elemid2 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Mam pewien problem. Mam do czynienia z laptopem, 128 MB RAM, 850MHz, (Fujitsu&Siemens) - AMILO 6100. Chodzi całkiem przyzwoicie (jak na 850-kę), aktualnie z Windowsem XP. Niestety pocinają się filmy (divx). Wyświetlane są z olbrzymim opóźnieniem. Tną się. Użycie procesora:100%. Kiedyś miałem stacjonarnego 800, i filmy się w ogóle nie cięły. Przecież pamiętam, jeszcze wcześniej miałem 433 i też szły bez problemu. Nie wiem, gdzie tkwi problem. Po odpaleniu na tym sprzęcie MOVIXa, jest już prawie super. Niestety pojawia się paskudny problem. Nie przycinanie (tego nie ma), jest natomiast takie paskudne przeskakiwanie płynności. Takie skokowe działanie (ale nie ma to nic wspólnego z przycinaniem się). Już tracę cierpliwość i resztki nadziei. Co jest nie tak? Gdzie może tkwić problem? To jest laptop o konfiguracji, jak wyżej, więc problemu nie powinno być. Nie wiem co robić? No i kurcze nie rozumiem tego problemu! Nie wiem, co tutaj może nie grać. Kiedyś podobny efekt był na stacjonarnym, zdaje się, jak CD nie miał włączonej opcji DMA. Ale ja tutaj, na laptopie próbują odtwarzać, i z CD i z dysku, i problem jest taki sam! Nie wiem, gdzie szukać przyczyny. Przecież dla MOVIXa 128 to aż za dużo, procek spoko... Nie wiem... Poradźcie coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havier Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Mam pewien problem. Mam do czynienia z laptopem, 128 MB RAM, 850MHz, (Fujitsu&Siemens) - AMILO 6100. Chodzi całkiem przyzwoicie (jak na 850-kę), aktualnie z Windowsem XP. Niestety pocinają się filmy (divx). Wyświetlane są z olbrzymim opóźnieniem. Tną się. Użycie procesora:100%. Kiedyś miałem stacjonarnego 800, i filmy się w ogóle nie cięły. Przecież pamiętam, jeszcze wcześniej miałem 433 i też szły bez problemu. Nie wiem, gdzie tkwi problem. Po odpaleniu na tym sprzęcie MOVIXa, jest już prawie super. Niestety pojawia się paskudny problem. Nie przycinanie (tego nie ma), jest natomiast takie paskudne przeskakiwanie płynności. Takie skokowe działanie (ale nie ma to nic wspólnego z przycinaniem się). Już tracę cierpliwość i resztki nadziei. Co jest nie tak? Gdzie może tkwić problem? To jest laptop o konfiguracji, jak wyżej, więc problemu nie powinno być. Nie wiem co robić? No i kurcze nie rozumiem tego problemu! Nie wiem, co tutaj może nie grać. Kiedyś podobny efekt był na stacjonarnym, zdaje się, jak CD nie miał włączonej opcji DMA. Ale ja tutaj, na laptopie próbują odtwarzać, i z CD i z dysku, i problem jest taki sam! Nie wiem, gdzie szukać przyczyny. Przecież dla MOVIXa 128 to aż za dużo, procek spoko... Nie wiem... Poradźcie coś... 1343340[/snapback] nie wiem jak w laptopach, ale w stacjonarnym np pomaga w zaawansowanych w karcie grafiki przestawienie z "jakosc obrazu" na "najwyzsza wydajnosc" (mowa tu o nvidi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...