak tylko się zastanawiam, ja w życiu za chłodzenie nie zapłacił bgym 1000złTo po co qwa dajesz taki topic?? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 chociaż gdybym w totka wygrał :D ejj ... zaraz ja przecież nie gram w totka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Zestaw godny uwagi, ale raczej zbędny, zwłaszcza do Pentiawki 4, która sie dosyć słabo grzeje. Kosher to puszczał swojego pentka na 2.75 GHz, o ile mnie pamięc na myli, i chyba na AC, ale nie jestem pewien. Moim zdaniem, twój zesta jest trochę przesadzony, przede wszystkim z racji montowania chłodzenia wodnego dodatkowo na chipsecie, gpu i na pamięciach. Do jakich wartości chcesz podkręcić kartę graficzna???? Przecież do całkiem porządnego o/c wystarczą radiatory na pamięci po 5zł za sztukę i porządny wiatrak 80x80, a taki zestaw nie kosztuje nawet połowy tego co ty chcesz wydać na same radiatory na pamięci. Do tego te potwornie drogie pompki od Eheim'a, a taka za 100zł o identycznych parametrach to zła? Moim zdaniem, nie warto montowac chłodzenia na gpu i chipset, z racji, że te dwie rzeczy wcale nie grzeją się tak, żeby trzeba było od razu montować takie chłodzenie. Na chipset wystarczy pasywne chłodzenie od Zalmana, a jak komuś mało to niech wiatrak dołoży, na kartę graficzną już napisałem, a przecież i tak nie wyciągnie z tego wiele więcej niż z karty na normalnym chłodzeniu. Za te pieniądze to Ci berkut chłodzenie FC złozy hehehe..... lepsze i z pożytkiem dla wszystkich :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 a nie lepiej samemu za taka kase zrobic obudowe z freonowym??!?!?!? 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ty coś ścieme walisz masz D1000 a tu wyskakujesz z p4 2.8 który kosztuje 2800złpewnie że ścieme walę tak tylko się zastanawiam, ja w życiu za chłodzenie nie zapłacił bgym 1000złTo po co qwa dajesz taki topic?? :evil: właśnie :!: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 sorki za zamieszanie, źle sprecyzowałem topic, napisałem u góry że tak tylko se piszę ale chyba nikt tego nie zauważył, albo jakoś niezrozumiale piszę, jeszcze raz big sorki :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 sorki za zamieszanie, źle sprecyzowałem topic, napisałem u góry że tak tylko se piszę ale chyba nikt tego nie zauważył, albo jakoś niezrozumiale piszę, jeszcze raz big sorki :roll:Wybaczam :)))). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 sorki za zamieszanie, źle sprecyzowałem topic, napisałem u góry że tak tylko se piszę ale chyba nikt tego nie zauważył, albo jakoś niezrozumiale piszę, jeszcze raz big sorki :roll:Wybaczam :)))).ufff :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 najlepszy watercooling to zanurzyc calego kompa w woodzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 najlepszy watercooling to zanurzyc calego kompa w woodzie :)Ej dobre zara tak robie :D POLECAM!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Co powiedzieliście by na taki WC: blok miedziany na cpu LEv1 125zł blok miedziany na GPU 90zł blok miedziany na chipset 90zł 2xblok wodny na pamiegi gpu 130zł duża chłodnica miedziana 250zł pompka Eheim 1060 450zł pojemnik 1,7l 40zł i takie tam zapinki, węże, zaciski, rozłączniki :) aha nie znam się na WC tak tylko piszę dało by się na takim wc podkręcić p41.6a do 2.7ghz??? i czy pod bloki stosuje się pasty termoprzewodzące tak jak w AirC??? moj kumpel podkrecil pentiuma 4 1,6a na 2,7 na boxowym coolerze i temp kolo 64 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Co powiedzieliście by na taki WC: blok miedziany na cpu LEv1 125zł blok miedziany na GPU 90zł blok miedziany na chipset 90zł 2xblok wodny na pamiegi gpu 130zł duża chłodnica miedziana 250zł pompka Eheim 1060 450zł pojemnik 1,7l 40zł i takie tam zapinki, węże, zaciski, rozłączniki :) aha nie znam się na WC tak tylko piszę dało by się na takim wc podkręcić p41.6a do 2.7ghz??? i czy pod bloki stosuje się pasty termoprzewodzące tak jak w AirC??? Ja wolę układ zamknięty, bez pojemnika. Za mocna pompka - powinna wystarczyć 1250 za 300zł. Bloki wodne na grafę i chipset są za drogie, wiem, że są wydajne, ale chipset i GPU nie grzeją się aż tak bardzo, więc wystarczą te z CPC za 39zł (właśnie zamówiłem tam BW na GPU). Jeżeli nie chcesz kręcić mocno grafy, to nie zakładaj na pamięci WC. Czyli z cenę można zbić o 420zł czyli razem - 753zł plus zapinki itp. Mnie WC koszował jak dotąd 650zł (razem z zapinkami itp.), a będzie 689zł jak będę miał blok na grafę. Czasami nawet żałuje, ale zaraz potem patrzę na temperaturę proca i myślę o ciszy, która już niedługo zapanuje w moim kompie. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...