Skocz do zawartości
Kosher

Moje WC. Koniec testow- teraz praca.

Rekomendowane odpowiedzi

PIV 1.8@3Ghz 1.85V

25*C nie obciazony 29*C-31*C obciazony.

Pompka: AquaSzut Turbo 2001 (bedzie Eheim Royal)

Blok: Rekodzielo (okragly, podwojny obieg)

Chlodnica: Od klimy (miedziana) + 2x wentyle sr. 15cm 110V.

Całkiem, całkiem..

Powiedz jak Ty to robisz zmieniasz płyty jak rękawiczki ;)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PIV 1.8@3Ghz 1.85V

25*C nie obciazony 29*C-31*C obciazony.

Pompka: AquaSzut Turbo 2001 (bedzie Eheim Royal)

Blok: Rekodzielo (okragly, podwojny obieg)

Chlodnica: Od klimy (miedziana) + 2x wentyle sr. 15cm 110V.

Całkiem, całkiem..

Powiedz jak Ty to robisz zmieniasz płyty jak rękawiczki ;)

Pozdrawiam,

MSI 845 Ultra AR- padla wzialem Epoxa 4G4A+. Epoxa wsadzilem kumpeli jak jej skladalem kompa a za jej kase wzialem Abita BD7-II Raid. Teraz skladam znajomkom kompa kupilam im tego Asusa a wsadze im Abita.

Oczywiscie nie jestem jakims tam tanim oszustem, licze im za plytki tyle ile kosztuja a reszte dokladam ze swoich. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak stoi ta plyta do krecenia spoko bylo po prostu sie odpalal czy jakas walka  ?? a poza tym niezle spox wynik moze jeszcze pol giga ??

Na dzien dobry ustawilem 166x18- zero problemow. Dalej co 1Mhz do 172Mhz- zaczyna sie walka. Z racji tego ze nowa plytka to na dzien dobry najnowszy bios. Uzylem EZ Flash Bios, z asus.com.tw zaproponowal mi trzy wersje, update najnowszej i... 8O bylo sobie pow. 166Mhz FSB :twisted: :twisted: :twisted: Teraz mam tylko do 166Mhz 2988Mhz ale jeszcze pomieszam tymi biosami i pewnie bedzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zanim zmontowales ten wc to do ilu ci sie krecil i z jakimi temperaturami ??? I gratuluje wydajnosci. Mam wc z discotech 1 egzemplarz jaki wyprodukowali sampel inzynieryjny ;P i jest cienki :(. Po ustawieniu 1,8V mam faktycznie na procu wg biosu i programow 1,88V i temperatura nie do zniesienia bo jakies 54c przy 2,95Ghz a na 3Ghz wysypuje sie przy ładowaniu windy. Zobaczymy co bedzie jak zmienie blok pompke i dołoze drugą chłodnice. Z tego co widze masz ze 20 stopni mniej 8O. Jeszcze pytanie o chłodnice, jakiej jest wielkosci ??? I gdzie ja dostałes ??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zanim zmontowales ten wc to do ilu ci sie krecil i z jakimi temperaturami...

Pozdrawiam

Wlasnie caly paradox polega na tym ze na AC ponad 2.8ghz :!: Wiec myslalem ze na WC 3.2ghz peknie. Dawalem mu nawet 2.1V ale niestety nawet 3.1ghz stabilne nie bylo. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zanim zmontowales ten wc to do ilu ci sie krecil i z jakimi temperaturami...

Pozdrawiam

Wlasnie caly paradox polega na tym ze na AC ponad 2.8ghz :!: Wiec myslalem ze na WC 3.2ghz peknie. Dawalem mu nawet 2.1V ale niestety nawet 3.1ghz stabilne nie bylo. :twisted:

Zpodaj peltiera, to pójdzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...