vesmir Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Witam szanowne grono forumowiczow otoz na dzien dzisiejszy mam problem takowy i prosze o pomoc. Drukarka Canon LBP-460 / Komputer Qompaq presario i windows XP. Otoz w biosie brak konfiguracji portu LPT aby przelaczyc SPP dla Canona w wyniku czego drukarka nie rabatajet (na innym kompie z tym samym systemem operacyjnym chodzi pieknie) HELP Czy moze da się to jakos z poziomu windowsXP skonfigurowac przestawic ? jakims programem ? HELP Z gory serdecznie dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vesmir Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 ewentualnie czy jest mozliwosc zminy/konfiguracji LPT z poziomu winodws ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Poszukaj tutaj: http://h18000.www1.hp.com/ I troche z google: Compaq Presario: Method 1 Enter the BIOS: Press F1 or F10 during the Compaq boot-up screen for setup. In the BIOS: Advanced to I/O Device Configuration to Parallel Port Mode and select EPP. Press F10 to save the changes and exit. Method 2 Enter the BIOS: Press F10 during the Compaq boot-up screen for setup. In the BIOS: Communications to Parallel Port Type. Press ENTER for the menu. Select EPP. I jeszcze troche: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Compaq...os+lpt+bios&lr= Czy do tego compaqa potrzeba softpaq'a zeby wejsc do biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vesmir Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Niestety bios ogranicza sie tylko do takich ustawien jak |MAIN - data godzina | BOOT - wiadomo | Exit :? i to wszystko. Czy do tego compaqa potrzeba softpaq'a zeby wejsc do biosu? eyh a co to jest ? sciagnolem cosik takiego ze strony producenta jakies narzedzia do plyty glownej itd lecz po odpaleniu leci pasek instalacyjny i .... wylacza sie. A czy nie da sie czym zmienic tego portu z windy ? jakis emulator cos ? byloby chyba najlatwiej czyms takim. Podobno tez mozna zainstalowac sterowniki do innego modelu drukarki / firmy . Edytowane 24 Marca 2005 przez vesmir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Juz Ci napisalem gdzie masz szukac wiec wejdz na strone, poszukaj instrukcji do tego komputera, przeczytaj, zobacz tez jakie pliki do pobrania sa dostepne i czy jest tam rompaq badz softpaq (nigdy nie wiem ktory to) przeczytaj readme do niego i zrob to co jest w nim napisane i sobie zmieniaj. Ja nie bede za Ciebie sciagal/czytal itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vesmir Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Super thx tylko ze ja juz to przerobilem/przewalkowalem/ strone compaqa i gogle na tydzien przed pierwszym postem. Posta pisze gdyz potrzebna mi precyzyjna pomoc / nie chodzi o to ze nie potrafie sciagnac sobie sterownikow czy przestawic LPT z biosu / mam krzaka dziwnego i wiekszosc znanch mi osobiscie muzgow nie potrafi pomoc. ps. strony takie jak www.gogle.com czy www.compaq.com ZNAM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...