v1ru5 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) witam, wlasnie pojawilo sie demko swietnie zapowiadającego RPGa do sciagniecia tutaj http://www.3dgamers.com/games/bardstale/downloads/ a screenshoty tutaj http://www.3dgamers.com/games/bardstale/screenshots/ wygląda super a jak tam z systemem rpg to trzeba zagrac i ocenic. Edytowane 12 Czerwca 2005 przez v1ru5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 v1ru5 napisał(a): witam, wlasnie pojawilo sie demko swietnie zapowiadającego RPGa do sciagniecia tutaj 1343552[/snapback] http://www.3dgamers.com/screenshots/games/bardstale/331936/ :D nareszcie jakas normalna postać z dosyc dobrym designem i w stonowanych kolorach , ufff mam nadzieję ze czas kolorowych buraczanych rycerzyków ala NwN minie bezpowrotnie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Trailer calkiem fajny, moze byc z tego ciekawa gierka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Pogralem chwile w demo i powiem tak: chala, chala, chala... Widok tylko z gory, nieintuicyjne sterowanie, slaba grafika (zarowno technicznie, jak i pod wzgledem designu), chaos na ekranie (nasze party w zasadzie robi co chce), a co najgorsze: NWN to przy tym Swiat Mroku (to a propos kolorowych buraczanych rycerzykow z posta ZATOICHIego) - Bard's Tale jest cukierkowa jak dla dwunastolatkow :( Na przyklad - oberanie kawalem skaly (pulapka) owocuje wianuszkiem gwiazdek wokol glowy trafionej postaci, glosy zywcem wyjete z jakiejs animowanej bajki, nasycone kolory. Jeden plus - wyglad glownego bohatera; reszty nie udalo mi sie obejrzec, bo bo zawieszona sztywno pod sufitem kamera za bardzo tego nie ulatwia... Moglo byc pieknie, ale IMHO bedzie z tego niezly niewypal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 szkoda, no to czekamy na Dungeon Lords i Dungeos SiegeII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) costi napisał(a): Pogralem chwile w demo i powiem tak: chala, chala, chala... Widok tylko z gory, nieintuicyjne sterowanie, slaba grafika (zarowno technicznie, jak i pod wzgledem designu), chaos na ekranie (nasze party w zasadzie robi co chce), a co najgorsze: NWN to przy tym Swiat Mroku (to a propos kolorowych buraczanych rycerzykow z posta ZATOICHIego) - Bard's Tale jest cukierkowa jak dla dwunastolatkow :( Na przyklad - oberanie kawalem skaly (pulapka) owocuje wianuszkiem gwiazdek wokol glowy trafionej postaci, glosy zywcem wyjete z jakiejs animowanej bajki, nasycone kolory. Jeden plus - wyglad glownego bohatera; reszty nie udalo mi sie obejrzec, bo bo zawieszona sztywno pod sufitem kamera za bardzo tego nie ulatwia... Moglo byc pieknie, ale IMHO bedzie z tego niezly niewypal. 1343895[/snapback] Oceniałem design na podstawie paru fotek na których była główna postać , barman i cos tam jeszcze.. i akurat na tych fotkach gra wyglądała dobrze , , niestety nie na wszystkich fotkach tak dobrze wygląda :-/ podobnie z postaciami , co do NWN to nazywanie NWN-a swiatem mroku to imho nieporozumienie, ot kolorowe pocieszne TPP- hack&slash ze słabą grafiką naciągane na RPG , przeszłem do połowy i znudzony odinstalowalem (ale i tak o niebo lepsze do MORROWINDA ) B)...ale jesli uzywasz okreslenia swiat mroku jako odniesienie NwN do BG to moze i słusznie gdyz w demo nie grałem. Podsumowując szkoda ..a miało być tak pięknie,..... wywiady miały być :wink: Edytowane 23 Marca 2005 przez ZATOICHI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Ja kilka razy pokończyłem NWN + 1szy dodatek i jestem zachwycony tą gra :) A ten Bards Tale to o tym śmiesznym bardzie, który podobno ma gadać głupoty i robić jakieś jajca ? Na konsolach to było... Nie będe ściągał, ponieważ mam za słabe łącze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 ZATOICHI napisał(a): co do NWN to nazywanie NWN-a swiatem mroku to imho nieporozumienie Przeczytaj jeszcze raz mojego posta ze zrozumieniem - napisalem, ze w porownaniu z Bard's Tale NWN to Swiat Mroku. Chodzilo mi o to, ze Twoim zdaniem to w NWN sa "kolorowe, buraczane rycerzyki", a moim zdaniem te rycerzyki z NWN wygladaja przy BT bardzo mrocznie i powaznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 I tak ani jakies Diabla Dungen Siegi i Bard's Tale nie umywaja sie do klasycznego Dark Seala.Jesli chcecie pograc Bartem to nie ma nic lepszego,wlasciwie to do tej pory nie wyszla lepsza gra.Ta gra jest z roku 1990 a muzyke ma prawie na poziomie naszych czasow.Wogole,przeszedlem ja sobie teraz (jak zwykle bez straty zyc) i gralo sie w nia tak samo swietnie jak przed laty i mozna grac na dwoch :) Naprawde polecam,ale pierwsza czesc,bo druga (Wizard Fire) juz spieprzyli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Panowie,pojawil sie wlasnie full.Ktos mial okazje w niego zagrac ?? Jesli tak to prosilbym o opinie,chociaz wiem,ze i tak nie dorowna klasycznemu Dark Sealowi z 1990 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 grałem w demo i gra nie przypadła mi do gustu :/ Jakaś taka dziwna , kamera i wogule -stwierdziłem że to gra nie dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Demo pobilo moj osobisty rekord w dziedzinie "Najkrotszy czas miedzy instalacja a dezinstalacja". Straszliwy badziew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 eee czy to naprawde takie badziewie?!?! Pierwsze demko bylo z[ciach!]e na maxa, wypuscili drugie ktore mi sie nie chce zainstalowac wiec nie gralem w to poprawione. Moze full bedzie ok? Na trailerach calkiem spoko to wyglada :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) nie jest takie zle ale strasznie monotonne :( i grafika z przed kilku lat , ale jak ktos nie ma w co grac to ujdzie , kompletna instalacja zajmuje ponad 7 gb :) edit: pogralem troche dluzej , i bt przypadlo mi do gustu , to cos jak diablo zmixowane z monthy pythonem na engine dark alliance , jestem w 4 rodziale i zacielem sie na jednej misji jak ktos gra w to i ja przeszedl to niech da znac , jestem tam gdzie stoi gosc przy drzewie , a jakies gobliny rzucaja jakims shitem w ciebie a droga jest zablokowana przez magiczne pole silowe , nie wiem o co tam biega :/ Edytowane 13 Czerwca 2005 przez 730 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 hmmm, kumpel gra w to teraz i strasznie zachwala (pisze recke do Click'a :D) sam nie gralem, ale nazwisko Bryan Fargo cos mowi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...