CaLi Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Hi, mialem problem bo winda wlaczala mi sie prawie minute na sprzecie co ponizej. :mur: W biosie wykrywal mi dyski chyba z 10 sek :/ wszelkie zmiany w biosie nie pomagaly :/ az wreszcie obczailem ze nie ma zworki w CD-ROMie i po wlozeniu i po tym jak ladnie poustawialem wszystko w biosie winda wlacza sie 18 sek:) Moze sie to komus przypada taka wskazowka :) UWAGA poswiecilem na ten banalny problem blisko godzine instalujac probramy typu BootVis i okazalo sie ze to glupia zworka ;) To bylo dziwne ze na tym ekraniku startowym gdzie pasek lata, nic sie nie dzialo przez 15 sek i myslelm ze to wina dysk a tu cd-ek :) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Hehe :) No czasem tak bywa. A ja mam inny kłopot ale to już jest raczej z czym innym związane. Mianowicie mam Toshiba DVD (chyba 1812 z tego co pamiętam) i jak mi się qmp od nowa zacznie włączać to BIOS nie chce przejść jak w DVD jest JAKAKOLWIEK płyta, a jak już przejdzie to trwa to z 13 sek :blink: I nie jest to bynajmniej wina zabrudzenia itd, bo tak mam od początku. Może to norma w tych Toshibach ale dziwne to by było strasznie. Także jak widzisz mi czasem (jak zapomne) to wina też mi się odpala z 13 sek. opuźnieniem :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Laik - to samo sie dzieje u mnie, ale nie na kazdej plytce... nie wiem od czego to zalezy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 dziwne.. u mnie dziala (dvd toshiba) - przypadkiem nie macie ustwione bootowania z cd w biosie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 mi sie winda szybciutka wlacza..mzoe nie ejst to 18 sekund ale napewno ponizej 30....najwiecej zajmuje bootowanie itp...a mam na pierwszym miejscu dysk a reszte bootowania wylaczone :/...o jaka zworka chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 dziwne.. u mnie dziala (dvd toshiba) - przypadkiem nie macie ustwione bootowania z cd w biosie?? 1344670[/snapback] Na 100% nie. Obojętnie czy ona jest sama na kablu czy z czym kolwiek to i tak jak jest płyta to ją mieli :/ Nie wiem czemu tak jest ale wqrzyłem się i tą komuś spienięże bo na kolegi Lite-Onie jest wio spoko i właśnie na niego się przesiąde... Dla porównania mam też NEC`a 3520A i sprawdziłem czy tez ma czkawke ale jednak problem dotyczy jednak Toshiby tylko. Wqrza mnie to bo jednak nie zawsze pamiętam, że np jest płytka w środku itd. :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 nic dziwnego ... poprostu miales w cd zwore ustawiona na cable select a winda ( 2k i wyzsze ) same ( podobnie jak w linie ) montuja jeszcze raz dyski i napedy ( nie ufajac biosowi ) i dlatego tak dlugo szukala tego napedu ( upewnieala sie ze on tam naprawde jest ) dlatego najlepiej na sztywno przypisac kazdemu urzadzeniu czym ma byc ( master czy slave ) i niech winda nie myslli za duzo bo nie za bardzo jej to wychodzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...