Skocz do zawartości
Mefisto

Cicha pompka do wc...

Rekomendowane odpowiedzi

zbiornik poprawia kondycje i skutecznosc ale bez niego jak masz odpowietrzony uklad to komp jest mobilny ale nie ma zalet bez wad taki ze zbiorniczkiem sie o niebolepiej odpowietrza a radioatorki na memorki spox sprawa a wiater to jak Ci bedzie pasowac ja mam teraz pompe w obieg bez zbiorniczka i sie ciesze bardzo po rocznym pobycie wiadra obok i ciaglym dolewanie teeraz z miesiac komp chodzi non stop i nic nie trz dolewac hehe

Ja zrobie ze zbiorniczkiem bo będzie wygodnej wpuścić wode i dolewać :D

Wiater chyba też zrobie bo tak bez żadnego wiatraczka to nie będzie żadnego przepływu powietrza! Mam takiego cichego sunona 80 więc z boku obudowy zamontuje jak wytbe dziura! :D

Podobno z radiatorkami na pamięciach moje memorki na grafie idą do 770! To by było fajnie zważywsz na niewielki koszt inwestycji!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam uklad pompka->blok+blok->chlodnica->naczynie->pompka

pompe mam eheim 1250l/h; bloki na cpu i gpu(rozgalezienie) i ok 5m weza(jak narazie, pewnie skroce troche, teraz jeszcze testuje rozmieszczenie :P).. pompka w wodzie jest bardzo cicha, woda leci spoko :P temp proca jak startuje(XP 1800+) 20*C~26*C, zaleznie od temperatury wody i pokoju, zazwyczaj 20*C :P

radze ci kupic najwydajniejsza z mozliwych dla ciebie chlodnic :P bo jak moja dziala bez wiatraczka to po 1,5h mam o 5~8*C wiecej... jak robisz uklad z naczyniem to nie musisz weza na 18mm rozciagac, podlaczasz tylko 1 do pompki a drugi leje do naczynia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam uklad pompka->blok+blok->chlodnica->naczynie->pompka

pompe mam eheim 1250l/h; bloki na cpu i gpu(rozgalezienie) i ok 5m weza(jak narazie, pewnie skroce troche, teraz jeszcze testuje rozmieszczenie :P).. pompka w wodzie jest bardzo cicha, woda leci spoko :P temp proca jak startuje(XP 1800+) 20*C~26*C, zaleznie od temperatury wody i pokoju, zazwyczaj 20*C :P

radze ci kupic najwydajniejsza z mozliwych dla ciebie chlodnic :P bo jak moja dziala bez wiatraczka to po 1,5h mam o 5~8*C wiecej... jak robisz uklad z naczyniem to nie musisz weza na 18mm rozciagac, podlaczasz tylko 1 do pompki a drugi leje do naczynia :P

Zależało mi na wydajnej cichej chłodnicy, która sobie poradzi z podwójnym obiegiem i wydaje mi się że ta z 12 cm wiatraczkiem sobie poradzi!!! Ja będe miał pompke 1000l/h i wpakuje ją do zbiorniczka jako zatapialną!!!

Nie mam jeszcze bloko na gpu więc narazie wale jeden obieg!

A jak będę miał blok na gpu to się zastanowię czy dawać go po sobie czy rozgałęzić!!! :D :D :D

W każdym razie dzięki za info :) :)

Pozdro,

Mefisto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o chlodnicy z 12cm wiatrakiem to mowisz tej z 4max za 189 ??

ja mam taka i jest spox dobrze chlodzi tylko wiatrak moglby miec inna charakterystyka dzieku nie ma normalnego szumu tylko jak sie wkreca i przez jakis czas jak by mial takie warczenie pozniej ucicha smarowany jest i czyszczony takze to chyab wina konstrukcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o chlodnicy z 12cm wiatrakiem to mowisz tej z 4max za 189 ??

ja mam taka i jest spox dobrze chlodzi tylko wiatrak moglby miec inna charakterystyka dzieku nie ma normalnego szumu tylko jak sie wkreca i przez jakis czas jak by mial takie warczenie pozniej ucicha smarowany jest i czyszczony takze to chyab wina konstrukcji

Tak mówie właśnie o Niej, bo lepiej jeden duży co się wolno kręci niż pale małych zapie:):):)jących jak małe wyścigówki!

Ciekawy jestem jak to wszystko się zgra!!! :D :D :D

Większej chłodnicy się nie opłaca bo ta jest uważam spoko!

Mój komp jest stosunkowo głośny bo mi nie wiem dlaczego wiatrak na grafie wyje!!! Może nie wyje ale za głośno chodzi!!!

Dlatego chce wc bo jest fajne,ciche i spoko będzie wyglądać w obudowie(jak się zmieści :D :D :D ) zwłaszcza z niebieskim neonkiem...

Chce jeszcze zrobić szybke nad cd-romem i wyciąć góre cd-romu żeby było widać jak się kręci :):):) Podświetle go też troche jakąś diodką!

A i jeszcze marzy mi się wiatraczek z diodką na śmigiełku ale to jest trudno zrobić.. :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no zapowiada sie komp na wystawe jakis czaas temu bylo na forum o wlasnie wiatrakach z diodami na popatach fajnie wygladalo

Zobacze co z tych zamierzeń uda mi się zrealizować ale jak skończe to będe i tak z siebie dumny!!! :):):)

Musze jeszcze skołować Arctic Silvera bo mi się skończył!

Już sporo wybuliłwm i teraz jeszcze 30 zeta za paste... Pożycze od kumpla! :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...