bocian111 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Mam problem z okresleniem trybow pracy poszczegolnych AP-ekow w mojej przyszlej sieci. Strukture sieci zalączylem w pliku. AP1-jaki tryb najlepiej zastosowac AP2-jaki tryb najlepiej zastosowac AP3-jaki tryb najlepiej zastosowac AP4-juz pracuje Dlink DWL-800AP jako AP, na klientach karty Dlink DWL-510 Z tego co wyczytalem tryb WDS laczy w sobie AP i bridge wiec nadaje sie na AP3(czy sie myle), jesli tak to AP2 tez musialby byc w trybie WDS, a AP1 w WDS lub Bridge. Macie jakies inne koncepcje :blink: Myslalem o punktach dostepowych Jaht AP WP-2001B. Zalezy mi aby cena nie byla wygorowana. Poza tym model ten ma Radius server i tryb WDS, ale nie ma niestety trybu klienta sieci WLAN. Niestety nie jestem pewien ktore dokladnie tryby sa mi potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatriX0000 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 A nie masz czasem mozliwosci aby jeden AP obsluzyl wszystkich klientow? Albo zostawic ten AP co juz go masz i zrobic most do drugiego ktory bedzie osbslugiwal reszte userow. Nie wiem czy dobrze mysle bo na Wi-Fi az tak dobrze to sie nie znam :-| . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian111 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 schemat dokladnie pokazuje moja siec kwestai tylko trybow pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) podobnie znam wifi tylko z teori, ale wedlug mnie mozesz to jeszcze zrobic w ten sposob zwlaszcza ze ap3 to tylko jeden komputer ap1- bridge ap2- reapater (wds) ap3- ap client (wds) lub bridge (wds) ap4- ap Edytowane 24 Marca 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 albo dasz AP1,2,3 w trybie wds jako AP-eki.... albo dasz AP2 - multibridge i AP1,3 w bridge tyle że musisz dołożyć jednego AP do tego AP3 podpiętego kabelkiem w trybie AP, AP4 - tryb AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...