Gość Kyniek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Już rozmawiam z BQB :) ma PowerX'a z króccami choinkowymi :) overclockers też ma ustandaryzowane testy ;) a może niedługo będziemy mieli też taką grzałkę na watercooling ;) P.S. Majkel - we wtorek dostanę PowerX'a - 3 dni testu - w między czasie zrobię blok "zastępczy dla ciebie ;) wyślę i podeślesz X3M gdy PowerX wróci już to BQB - tak to ja sobie wyobrażam..... P.S. właśnie mam Storma G4 na pokładzie :) Rulezzzzz narazie kopie nawet Prisona Ultra :D taaaaaak i to mi się podoba!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) No to widzę że wszyscy/większość za PX tak wiec chyba skończy się na PX. Jedno jest pewne że PX na pewno będzie wydajniejszy od mojego Maze4 no i oto chodziło w zasadzie ;) No nic po świętach zamówię PX-a i się zobaczy co i jak… Edytowane 26 Marca 2005 przez Mardok =:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Kyniek, ale pochwal sie o ile i zdraz w koncu cene tego monstera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 :)+Mar 26 2005, 03:17--> CYTAT(Mardok =:) @ Mar 26 2005, 03:17) No to widzę że wszyscy/większość za PX tak wiec chyba skończy się na PX. Jedno jest pewne że PX na pewno będzie wydajniejszy od mojego Maze4 no i oto chodziło w zasadzie ;) No nic po świętach zamówię PX-a i się zobaczy co i jak… 1350159[/snapback] prawdopodobnie w następnym togodniu pojawi się test PowerX'a :) BQB zaoferował się użyczyć mi go na 3 dni :) opis PowerX'a pojawi się wraz z opisem Storma G4 a z tydzień później przewiduje że pojawi się recenzja X3M (z Majkelem już sprawa obgadana :) ) :) Więc może nie należało by zbyt pochopnie wybierać bloku już teraz ;) bo może warto było by zrezygnować z drogiej karty graficznej (czy z czegokolwiek) i zebrać się na Storma G4/G5 ;) ) narazie blok zachowuje się bardzo obiecująco mimo iż układ się jeszcze nie ustabilizował mogę powiedzieć że jest lepszy o conajmniej 1C od Prisona Ultra :) a o jakieś 3C od Uriela :) Nukleona bije o ok. 5C :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 @Kyniek: Ja tam rezygnować nie mam z czego bo planuję zakup bloku a nie części do kompa bo je akurat już mam ;) Co do Storm G4 fakt, faktem brzydki jak cholera ale to mnie akurat nie interesuje ;) Jak blok choć w połowie „błyśnie” tak jak ty o nim piszesz to może rzeczywiście będzie warto się nim zainteresować. Choć z drugiej strony jak różnica będzie np. 1stC to czy ja wiem czy jest sens wydawać tyle kasy… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 no... zobaczymy.... jeszcze w łapkach nie miałem PX'a i X3M ;) ja natomias od prawie roku nic w kompie oprócz chłodzenia nie zmieniam - jedyna zmiana to GF3->radek9600pro (piorun podczas burzy mi kartę i nie tylko spalił) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 @Kyniek: Ale jak mam choć tylko pomyśleć o G4 to podał byś choć by nawet orientacyjną cenę tego „cuda” a nie milczysz jak by to byłą tajemnica państwowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Cena bloku zależna od wybranej opcji. więcej szczegółów na : http://www.employees.org/~slf/lrwb/ oraz niedawno na forum był temat o zbiorowym zamówieniu na Storma - w wyszukiwaniu wpisz "Borys Storm" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 No byl taki temat i ja sobie z Kyńkiem zbiorowo zamowilismy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Eh no nie ma co kombinować biorę tego PX’a, bo jak bym miał się tak zastanawiać/czekać/zmieniać zdanie to pewnie czekał bym na G15 lub PowerX 32 albo i dłużej ;) A blok mi raczej szybko potrzebny będzie bo mój Maze4 działać, działa ale to już kres jego możliwości, ofkorz mowa o codziennym użytku a nie patentach typu „otwórz okno” lub „wsyp lud do pojemnika” czyli tak zwane „for test only”… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Jak szybko ci potrzebny to się naczekasz na PX'a :P Thorm ma raczej głopoty z wysyłaniem bloków w czsie krótszym niż 2 tygodnie po wpłynięciu pieniążków na konto :P a co do tego na allegro.... jak chcesz płacić 200zł za coś co kosztuje 165zł to bardzo proszę :P bo tyle zdaje się kosztowała wersja z finami 0.35mm jak się pytałem Thorna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) lol ja rozumie , ze kazdy stopien w dol jest wazny... Ale zeby placic tyle za Storma i miec o 1C mniej niz sie ma na wlasnorecznie zrobionym za male pieniadze bloku to jakas paranoja jest :lol: Nie wiem , moze jak skompletuje moje wc to tez bede miec takie odchyly jak wy chlopaki , ale na razie to troche dziwne jest dla mnie :lol: no offence Edytowane 26 Marca 2005 przez HeatFighter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 @Kyniek: Nie , nie ja nie kupuje bloku na zasadzie „zrób mi” ale już gotowy i nie za 200zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 :)+Mar 26 2005, 15:15--> CYTAT(Mardok =:) @ Mar 26 2005, 15:15) @Kyniek: Nie , nie ja nie kupuje bloku na zasadzie „zrób mi” ale już gotowy i nie za 200zł ;) 1351010[/snapback] Toż to przecież napisałem ci że Thorn i Pit (oni bezpośrednio wykonują bloki) tyle żądają za blok (zdaje się z finami 0.5mm 155zł a 0.35mm za 165zł) jak chcesz płacić pośrednikowi dodatkowo 35zł to twoja sprawa :P Ja mam takie zdanie że jeśli coś kupuje to niech to będzie warte swojej ceny, nie lubię pośredników bo zawyżają cenę i produkt już przestaje być wart swojej ceny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Oj Kyniek, Kyniek czytaj ty co ja pisze ;) „…gotowy i NIE za 200zł” Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Cholera - rzeczywićie - takie mało słowo jak "nie" ile znaczy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 kyniek nie wiem skad ty wzieles takie ceny, normalny blok pod xp kosztuje 145, pod A64 i P4 155, a wersje 0.35mm ~200, nie wiem kto tobie mogl mowic ze za 165 zl sa sprzedawany, pozatym px z allegro sa odemnie wiec przesylka jest max na 2-gi dzien po otrzymaniu przelewu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Na a mi Thorn mówił co innego :P bo razem z Allenem prowadziliśmy rozmowy czy nie podeśle na potrzeby recki.... wiadomo - jak bym brał od Pita blok bym miał taniej niż bym brał od ciebie :P ale z tego co wiem to narazie "wstrzymali produkcje" więc cenę PX'a możesz dowolnie windować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 A ja mam nadziejże po świętach się już przekonam jak będzie działał mój PX ;) Coś czujem że będzie dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Na a mi Thorn mówił co innego :P bo razem z Allenem prowadziliśmy rozmowy czy nie podeśle na potrzeby recki.... wiadomo - jak bym brał od Pita blok bym miał taniej niż bym brał od ciebie :P ale z tego co wiem to narazie "wstrzymali produkcje" więc cenę PX'a możesz dowolnie windować :P 1351985[/snapback] produkcja wstrzymana z waznego powodu, pozatym to nie srajtasma za czasow prl zeby sobie od tak cena mogla "windowac" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ekhm Storm G4 bloczek kosztujacy w ch... kasy a silikon obskurny tak wystaje O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Mi ten silikon nie przeszkadza - nie kupowałem dla wyglądy go tylko dla wydajności ;) będą teściory niebawem na overclockers ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Jak dla mnie G4 to paskuda i ten sylikon najbrzydszy wcale nie jest z ogółu ;) Ale kogo to obchodzi ?! Nie wiedziałem ze bloki wodne do CHLODZENIA procesora startują w konkursach „piękności” ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ale zauwazcie ze np. misia15go jak wystaje ciupka silikonu to jada wszyscy... a tu taki "super blok" i silikon wystaje... jak dla mnie TOTALNA PORAZKA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 A tam to już czepianie się jest ;) Poza tym nikt ci nie każe go kupować… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ale zauwazcie ze np. misia15go jak wystaje ciupka silikonu to jada wszyscy... a tu taki "super blok" i silikon wystaje... jak dla mnie TOTALNA PORAZKA... 1352598[/snapback] Łoboze jakby wystajacy silikon byl najwazniejsza rzecza na swiecie. A porownaj sobie chociazby sposob montazu, porownaj te sprezyny do polskich sprezynek. A poza tym nie porownaj blokow Cathara do blokow Misia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 nie no ja nic do Ciebie nie mam ale porownanie sprezynek totalnie mnie wyje.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 To dobrze że nic do niego nie masz .. Bo akurat sprężynki są bardzo ważne ! Znajdź sobie test X3M na systemcooling.com to będziesz wiedział o czym pisze turtles5.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 No bez jaj, przecież po tym teście pojawiły się nowe sprężynki a jak ktos woli moze sobie skrecić blok na sztywno i postawić na nim 10kg odważnik :D Idąc dalej tym tropem w testach wydajności bloków trzeba by porównywać jakie który ma sprężynki. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 wiem o czym pisze... IMO wszystko jest kwestia pieniedzy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...