krab_ik Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 witam chcialabym kupic urządzenie wielofunkcyjne (drukarka+skaner+kopiarka) i nie wiem co wybrac. jeszcze 2 dni temu byłam zdecydowana na HP 1315, pozniej zmienilam zdanie na HP 1215, a teraz jeszcze doszedł jeden model :-) Canon MP 110. Bardzo prosze o pomoc bo nie mogę się zdecydować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 przeczytaj to, moze rozjasni troche wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krab_ik Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 przeczytaj 1343533[/snapback] dzieki julas, tylko ze na tej stronce jest napisane ze hp 2355 kosztuje 400zł a tak powaznie to to urzadzanko kosztuje ponad 8 stowek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 ups... no to trzeba to zglosic do redakcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Gdzieś się podziała moja odpowiedź :angry: Ale do rzeczy. Odradzam kupno takiego czegoś. Bierz pod uwagę, ze jeśli to zrobisz to raczej pożegnaj się ze skanowaniem np stron z czasopism, książek itp. Do kobajnu tego nie wrzucisz. Zwłaszcza poczujesz to dotkliwie gdy bedziesz chciał przerabiać teks w OCR np. z książek. Inna sprawa to łatwość czyszczenia elementów skanera. nie muszę chyba przekonywać, że to ważna rzecz. Kup sobie oddzielnie plujkę i skaner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krab_ik Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Gdzieś się podziała moja odpowiedź :angry: Ale do rzeczy. Odradzam kupno takiego czegoś. Bierz pod uwagę, ze jeśli to zrobisz to raczej pożegnaj się ze skanowaniem np stron z czasopism, książek itp. Do kobajnu tego nie wrzucisz. Zwłaszcza poczujesz to dotkliwie gdy bedziesz chciał przerabiać teks w OCR np. z książek. Inna sprawa to łatwość czyszczenia elementów skanera. nie muszę chyba przekonywać, że to ważna rzecz. Kup sobie oddzielnie plujkę i skaner. 1344628[/snapback] Eskan nie przekonałeś mnie:-). Głównie zalezy mi na drukarce i tak przy okazji skaner i kopiarka tez moze byc. i dlatego zdecydowalam sie na wielofunkcyjne. tylko nie wiem ktore:-((( wiem ze canon jest tanszy w eksploatacji w przeciwienstwie do hp. a druga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 @karab ik OK. w końcu to nie wyprawa krzyżowa i nikogo na siłę nie ma sensu nawracać :wink: To co napisałem to moje odczucia. Sam korzystam właśnie z oddzielnych urządzeń i za nic nie zamieniłbym ich na kombajn. Poprostu wygoda i komfort pracy. Rozumiesz. Może zrób tak - kup dobrą drukarkę i przemyśl jeszcze czy skaner jest Ci naprawdę potrzebny. Albo porozglądaj się za drukarkami i skanerami jakie by Ci odpowiadały. Zsumuj ich cenę i porównaj do kombajnu, który sobie wybierzesz. Oceń wtedy czy "wytrzymasz" tą różnicę. Warto jednak mieć oddzielnie te sprzęty. W każdym razie życzę trafnego wyboru! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krab_ik Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 napiszcie mi co wiecie o hp 1215 i 1315 oraz o canon mp110 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...