raven246 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 A co byście zrobili w moim przypadku? Mam P4 2GHZ, 512 ramu no-name fx5700le, słabe mobo na VIA(zero OC :( ) i zasiłke 350w codegen. Mam obecnie 200zł i możliwość sprzedania grafy za 300 i ramu za 200, a za 3 miechy będe miał dodatkowo ok. 1500zł. Jak zainwestować te pieniądze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja bym sprzedal calego kompa za 3 miechy, dolozyl to 1500zl i kupil cos nowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 3000 to chyba troche mało jak na nowego kompa, a nie dałoby sie czegoś zmodernizować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Eee tam malo, rozsadnie dobierzesz komponenty i bedzie sprzet jak marzenie ;) Michi23 - Ty chyba jeszcze nie zrozumiales, wiec sprobuje lopatologicznie: 1. grasz raz na pol roku. 2. wydales na karte 1500zl i wsadziles ja do nienajnowszego (ale wciaz niezlego) sprzetu. Zalozmy teraz, ze w najblizsza gre zagrasz za pol roku. I sytuacja bedzie taka: W momencie gdy siegniesz po ta gre Twoja grafa bedzie warta 1k, wymagania znow wzrosna i reszta kompa bedzie jeszcze bardziej odstawac od "komfortowego standardu". Kolejne pol roku - grafa warta 500zl, komp juz niedomaga ostro w nowych grach. A zagrales dopiero dwa razy! To teraz pomysl co bedzie za 1.5 roku... Tempo starzenia sie komponentow jest obecnie duzo wieksze niz kiedys. Zrozumialbym cos takiego, gdybys ostro gral - ale nie w takiej sytuacji. Wywaliles 1.5k PLN w sprzet z ktorego skorzystasz dwa razy w ciagu roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Eee tam malo, rozsadnie dobierzesz komponenty i bedzie sprzet jak marzenie ;) Michi23 - Ty chyba jeszcze nie zrozumiales, wiec sprobuje lopatologicznie: 1. grasz raz na pol roku. 2. wydales na karte 1500zl i wsadziles ja do nienajnowszego (ale wciaz niezlego) sprzetu. Zalozmy teraz, ze w najblizsza gre zagrasz za pol roku. I sytuacja bedzie taka: W momencie gdy siegniesz po ta gre Twoja grafa bedzie warta 1k, wymagania znow wzrosna i reszta kompa bedzie jeszcze bardziej odstawac od "komfortowego standardu". Kolejne pol roku - grafa warta 500zl, komp juz niedomaga ostro w nowych grach. A zagrales dopiero dwa razy! To teraz pomysl co bedzie za 1.5 roku... Tempo starzenia sie komponentow jest obecnie duzo wieksze niz kiedys. Zrozumialbym cos takiego, gdybys ostro gral - ale nie w takiej sytuacji. Wywaliles 1.5k PLN w sprzet z ktorego skorzystasz dwa razy w ciagu roku... 1411249[/snapback] Po prostu zakladajac ze w najnowsze gierki bedziesz gral na tej karcie komfortowo przez ok. poltorej roku to kazde twoje giercowanie bedzie warte 500zl. Rozrzutny z ciebie gosc. Gdybym gral tyle co ty to za 1,5k to ja bym wolal poleciec na tygodniowe wakacje do egiptu z hotelem all inclusiv gdzie jedzenie, picie i alkohol mozesz pic do oporu ile wlezie :D Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez !exec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a ja sie dziwie że żeś kupił tą karte, przecież to NOWOŚĆ a wszyscy wiedzą że nowości sie nie kupuje ! za ta kase ( i jeszcze przyjmujac zebys sprzedał starego kompa) miałbyś cały nowy wypasiony sprzecior Michu23 ogarnij sie wiem że ta karta fajnie wygląda :) ale jeszcze bylo by fajniej jak by fajnie chodziła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 !exec: dobrze gadasz.... wczasy albo wypasione party byloby za te 1.5k hiehiehie a tak lezy wpakowane w marna bude i z kazdym dniem cenne zlotoweczki rozplwaja sie w powietrzu..... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 3dmark01 - benchmark pokazujacy realna wydajnosc zestawu w grach. Nowe 3dmarki sa pod tym wzgledem smieszne - róznica miedzy duronem 800 a a64 2.5GHz to jakies 5-10% - ciekawe czy w grach bedzie taka sama róznica <_< . Do czego zmierzam: Ty masz na tym swoim "komputerze" ok 10k w smarku01 na karcie za 1.5k zł. Ja na 9700pro (reszta z podpisu) mam 24k :D . Gwarantuje ci ze za 1.5k wydane na 6800gt złozył byś sobie naprawe sporo wydajniejszą maszyne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 zmiana z amd2500 na a64 @2.5ghz dała mi 700pkt w 3dmarku 2003, ale on nie jest akurat dobry do sprawdzania całego zestawy, bo nawet ram sie w nim nie liczy(ilosc) przydąła by sie jaks chbryda 3dmarka 2001se z 2003/2005. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Odpowiednie 'wywazenie' komponentow to podstawa. Ja duzo gram w 1280x1024 i moj R9800 powoli wymieka. Zamierzam wymienic go za jakies 3-4 miesiace na 6800GT. Wtedy tez podkrece CPU z 2.6 do 3.1, zeby 'dorownal' grafice. Pamiec zostanie 1 GB. I tak dzieki wymianie grafy sprzet znowu zostanie odswiezony. Potem pozostanie juz tylko przesiadka na PCI-E, czyli wymiana wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 A nie lepiej by Ci bylo wstrzymac sie z 6800GT, dozbierac i od razu przeskoczyc na PCI-E i x800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 A nie lepiej by Ci bylo wstrzymac sie z 6800GT, dozbierac i od razu przeskoczyc na PCI-E i x800? 1416681[/snapback] Racja racja - gdybym dzis kupowal komputer nie bralbym platformy na agp. (costi co ty robisz na forum o 4 w nocy? :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 costi co ty robisz na forum o 4 w nocy? :P 1416773[/snapback] Ja jak Mis Uszatek - fora na dobranoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 A nie lepiej by Ci bylo wstrzymac sie z 6800GT, dozbierac i od razu przeskoczyc na PCI-E i x800? 1416681[/snapback] Taki scenariusz tez jest mozliwy, gdy np. okaze sie, ze w ciagu tego roku wyjda jakies nowe tytuly wymagajace ponad 1 GB pamieci do plynnej gry w 1280x1024 na max detalach (bo tak gram). Na mojej plycie 2 sloty mam juz zajete a dolozenie jeszcze dodatkowych 2x512 MB moze sprawic problem - wiele nawet najlepszych plyt sobie z tym nie radzi. No i dodatkowo bym musial jakos kombinowac zeby to wszystko ladnie w dualu smigalo - taki manewr na 99% nie wypali. Ale nie sadze jednak zeby pojawilo sie cos z 'apetytem' na 2 GB ramu w ciagu najblizszego roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...