Skocz do zawartości
krab_ik

Jakie Urządzenie Wielofunkcyjne!?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chcialabym kupic urządzenie wielofunkcyjne (drukarka+skaner+kopiarka) i nie wiem co wybrac. jeszcze 2 dni temu byłam zdecydowana na HP 1315, pozniej zmienilam zdanie na HP 1215, a teraz jeszcze doszedł jeden model :-) Canon MP 110. Bardzo prosze o pomoc bo nie mogę się zdecydować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś się podziała moja odpowiedź :angry:

Ale do rzeczy. Odradzam kupno takiego czegoś. Bierz pod uwagę, ze jeśli to zrobisz to raczej pożegnaj się ze skanowaniem np stron z czasopism, książek itp. Do kobajnu tego nie wrzucisz. Zwłaszcza poczujesz to dotkliwie gdy bedziesz chciał przerabiać teks w OCR np. z książek. Inna sprawa to łatwość czyszczenia elementów skanera. nie muszę chyba przekonywać, że to ważna rzecz.

Kup sobie oddzielnie plujkę i skaner.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś się podziała moja odpowiedź :angry:

Ale do rzeczy. Odradzam kupno takiego czegoś. Bierz pod uwagę, ze jeśli to zrobisz to raczej pożegnaj się ze skanowaniem np stron z czasopism, książek itp. Do kobajnu tego nie wrzucisz. Zwłaszcza poczujesz to dotkliwie gdy bedziesz chciał przerabiać teks w OCR np. z książek. Inna sprawa to łatwość czyszczenia elementów skanera. nie muszę chyba przekonywać, że to ważna rzecz.

Kup sobie oddzielnie plujkę i skaner.

1344628[/snapback]

Eskan nie przekonałeś mnie:-). Głównie zalezy mi na drukarce i tak przy okazji skaner i kopiarka tez moze byc. i dlatego zdecydowalam sie na wielofunkcyjne. tylko nie wiem ktore:-(((

wiem ze canon jest tanszy w eksploatacji w przeciwienstwie do hp. a druga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@karab ik

OK. w końcu to nie wyprawa krzyżowa i nikogo na siłę nie ma sensu nawracać :wink:

To co napisałem to moje odczucia. Sam korzystam właśnie z oddzielnych urządzeń i za nic nie zamieniłbym ich na kombajn. Poprostu wygoda i komfort pracy. Rozumiesz.

Może zrób tak - kup dobrą drukarkę i przemyśl jeszcze czy skaner jest Ci naprawdę potrzebny. Albo porozglądaj się za drukarkami i skanerami jakie by Ci odpowiadały. Zsumuj ich cenę i porównaj do kombajnu, który sobie wybierzesz. Oceń wtedy czy "wytrzymasz" tą różnicę. Warto jednak mieć oddzielnie te sprzęty.

W każdym razie życzę trafnego wyboru!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi