Skocz do zawartości
kosa351

Jak To Nagrać Żeby Działało

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie:)

Mam taki problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Posiadam dwie oczywiście oryginalne gry. Pierwsza jest na 2cd i druga takze jest na 2cd. Teraz sedno mojego pytania. W jaki sposób to nagrać na płycie DVD aby można je było zainstalować?? jeśli były by to gry na 1cd to nie było by problemu, ale gdy instalator woła cd2 i nie ma możliwości pokazania mu ściezki i tu się pojawia problem. Jak to zrobić aby instalator wiedział że 2cd jest na tym samym krążku??Może jest jakiś specjalny program??

Myślę że zrozumieliście o co mi chodzi:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kobinowałeś np z ultraISO? Z łączeniem, dzieleniem plików obrazu? nie pomogę Ci tu krok-po-kroku bo nie robiłem czegos podobnego.

Może nagraj na DVD tą gre jako oddzielne pliki obrazu, przy instalcji montuj kolejno obrazy w wirtualu i podawaj ścieżkę do tego napędu.

Moze te kombinacje coś pomogą... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagraj dwa (czy tam cztery) obrazy iso na dvd a potrzebny bedzie do tego programik w stylu alcohol 120% albo deamon... montujesz obraz w wirtualu a gdy bedzie wolac o druga plytke to wskaz drugi obraz... dziala, osobiscie sprawdzilem

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za duzo kombinijecie panowie

jezlei podczas instalacji mozna wskazac instalatorowi wskazac gdzie jest cd 2

to robimy tak :

wypakowywujemy cd1 do katalogu glownego dvd , tworzymy katalog np cd2 i w tym katalogu wypakowywujemy pliki z plyty 2

podczas instalacji wskazujemy mu gdzie jest nasz cd 2 i juz

wiem bo tak sobie zrobilem wlasna wersje dvd baldura + tron bhaala ( po co zaglowac 5 plytkami :] ) jak mozna nie zmieniac 1 dvd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem tak utworzyłem katalog na dysku katalog fifa2005 i zgrałem dwie płytki do tego folderu. Chciałem wypróbować czy działa bo szkoda tak płytki. Wynik = [gluteus maximus] . Wybieram install, a on woła o dysk1.

nastęnie skorzystałem z rady Mikelosa: nagrałem wszystkie gry w obrazach. Nastepnie full install, i umieszczam potrzebny obraz do uruchomienia gry w wirtualnym dysku i git działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Parówkowy_Skrytożerca

winiso i ultraiso doskonale radzą sobie z dodawaniem plików do obrazów ale ja mam inny problem...

początkowo nie wiedziałem jak połączyć dwa małe obrazy (obraz A i obraz B) w jeden wiekszy ... rozwiazałem problem tak, ze wypakowałem pliki z każdego obrazu do pojedynczego katalogu (obraz A do katalogu A i obraz B do katalogu B) ... mogę teraz z tego zrobić jeden obraz ale:

na płycie miałyby być dwa programki i płyta miałaby być botująca, po włożeniu do Cdromu powinno się ukazać okienko umożliwiajace mi wybór jednego z dwóch programów do zainstalowania... jak to zrobić UltraIso lub WinIso ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi