Skocz do zawartości
muranox

Do 300 Nie Mhz A Pln

Rekomendowane odpowiedzi

wiem

było już pewnie bardzo dużo takich wątków, ale jednak go założyłem, by mieć klarowne rozeznanie w sytuacji na dzień dzisiejszy.

mam nadzieje ze znawcy okażą trochę wyrozumiałości i chęci pomocy.

jestem początkujący jeśli chodzi o karty. chciałem się poradzić jaką kartę i jakiej firmy powinienem zakupić aby był to dobry zakup do 300plnów.

myślałem nad R9550, bo trochę o nich tu poczytałem, ale może lepiej kupić jakiegoś 9600se...nie wiem

jestem naprawde otwarty na wszelkie sugestie z waszej strony.

z góry dziękuje i pozdrawiam

PS. CHodzi mi o konkrety (model firma)

Edytowane przez muranox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9500 128MB do 300zł znajdziesz na allegro, może sie uda trafić nawet na modującego sie...tyle, że 9550 bije radka 9600SE jak chce i kiedy chce :D jak chcesz coś nowego to kup 9550 i za reszte zmień chłodzenie, chwila zabawy, o/c i masz spoko karcioszke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9550 będzie dobrym wyborem w tym przedziale cenowym. Po podkręceniu całkiem niezła z niej maszynka.Nie kupuj w żadnym wypadku R9600se bo tylko na tym stracisz przez 64bit'ową szynę pamięci.

Jeśli chodzi o producentów kart to moze być np. GigaByte R9550,lub Sapphire R9550.

Jak możesz wydać trochę więcej kasy to polecam Abit XTurbo Guru(nie wiem czy dobrze napisałem),albo GeCube9550XT

Ps.Warto się jeszcze zastanowić nad GF6200...ale to tylko w przypadku gdy masz więcej jak 300zł do wydania. Dobrym wyborem byłby też tak jak kolega wspomniał Radeon9500...przy odrobinie szczęścia można znaleźć egzemplarz modujący się na R9700...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rozumiem że w tym przedziale cenowym, w gre wchodzi tylko radek 9550 jakiś dobry, bądz 9500, tylko...hmm....

jak rozpoznam czy ten akurat 9500 jest modowalny?

1343078[/snapback]

W sklepie juz nie kupisz takiego 9500...zostaje allegro :roll: A jak koles sprzedaje i karta sie moduje to typ sie tym chwali i pisze po sto razy ze karta modowalna :wink: Ale z reguly takie modowalne egzemplarze z uwagi na to ze sa modowalne maja podbita cene :sad: No i tu pojawia sie problem gotowki bo za 300zl kupic takiego modowalnego bedzie problem :? Np. tu http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=45086649 masz zwyklego 9500...koles pisze ze nie sprawdzal czy sie moduje ale imho sciemnia i karty sie nie moduja :wink: Tutaj masz karte modowalna http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=45662222 i jak widzisz cena jest wyzsza :-| Imho jezeli jestes poczatkujacy to wez jakiego radka 9550 np. gigabyte'a troche go podkrec a jak juz poczujesz sie pewniej to dokup jakies chlodzenie np. jakis wiatrak na karte bo ten model posiada pasywne chlodzenie :wink: Albo jezeli wysuplasz te dodatkowe 50zl to wez takiego modowalnego radka :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie juz nie kupisz takiego 9500...zostaje allegro :roll:  A jak koles sprzedaje i karta sie moduje to typ sie tym chwali i pisze po sto razy ze karta modowalna :wink: Ale z reguly takie modowalne egzemplarze z uwagi na to ze sa modowalne maja podbita cene :sad:  No i tu pojawia sie problem gotowki bo za 300zl kupic takiego modowalnego bedzie problem :? Np. tu 1343568[/snapback]

fajna karta tylko szkoda że ma 64MB ramu :/

co do karty to chyba jeszcze poszukam może jakiegoś guru utrafię:D

a co sądzicie o tym? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=45674974

off topić: dlaczego na sapphire 9200 moge rdzeń podkręcić z 250 nawet powyżej 300, a jeśli ruszę pamięć choć o 15 mhz to zaraz krzaczy? czy jeśli zamontuję radiatory na ddrach to coś pomoże, czy może są one niepotkręcalne? (mam softmod wgrany)

pozdro

Edytowane przez muranox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajna karta tylko szkoda że ma 64MB ramu :/

co do karty to chyba jeszcze poszukam może jakiegoś guru utrafię:D

a co sądzicie o tym?  1343703[/snapback]

To ze ma 64MB o niczym nie swiadczy... Jak kupujesz karte z takiego przedzialu cenowego to prawdopodobnie bedziesz gral w rozdzialce 1024x768 a w takiej rozdzialce ta karta da sobie rade... Jezeli bedzie zmodowana na 8potokow to skopie kazdego wykreconego 9550 :wink:

Co do twojego linka to ciekawa propozycja tylko pozostaje kwestia o ktorej wspomnial Ouara :roll:

Z pamieciami roznie bywa... W moim przypadku pamieci moge krecic o 5MHz (slownie PIEC megahercow) bo wyzej pojawiaja sie krzaki :-| Jezeli pamiatki na tej karcie sa zimne to prawdopodobnie sa niedowoltowane i jedyny sposob zeby zmusic je do wyzszych czestotliwosci to v-mod :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi