Marcin Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Zflashowałem bios w swoim radeonie (zmieniłem go z le na normalnego). Bios jest do producenta - czyli ze strony Gigabyte. Częstotliwości są 275/275 (zamiast 250/250), ale temperatura pamięci i rdzenia spadła o 5*C w porównaniu do temp. przed flashowaniem biosu nowego!!! (tak podczas grania mam mniejszą, jak i podczas pracy w windowsie) Myślałem zawsze, że powinno być odwrotnie! O co z tym chodzi? Temp. mierze VTunerem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Zflashowałem bios w swoim radeonie (zmieniłem go z le na normalnego). Bios jest do producenta - czyli ze strony Gigabyte. Częstotliwości są 275/275 (zamiast 250/250), ale temperatura pamięci i rdzenia spadła o 5*C w porównaniu do temp. przed flashowaniem biosu nowego!!! (tak podczas grania mam mniejszą, jak i podczas pracy w windowsie) Myślałem zawsze, że powinno być odwrotnie! O co z tym chodzi? Temp. mierze VTunerem. Jak masz nizsza to nie masz sie czym przejmowac, a moze zwiekszyly sie tez po zmianie biosu na karcie obroty wiatraczka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Zflashowałem bios w swoim radeonie (zmieniłem go z le na normalnego). Bios jest do producenta - czyli ze strony Gigabyte. Częstotliwości są 275/275 (zamiast 250/250), ale temperatura pamięci i rdzenia spadła o 5*C w porównaniu do temp. przed flashowaniem biosu nowego!!! (tak podczas grania mam mniejszą, jak i podczas pracy w windowsie) Myślałem zawsze, że powinno być odwrotnie! O co z tym chodzi? Temp. mierze VTunerem. A czy ten program jest wiarygodny? Działa może też z GeForce'ami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 pewnie BIOS karty zapodaje niższe napięcie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Skąd masz tego Vtunera, też bym chciał wiedzieć jaką mam temp Gpu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 pewnie BIOS karty zapodaje niższe napięcie ...bardzo mozliwe :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Podniosły sie obroty wiatraka albo spadło napiecie na karcie, odnosnie tego programu pracuje tez GeForcami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Program dostałem na płycie ze sterownikami Gigabyte. Raczej z geforceami nie działa, ale nie próbowałem, kto wie :) Obroty wiatraka te same - 4700 rpm +/- 100. Raczej chyba chodzi o to napięcie. Thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Heh i jednak NIE!!! Napięcie jest takie samo jak wcześniej - 2.66 V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...