ryba Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 No i już postanowione PX został oficjalnie zmówiony teraz tylko czekać na paczkę i się zobaczy co i jak ;) 1358126[/snapback] paczka doszla dzisiaj, wyslana w piatek, jezeli ktokolwiek bedzie zarzucal niekompetentna wysylke blokow px (przynajmniej tych odemnie) jest poprostu smieszny, moze dzisiaj mardok go "Zwoduje" i zobaczymy czy dd maze 4 da mu rade ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 przeciez tobie nikt nic nie zarzucal w sprawie wysylek, a reszta zarzutow odnosnie wysylek pxa byla "poniekad" sluszna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greebqu Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a jakby sie sprawdzal zestawik: - PH 802 - chlodnica od jakiegos Renaulta B) - Blok X2P - jakies szpaneranckie wezyki itp :wink: nie znam sie na WC wiec pytam: trzeba do tego jakichs zbiornikow wyrownawczych czy czego? piszcie co trzeba dodac i ile to bedzie kosztowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a jakby sie sprawdzal zestawik: - PH 802 - chlodnica od jakiegos Renaulta B) - Blok X2P - jakies szpaneranckie wezyki itp :wink: nie znam sie na WC wiec pytam: trzeba do tego jakichs zbiornikow wyrownawczych czy czego? piszcie co trzeba dodac i ile to bedzie kosztowac... 1370758[/snapback] nie ten, temat a na przyszłośc :google: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Tak bloczek mam i wygląda pinknie ;) Dziś nie miałem jak go założyć, postaram się juro. Dodatkowo podpinam jeszcze ładę do mojego WC no i się okaże co mój A64 na to „powie”… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Napewno da radę Maze4 ;) Maze4 może konkurować z abadonem (pewnie będzie górą) ale to nie jest szczytowa konstrukcja.... ja też od dziś na parę dni mam PX'a :Dniedługo będzie wodowanko i testy.... podsumuje tak że to maleństwo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Eee no bez przesady, Maze4 to fajny ale STARY blok, mój Maze4 ma już ponad 2lata wiec przez ten czas trochę się zmieniło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 No jestem już po wstępnych testach, i jak na razie mogę powiedzieć że PX spisał się bardzo dobrze. W porównaniu do DD Maze4 temp w idle jest o 1stC mniejsza a w Prime95 ta różnica wynosi już 5stC co jest moim zdaniem bardzo dobrym wynikiem. Takie małe porównanie: Konfiguracja: CPU: A64 s939 2648MHz 8x331 Bios:1,550v Real: 1,520v Temperatury: DD Maze4 idle 25stC / Prime95 43stC PX idle 24stC / Prime95 38stC *Prime95 temp. po 30minutach testu, test był robiony na „starym” Prime95 i jego „Torture Test” a nie jakeś tam „nowe” wynalazki. Na koniec wspomnę o jakiś dziwnych trochę wahaniach na DD, miałem stałą temperaturę juz po około 5min Prime95 ale czasami były takie jedno sekundowe skoki do 45stC i znowu powrót do 43stC natomiast na PX temperatura wacha się cały czas od 36stC do 38stC. No i to było by na tyle. W skrócie jestem bardzo z PX’a zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 poczekamy az sie twoje AS5 ulozy bo na DD chyba dlugo sie wylegiwalo, nie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Oki - ja też mam PX'a - ale tylko do poniedziałku ;) jednak to wystarczająco czasu by go opisać - testy też będą - porównanie z innymi konstrukcjami już opisanymi na łamach overclockers.pl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Kyniek Ależ możesz go potrzymać dłużej trochę, poprostu chciałbym mieć go spowrotem w piątek, ale jeśli potrzebujesz dłużej, to nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) W poniedziałek być może dostanę Frosta 2 do zrecenzowania :) więc może rzeczywiście by się nie spieszyć to we wtorek odeslę priorytetem... potem jeszcze czeka mnie opisanie X3M :/ kurna... te 3 króćce :/ jak bym to miał mało głopotów jeszcze :/ acha - renowację już przeprowadziłem - łącznie z sesją zdjęciową bloku ;) pozostaje go tylko założyć... ale to już jutro :) Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 W poniedziałek być może dostanę Frosta 2 do zrecenzowania :) więc może