Skocz do zawartości
czarnymotyl

Monitor Sie Nie Włacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam probem z monitorem, nie włacza sie podczas właczenie komputera, to znaczy, monitor jest dobry, gdyz sprawdzałem go na drugim kompie (nowszym). Komputer, probowałem właczyc, kilka razy, niestety skutki sa jednoznaczne nie reaguje na nic, monitor ma cały czas (pomaranczora lampke) wszystko chodzi, dysk procesor, lecz tylko nie reaguje monitor. co z nim jest ?

opis komputera:

PŁ ECS P4S5A SIS645/478

PROCESOR INTEL P-4 1,6/478

DIMM PAMIĘĆ 256 MB BX-133

KARTA GEFORCE - 2MX 400 63 TV

DYSK - 40GB SEAGATE U-6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe wydaje żadnych pisków?? Spróbuj wyjąć pamięć, powinien wtedy to zasygnalizować piskiem. Jeżeli zasygnalizuje to znaczy że płyta i proc działa, więc wyjmij pamięć, przedmuchaj banki od pamięci powietrzem (samą pamięć też) włóż.. powinno działać. Jeżeli to nie pamięci, powtórz tą operacje dla grafiki. Ogólnie, to najlepiej by było gdybyś miał możliwość przetestowania każdego z podzespołów z osobna, wtedy byś napewno doszedł do przyczyny awarii.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem kiedys podobny problem i...

1. pomoglo wyczyszczenie powietrzem slotu AGP

2. przeloz pamiec do innego banku tez moze pomoc jak pomoze to przeczysc poprzedni bank.

3. wyjmnij baterie z plyty gł. na kilka sekund

4. dalej juz tylko test z kazdym podzespolem osobno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja miałem podobny problem jak wyjąłem karte grafiki, potem włożyłem ją spowrotem, włączam komputer a monitor nie reaguje, troche sie przestraszyłem, wcisnąłem restart i zadziałał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi