Mikeft Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam wszystkich! Jestem tu nowy i posiadam stałe łącze (SkyNet 256 kb/s) od niedawna i mam problemy ze ściąganiem plików.Zainstalowałem już kilka programów tzn. BitTornado,BitTorent,Azures,BitSprint ale z żadnego nic nie mogę ściągnąć.Próbwałem zacząć od ściągania torrentów ze stron ale gdy jakiegoś uruchamiałem np. BitTorrentem to lampka cały czas świeciła się na żółto nie zaczynając nawet pobierania.Co mam z tym zrobić?Może ściągać z innych żródeł?Może inny program?Jest tyle stronek z torrentami gier które chce ściągnąć a żaden nawet nie rusza. :sad: Proszę o pomoc.Mile widziana każda odpowiedź. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 gry oczywiscie freeware ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeft Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 No wiadome że freeware ;-) Ale nawet one się nie ściągają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
munio Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Jak ściągnąłeś z strony www.click-plick.org to nic tam nie ma freeware. W regulaminie piszę że free będą kasowane. A poza tym sprubuj Bit Comet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikol Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Prawdopodobnie jesteś w sieci lokalnej. Spróbuj uzyć programu BitComet 0.57 najlepiej działa w sieciach za NATem. http://www.bitcomet.com/ edit: lol, niezauwazyłem ze napisałeś o BitComecie munio. Edytowane 23 Marca 2005 przez bikol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeft Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Prawdopodobnie jesteś w sieci lokalnej. Spróbuj uzyć programu BitComet 0.57 najlepiej działa w sieciach za NATem. 1344950[/snapback] Próbowałem coś ściągnąć tym BitCometem ale transfer nie wychodzi powyżej 4kB/s a przy pliku o rozmiarze 2GB czas pozostały wychodzi mi 99:99:99.f a a a a jnie :? Może mi ktoś podać jakiś link z którego będe mógł ściągać gry tym BitCometem? (freeware naturalnie ;) PS:Jest to jakaś różnica że jestem w sieci lokalnej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Oczywiście że jest bo wtedy najprawdopodobniej nie masz zewnętrznego IP. Możesz pogadać a adminem żeby ci jakiś port przekierował. A tak pozatym czy to już kiedyśnie było ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeft Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Nie wiem czy było ale znaleźdź nie mogłem.Tzn. co mam powiedzieć mojemu adminowi?Że trzeba przekierować port w celu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neshit Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Jak admin jest zorientowany to ci po prostu nie przekieruje, a jak jest do dogadania to powiedz, że potrzebujesz przekierować porty i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeft Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Oki dzięki wszystkim.Admin przekieruje mi porty ale za opłatą zgodną z cennikiem SkyNet.Czyli jakieś 20zł do abonamentu więcej.A mnie raczej na to nie stać.Nie ma jakiegoś innego sposobu na ten transfer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Podłączam się pod temat. Jestem w sieci osiedlowej. Administrator przekierował mi port na potrzeby trybu active w dc++, dostałem IP (inne od tego wewnętrznego) i port. Czy moge wykożystać ten port do ściągania Bitcometem i czy wpłynie to jakoś pozytywnie na transfery? W opcjach bitcomet jest pole port nasłuchu, ale gdzie wpisać to IP które dostałem? Czy może nie trzeba? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...