Magoth Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 No to teraz juz mam namieszane we łbie kamien podam ci jeszcze parametry yamahy i marantza, bo okazuje sie ze to nie jest cena o niewiele wieksza tak jak napisales. Jezeli chcialoby sie kupic tylko amlitunery to wyglada to tak : yamaha - 1299 pln http://www.top-audio.pl/zestaw_243.html marantz - 2599 pln http://www.top-audio.pl/zestaw_243.html a to juz jest 100 % drozej. wiec pewnie ten marantz nie jest taki badziewny jak piszesz. Chociaz moge sie mylic No i teraz tak logicznie myslac - ja mam caly zestaw tj amplituner, DVD i glosniki po cenie tego jednego podzespolu (gdyby kupic go jako oddzielny produkt) co ty na to ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 ale powiedz mi gdzie Ty zmiescisz 7.1 w 25m2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magoth Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 remontuje pokoj 36m2, czy to zmienia postac rzeczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) heh a BMW 316 a BMW M3 sie roznia?? to tak samo roznica miedzy 25m2 a 36m2 zmienia postac rzeczy edit: lepiej zainwestuj w dobre stereo bo ci kino w tej cenie zbytnio dobre nie wyjdzie... a stereo tak Edytowane 23 Marca 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magoth Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 ok, luzik pytam poprostu ludzi, ktorzy sie na tym znaja, bo nie chce utopic 2,5 k w blocie. Szczerze mowiac skusila mnie cena, ale jak widac nie zawsze takie promocje sa dobre. Gdyby byl ktos, kto mial doczynienia z takim zestawem byloby lepiej a z drugiej strony znowu kazdy by chwalil swoje. Chyba na serio sie tam przejade i poslucham kamien i wunat dzieki za cenne rady, chociaz wg mnie wy wieksza wage przywiazujecie do stereo no i wasze oceny sa bardziej ukierunkowane w te strone. Kto wie - gdyby odezwal sie jakis zwolennik kina domowego (niskobudzetowego) moze zrobiloby sie ciekawiej. Niemniej jednak thnx za rady Gdybyscie mieli jeszcze cos do podpowiedzenia to walcie smialo peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 sluchaj to jest tak. za ta kwote mialbys naprawde zacne stereo ale jezeli Ty jestes ukierunkowany na kd to kup taki zestaw jak Ci mowilem. na pewno bedziesz zadowolony. my mowimy o stereo bo za taka sama cene dostaniesz lepsze stereo niz kd co nie oznacza ze jak kupisz ten zestaw yamahy + koda sw 1000 to utopisz kase - bron Boze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 o toz to, jezeli nie masz wygorowanych potrzeb odnosnie sluchania muzyki a poprostu lubisz czasem dla przyjemnosci usiac posluchac cos albo obejrzec film nie wnikajac doglebnie w jakosc dzwieku, to tak jak wypowiedzial sie wyzej wunat, ta yamaha + eltax discovery powinny zaspokoic twoje potrzeby calkowicie i gdybys poczul brak basu to w przyszlosci za 700-800 moglbys dokupic subwoofer Koda SW-1000 i naprawde wyszedlby z tego zacny zestaw za rozsadne pieniadze, ktorych napewno nie mozna by bylo uznac za utopione a tak jeszcze z mojej mani stereo chcialbym wtracic slowko odnosnie co mozna miec za kwote porownywalna z tym kinem domowym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45493690 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45992920 oj zabrzmialo by to w 36m2 naprawde poteznie a w 25m2 balbym sie wykorzystac pelni mozliwosci tej konfiguracj to tyle odnosnie mojego zboczenia ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locoloco Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Stwierdzenie każdy ciągnie Swoje - jest nie uprawnione. 1.Nie lubię Marantza - przestaliśmy nim handlować bo się słabo sprzedaje , ale jest to sprzęt kilka klas wyżej niż Ymaha Pianocraft /którą dalej sprzedajemy/ 2.Yamaha + Eltax to bardzo dobry zestaw w tej klasie cenowej . Yamaha jest okraślana jako jeden z najważniejszych graczy na świecie . 3.Nie kupuj subwoofera Koda - kilka jest w naprawie. A serwis twierdzi ,że buczą - bo to KODA. 4.Każdy stara się przkazać jakąś wiedzę ,najważniejsze jest pokazanie wad sprzętu, jeśli się potwarza. 5.Ile osób tyle propozycji Nasze doświadczenie opiera się na setkach. My sprzedajemy / nasi koledzy w Słupsku, Gdańsku,Wrocławiu, Warszawie, Suwałkach ,Olsztynie,Łodzi, Sosnowcu, Poznaniu itd/ najwięcej sprzętów Onkyo i Yamahy. Więc na szkoleniach wymieniamy się uwagami .Najbardziej cieszy klient zadowolony , więc staramy się iść z prądem. Najlepszą oceną wśród użytkowników i kupujących / w tej kasie cenowej/ cieszą się podane firmy. 