Skocz do zawartości
Jaro830628

Czy Po Flaschu Biosa Trzeba Instalowac Nowy System

Rekomendowane odpowiedzi

mam od jakis 10dni sprzet z podpisu !tzn proca płyte główną i ram i nie wiem czy dobrze wszystko skonfigurowalem flaschowalem odrazu biosa na wersje 1008 a potem 1009 komputer mi sie bradzo powoli ładował! :angry:

znaczek ładowania systemu XP przy ekranie botowania przemknąl 22 razy zanim system mi sie załadował wie ktoś czemu sie tak dzieje !!pewnie źle mam ustawioną jakąs ważną opcje w bios :? a moze po flaschu biosa musze nową instalke zrobić??

nie wiem co jest tego przyczyną !wczesniej na słabszym sprzecie mi sie o wiele szybciej system ładował a teraz klapa ! myslałem ze jak bede miał nowy sprzet to bedzie o niebo lepiej chodzil a jak narazie problem za problemem!!! :cry: pomocy!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana biosa może spowodować zmiany w ustawienich systemowych, więc jest możliwe że Win instalował jakieś stery w tym czasie. Tak może być jeśli np. bios niepoprawnie widzi duży dysk twardy, albo "nagle" zaczyna działać USB 2.0 ;)

A że tak się dzieje to miałem okazję sam się przekonać. Ale na bardzo starej płycie głównej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobilem nową instalke XPka i nic nie pomogło coraz bardziej wydaje mi sie ze to bios moze jest źle ustawiony ale nie mam pojecia co moze byc nie tak ustawione! pomyslałem tez ze moze taśma jest uszkodzona ale po zamianie dalej to samo! ciągle mi sie wolno uruchamia system nie wiem dlaczego!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi