Mardok Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Szukam nowego bloku na CPU ofkorz, obecnie mam sobie już wysłużonego Maze-4 od DD blok całkiem fajny ale szukam czegoś wydajniejszego, konkretnie interesują mnie tylko i wyłącznie 2-wlotowe konstrukcje. Blok ma sobie siedzieć na A64 ofkorz kręconym. Wypadłem trochę z obiegu i nie za bardzo się orientuję co teraz jest na „topie” tzn. wydajne ;) W zasadzie cena nie gra roli (tylko proszę nie wyjeżdżać z blokiem za 500zł ;) ) ważne aby miał 2 wloty no i najlepiej aby od razu był przystosowany pod A64. No na koniec napiszę resztę „configu” mojego już trochę „wiekowego” WC: Chłodnica Balc Ice Extreme 1 z 2x12 @ 12v Rezerwuar (to chyba baz znaczenia) DD 5,25” Pompka Eheim 1250 – 1200l/h *DD = Danger Den (aby nie było ;) ) Mam nadzieję że nie powtarzam się z tematem gdyż w zasadzie szukam bloku do już konkretnego zestawu WC który ma polepszyć moje obecne „osiągi” w „dziedzinie temperatur procesora” a nie składam WC od podstaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 :)+Mar 23 2005, 16:34--> CYTAT(Mardok =:) @ Mar 23 2005, 16:34) Szukam nowego bloku na CPU ofkorz, obecnie mam sobie już wysłużonego Maze-4 od DD blok całkiem fajny ale szukam czegoś wydajniejszego, konkretnie interesują mnie tylko i wyłącznie 2-wlotowe konstrukcje. Blok ma sobie siedzieć na A64 ofkorz kręconym. Wypadłem trochę z obiegu i nie za bardzo się orientuję co teraz jest na „topie” tzn. wydajne ;) W zasadzie cena nie gra roli (tylko proszę nie wyjeżdżać z blokiem za 500zł ;) ) ważne aby miał 2 wloty no i najlepiej aby od razu był przystosowany pod A64. No na koniec napiszę resztę „configu” mojego już trochę „wiekowego” WC: Chłodnica Balc Ice Extreme 1 z 2x12 @ 12v Rezerwuar (to chyba baz znaczenia) DD 5,25” Pompka Eheim 1250 – 1200l/h *DD = Danger Den (aby nie było ;) ) Mam nadzieję że nie powtarzam się z tematem gdyż w zasadzie szukam bloku do już konkretnego zestawu WC który ma polepszyć moje obecne „osiągi” w „dziedzinie temperatur procesora” a nie składam WC od podstaw. 1344756[/snapback] Nie powtarzaj się koleś! Kup sobie X2P z x4pro.pl. Cena 159zł. Pasuje na każdą podstawkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 @AK47: Się nie powtarzam co najwyżej po kimś ale i tak dzięki za konkretną odp, tylko nie wiem czemu mi owa strona nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Przenosiny na nowy serwer. Aktualnie czekamy, aż DNS się zaktualizują... Może dziś, może jutro będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 skoro cena nie gra roli to na allegro jest powerX po a64 za 200zł, karaft z bloki.pl lub jak juz wyzej x2p :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Właśnie a ten Power X lepszy jest od X2P ? Słyszałem że blok fajny i wydajny ale jakoś testów/porównań nie miałem okazji obejrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) :)+Mar 23 2005, 19:02--> CYTAT(Mardok =:) @ Mar 23 2005, 19:02) Właśnie a ten Power X lepszy jest od X2P ? Słyszałem że blok fajny i wydajny ale jakoś testów/porównań nie miałem okazji obejrzeć. 1345046[/snapback] Można tylko zgadywać i się domyślać :wink: Właściwie to producent bloku powinien sam zabiegać żeby jak najszybciej znalazł się w testach bo naturalną rzeczą jest że dobry produkt o potwierdzonej wydajności znajdzie więcej nabywców. Niestety u nas jakoś tak już jest że na testy sprzęt wysyła tylko CPC :D a inne bloczki można oceniać sobie po wyglądzie :mur: Edytowane 23 Marca 2005 przez donulung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 No nic testów nie ma kupować w ciemno nie będę i chyba postawię na X2P choć jeszcze myślałem nad czymś ze stajni Swiftach-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 jak znajdziesz i Ci się nie spieszy to power X na a64 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Storm G4 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Pisał by nie wyjeżdżać z blokiem za 500zł ( w sumie storm 360kosztuje _ neben kost) Wiesz... jest blok który jest gorszy od storma ale lepszy od reszty Swiftech MCW6000 (odwiedź systemcooling lub procooing) co do PowerX Hmmm niby dobry ale jak to samo masz za 125 (Kraft) a jak kupować to już dobrze mieć pewność że się wie za co się płaci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 No nic testów nie ma kupować w ciemno nie będę i chyba postawię na X2P (...) a masz gdzies testy X2P ? ja osobisci jestem przekonany, ze power-x bedzie wydajniejszy od konstrukcji mate'a. polecalbym tego power-x'a z allegro za 200zl, chociaz wedlog mnie cena przesadzona (proponuje zebys sie z allegrowiczem potargowal). taki nowy bloczek od producetow kosztowalby 185zl (z tego wzgledu, ze jest to wersja 0.35mm) turtles5 jak cos to juz Storm G5 :D Kyniek ja w przypadku Krafta obawilabym sie jednak "efektu nukleona", ze wzgledu na dno 0.8mm. i poronujac go do sztuki dostepnej na allegro stawiam tez na mniejsza wydajnosc z prostego powodu- mniejsza ilosc finow = mniejsza powierzchnia odprowadzania ciepla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 no tak... Kraft ma i 3 mniej finy ale za to ma dłuższe... co do efektu nukleona(i tak był badziewny) to Mate przecież pisał że było to spowodowane złą obróbką a nie samą konstrukcją.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Blok planuję kupić zaraz za zasiłką co znaczy że się po prostu nie „załapię” na tego PowerX z allegro. Co do Swiftech MCW6000 to nawet ciekawe rozwiązanie ale nie wiecie gdzie go można kupić ? Jedyny jaki znalazłem (póki co) to SwifTech MCW5002-A… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) bezośrednio od producenta : http://www.swiftnets.com/ jeśli poważnie rozważasz zakup to dowiedz się o formy płatności - bo np.jak przelew to opłaca się "zamówienie zbiorowe" - blok kosztuje 39$ - ok. 160zł i jest to taniej niż PowerX a wiesz że płacisz za wydajność na światowym poziomie a PowerX... cóż... blok jak blok i drogi - konkurencja - bloki.pl udowodniła że można zrobić taki sam blok znacznie taniej.... http://www.procooling.com/reviews/html/swi...review_-_5_.php poniżej jest wykres - widać że jedyny lepszy blok od tego to Cascade... myślę że nie ma sensu się rozwodzić nad PowerX'em biorąc pod uwagę cenę/wydajność - pytanie czy chce ci się sprowadzać z zagranicy... Edytowane 23 Marca 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 na powerxa z allegro to sie spokojnie zalapiesz, za 200 zl to on tam nie raz bedzie wystawiony jeszcze:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Powiem tak nie mam nic do rodzimej produkcji ale jakoś bardziej wieże zagranicznym/sprawdzonym produktom, dlatego też ze wszystkie zaproponowanych tu bloków właśnie SwifTech mi jakoś najbardziej odpowiada, choć musze przyznać że wygląda strasznie niepozornie. Co do wykresu/porównania to mój Maze4 nie prezentuje się za ciekawie, wiec kilka ładnych stC powinno być mniej no może jakiś miejsce wyżej w SuperPI by się „złapało” ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Kyniek tych finow jest dwa razy wiecej (taka na oko bo nie chcialo mi sie liczyc:) niz w przypadku Kraft'a. wersja dostepna na allegro to, jak juz mowilem, 0.35mm przerwa wynosi tyle samo, wiec zwiekszylo sie zageszczenie. a co do wydajnosci Swiftecha to wcale nie bylbym taki pewnie, ze przebije ona power'x. Szczerze mowiac bardzo chcialbym zobaczyc porowanie tych bloczkow. ... kurczce troche gluio sie czuje.. caly czas gadam jakies glupoty jaki to ten px jest wypasiony, podczas gdy nawet uszczelka w nim nie jest symetrycznie rozmieszczona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Fajny ten Swiftech, tylko czemu on ma takie malutkie krocce? Moze one tylko tak wygladaja na zdjeciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Wersja MCW 6002 ma króćce 1/2" - jest minimalnie lepszy bo jeszcze jakieś udoskonalenia wprowadzili.... abnormal - cenię twoje przywiązanie di PowerX'a ale uważam że pewne konstrukcjie nie mają szansz z innymi - konstrukcja PowerX'a nie ma szansy z Stormg G4. Druga sprawa - nie wiadomo jak bardzo wydajność zwiększyło zmniejszenie liczby finów - u mnie jak zwiększyłem liczbę pinów z 144 do 324 - ponad dwukrotnie to zyskałem niecałe 0.5-1C Wiadomo - Swiftech był testowany i wygląda na to że jest tuż po Stormie najlepszym blokiem na świecie a PowerX? Nigdzie nie było testów... Thorn zarzekał się i gorąco obiecywał że wyśle do serwisu i na tym się skończyło - tak samo Mate się wypiął... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Środek tego swiftecha :D, trochę zniszczony przy otwieraniu. W sumie całkiem podobny do bloczków misiu15go/luks_pl mcw6000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobolobos Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Wez pod uwage jeszcze zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Jest jeszcze taki niemiecki wynalazek, bardzo wydajny ale bardzo restrykcyjny. Test tego ustrojstwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Postawiłem już na MCW6002 może będzie można go kupić w PL (w co wątpię) jak nie to napiszę do jednego z kolegów z forum co sprowadzają części z USA i zapytam ile by sprowadzenie tego bloczku kosztowało. Co do Zalmana nie wiem czemu ale jakoś nie mam przekonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Wersja MCW 6002 ma króćce 1/2" - jest minimalnie lepszy bo jeszcze jakieś udoskonalenia wprowadzili.... abnormal - cenię twoje przywiązanie di PowerX'a ale uważam że pewne konstrukcjie nie mają szansz z innymi - konstrukcja PowerX'a nie ma szansy z Stormg G4. Druga sprawa - nie wiadomo jak bardzo wydajność zwiększyło zmniejszenie liczby finów - u mnie jak zwiększyłem liczbę pinów z 144 do 324 - ponad dwukrotnie to zyskałem niecałe 0.5-1C Wiadomo - Swiftech był testowany i wygląda na to że jest tuż po Stormie najlepszym blokiem na świecie a PowerX? Nigdzie nie było testów... Thorn zarzekał się i gorąco obiecywał że wyśle do serwisu i na tym się skończyło - tak samo Mate się wypiął... 1346116[/snapback] tak i tu sie mylisz, bo thorn sie wywiazal z obietnicy, teraz to udaj sie do pana Pily i pana Cache i spytaj sie czemu testu blokow od grudnia jeszcze nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 tak i tu sie mylisz, bo thorn sie wywiazal z obietnicy, teraz to udaj sie do pana Pily i pana Cache i spytaj sie czemu testu blokow od grudnia jeszcze nie ma 1347693[/snapback] Nie mylę się mój drogi - Thorn obiecywał blok dla overclockers.pl - z Allenem obmyślilismy że rozszerzymy recenzję bloków o PowerX'a i Krafta - ale okazało się że Kraft jest tylko pod A64 i Intela :( A przecież nie będę kupował za własną kasę PowerX'a po to tylko by go opisać! Zresztą mam(jutro powinno przyjść UPS'em) coś lepszego niż wszystkie polskie bloki razem wzięte :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 @Kyniek: No to się pochwal co to za cudo które ma być „lepszego niż wszystkie polskie bloki razem wzięte” . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Zależy od kuriera :/ Niby UPS... ale ciała dali bo dziś nie przyjechał a wczoraj wysłany był.... może jutro (znaczy dziś) rano będzie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Kyniek, ale Ty tajmnieczy jestes :P no powiedz, bo spac nie bedziemy mogli. Coz to za rewolucja sie do nas zbliza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Zależy od kuriera :/ Niby UPS... ale ciała dali bo dziś nie przyjechał a wczoraj wysłany był.... może jutro (znaczy dziś) rano będzie..... 1348079[/snapback] Wiesz to jest UPS standard i idzie 48h. Zreszta jest okres przedswiateczny i UPS ma kupe roboty. Bylo drogo ale przynajmniej poczta sie juz nie dotknie do Twej cennej przesylki :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...