contentl5 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Czy można zrobić stronę, na której będzie możliwość założenia kont? Ktoś np. będzie mógł sobie założyć konto na mojej stronie. Jak to zrobić i czy jest to możliwe i co jest potrzebne żeby to wykonać? A i czy jest możliwość nadania ograniczenia zakładania kont do np. 4-5 kont nie więcej? Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Ale co masz na myśli pisząc konto? Konto uprawnień do strony, konto uprawnień dostępu do serwera, konto pocztowe, etc.? Wszystko da się zrobić - tylko musisz dokładnie napisać co chcesz osiągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contentl5 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 chodzi o to że chiałbym aby 4-5 użytkowników mogło mieć dostęp (na hasło) do swojej małej bazy danych (na mojej stronie) ze zdjęciami. Czyli to ma być taki mały wirtualny album ze zdjęciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Czyli albo php na przykład albo jeśli serwerem jest apache to poszukaj opisu używania '.htaccess'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contentl5 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 tzn. ja mam konto na szkolnym serwerze (100 mb) i chciałem zrobić na tym właśnie serwerze taką stronę WWW na której użytkownicy mogą zakładać konta swoje. Mam na myśli 4-5 kont po 10 mb przydzielonego miejsca. Da się to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 No to w tym wypadku trzeba popełnić jakiś skrypt php. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Jak najbardziej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contentl5 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 i naprawdę nie ma innej możliwości? Może coś w HTML? Bo ja i PHP to na pewno nic wspólnego :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 W html nic takiego nie zrobisz. Po prostu ten język nie ma takich możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Musisz się za niego zabrać, bo inaczej nic nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contentl5 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 dobra to dzięki wam bardzo w takim razie a ja zaczne może się uczyć tego PHP tylko powiedzcie mi czy jakiś kurs dobry znacie z tego PHP-a bo ja kilka mam ale ... może macie jakieś kursy które są proste do zrozumienia, aha i jeszcze jedno czy całą stronkę bede musiał zrobić w PHP czy tylko jakieś wstawki żeby te konta utworzyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4Fi Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Najlepszu kurs to http://pl.php.net/ :D tylko jakieś wstawki :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 albo sobie sciagnąc jakis gotowy portal który mozna latwo skonfigurowac wg. własnych potrzeb. np. e107 albo Fusion itp.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...