6.Z kin zintegrowanych w klasie 2500 - w naszy rejonie największym uznaniem cieszy się JVC życzę extra słuchania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magoth Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Popytalem jeszcze w paru miejscach no i wiekszosc poleca zestaw yamaha. Spotkalem sie jeszcze ze stwierdzeniami, ze do muzyki preferowanej przeze mnie czyli metal/rock lepszy bylby "zestaw grający ostrzej typu Onkyo, Teac". Ty locoloco tez polecales Onkyo sorry ze tak szafuje tymi firmami - raz ta raz inna, ale poprostu szukam najbardziej optymalnego rozwiazania. Wole posiedziec na necie, poczytac opinii ludzi, ktorzy w tym siedza zamiast isc i kupic w ciemno. Chyba mnie rozumiecie ;) locoloco mozna cos interesujacego zlozyc z Onkio ? zestaw kolumn + amlituner (bez DVD), no chyba ze jest jakis porzadny zestaw w promocji. 2,5 k - tyle moge wydac. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magoth Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 No i kolejny post (inne forum) od goscia, ktory sluchal yamahy : "nie wyobrazam sobie żeby coś mogło grać gorzej od tego zestawu Y350+eltax raz słuchałem ze znajomym i byłem w szoku że ktoś to może kupować. Marantz to zupełnie inna bajka i porównywanie go w muzyce z Y350 to nieporozumienie (zagra lepiej nawet od Y750), nie znam tych summitów, nie wiem czy są dobre ale jestem pewien że nie mogą być gorsze od discovery..." co czlowiek to opinia peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 3.Nie kupuj subwoofera Koda - kilka jest w naprawie. A serwis twierdzi ,że buczą - bo to KODA. 1346458[/snapback] no to kilka wadliwych sztuk sie trafilo, mam SW 1000 w kinie domowym, do 1000zl nie znajdzie sie lepiej brzmiacego subwoofera, potrafiacego przedsatawic dzwiek dosc dobrze kontrolowany przy bazie niskich czestotliwosci jaka oferuje koda imo do KD o wartosci nie przekraczajacej 2000zl kupowanie subwoofera drozszego jak 800zl uwazam za nieporozumienie... a do 800zl SW-1000 kasuje cala konkurencje oczywiscie rozpatruje aspekty brzmieniowe a nie niezawodnosci sprzetu, gdyz sam posiadam ww subwoofer i kilkoro znajomych takze i nikt nie mial z nim problemow... buczenia rowniez nie usiadczylem pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locoloco Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Z subwoofer najwięcyja sprzedaliśmy Pioneera 699,- .Obecnie więcej sprzedaje się Eltaxa i Infinity alfa. Nic nie mam do Kody - ale jak poprawią wadliwość . Ktoś kto pisze rozpaczliwe słowa na tema Yamahy - to znak że albo słychał kolumn w przeciwfazie , albo nie zauważył czego słucha. Yamaha w klasie cenowej należy do ścisłej czołówki światowej. I deprecjonowanie tej marki nic nie pomoże. http://e-panasonic.pl/product_info.php?cPa...products_id=602 Ten zestaw to coś w twoim zapotrzebowaniu . Do stylu cięższej muzyki obstaje przy Onkyo. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 ludzie - i tak sięnie dogadacie :) jeden mówi o jakości dźwięku a inny o sprzedawalności, jeden jest expertem od muzyki a drugi od sprzedaży .... każdy chwali co sprzedaje :) to tak jakby Yamahe porównywac z Nadem :) najzabawniejsze dla mnie jest to, że jak patrzę na sprzęt Yamahy i jego zastosowanie do stereo to uderzajace jest to, że te sprzęty mają w porównaniu do analogicznie mniej wiecej kosztującej konkurencji - dużo większą moc wpisanąw parametrach :) i tak jest nie tylko w przypadku Yamahy ale i kilku innych firm :) z jednej strony są wg mnie firmy produkujące sprzęt nastawiony na jakość dźwięku (Nad, HK, Marantz) a inne nie wiem na co - chyba sprzedaż i efektowność (Onkyo, Piooner, Yamaha) ... nie chcę obrażac żadnej z tych firm ale sobie myślę dlaczego jest tak, że czytajac opisy sprzętu firm z pierwszego nawiasu widzę: 5x60W, 7x75W a tych z drugiego od razu jest: 5x110, 7x125 ... przy porównywalnej cenie :) moze i te drugie są mocniejsze, moze mająsilniejszy bas, może sa dobre do kina domowego - ale do audio wole czyste i poprawne a nie ryczące niskimi częstotliwościami brzmianie słabszych ale lepszych muzycznie sprzętów z pierwszego nawiasu:) tyle chciałem dodać :) P.S. skoro za taką sama cenę niektóre firmy ładują w sprzęt duzo mocniejszą elektrycznie elektronikę to czy ma to znaczyć, ze olewają kwestię jej jakości muzycznej i czystości brzmienia? prosze sobie nawet porównać ofertę w załaczonej w tym temacie ulotce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...