rzeczywiście by się nie spieszyć to we wtorek odeslę priorytetem... potem jeszcze czeka mnie opisanie X3M :/ kurna... te 3 króćce :/ jak bym to miał mało głopotów jeszcze :/ acha - renowację już przeprowadziłem - łącznie z sesją zdjęciową bloku ;) pozostaje go tylko założyć... ale to już jutro :) 1372943[/snapback] mam mala rade i prosbe do ciebie, w tym duzym tescie co bedziesz robil, przeprowadz test x3m z 3 kroccami, oraz z jednym kanalem zamknietym, tak zeby konstrukcja byla 2 kroccowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 hmm chyba zatkanie srodkowego krocca w x3m mija sie z celem, a ciekawe jak to bedzie z bocznym kroccem zatkanym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Trochę mi zajęło przeprowadzenie takich już bardziej „dogłębnych” testów, ich celem nie było porównywanie bloków ile stC mniej jakiś wykresów, temp wody i tak dalej tylko ile MHz dał nowy blok takie bardziej praktyczne podejście ;) Testy były przeprowadzane na SuperPI 16MB bo taka właśnie próbka jest potrzebna do rankingu i właśnie dla SuperPI 16MB był blok wodny zmieniany. W obu przypadkach ten sam sprzęt, pasta i części WC tylko bloki różne ;) DD Maze-4 : Idle : 25-28stC Sters : 43stC Max O/C: SuperPI 16MB 12"25 Power-X: idle : 28stC stres : 38stC Max O/C : SuperPI 16MB 12"16 Na PX’sie mogłem dać wreszcie większe napięcie bez wieszania się komputera, zaowocowało to „urwaniem” kilku sec z wyniku. Co ciekawe miąłem na początku podpięte BIE1 + Lada ale w ogóle Lada nie wpłynęła na temp, znaczy się mam identyczne temperatury z Ladą i bez niej wiec sobie ją podarowałem ;) No to było by na tyle… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Strasznie długo trwało to testowanie. Pasta na procku powinna się trochę wyleżeć IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) No bo jak wszystko mówi „NIE” to ciężko jest wydusić więcej MHz, nikt zresztą nie mówił że będzie szybko, łatwo i przyjemnie… Zresztą owy „test” był robiony bardziej na moje potrzeby a mi się raczej nie spieszyło ;) Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 mam takie pytanie nie wiecie jak sobie radzi x3m na a64 ? wogole czy mozna jeszcze dostac takie zapinki na a64 do x3m'a ? bo chcialbym sobie go zapodac na nowy sprzet.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 "czy mozna jeszcze dostac takie zapinki na a64" 5min kombinowania i bez specjalnej zapinki się obejdzie ja Maze4 na SocketA przerobiłem właśnie w 5min na 939: Zapinka Mod Piękne toto nie była ale działać, działało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 BQB - tak na marginesie to Ceramique ma w specyfikacji podane że się nie musi układać, odrazu ma swoje właściwości. ;) nie wiem jakiej pasty używał Mardok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 @tomasek: "nie wiem jakiej pasty używał Mardok..." Jak zawsze AS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 jak się trochę odbiję to też przerzucę się na AS5, aktualnie używam ceramique i jestem z niej bardzo zadowolony... ale to nei na temat. ;) co do wiekszego oc, to pare mhz jest roznicy - ale tylko dla maniakow;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 A kto powiedział że to koniec ? Po prostu czasu nie miałem na dłuższe testy, tak samo przez kilka następnych dni :( Może w piątek powalczę o więcej… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 "czy mozna jeszcze dostac takie zapinki na a64" 5min kombinowania i bez specjalnej zapinki się obejdzie ja Maze4 na SocketA przerobiłem właśnie w 5min na 939: 1382758[/snapback] no to spox :-) a jak wyglada wydajnosc blokow z a32bity na a64 ? daja rade ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 A jak rady ma nie dać jak A64 o wiele mniej się grzeje niż mój Bartek na którym był wcześniej owy Maze4 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 no to spox icon_smile2.gif a jak wyglada wydajnosc blokow z a32bity na a64 ? daja rade ? BUHAHAHAHAHAAH !!!!!!! wybaczcie, ale nie moglem sie powstrzymac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 BUHAHAHAHAHAAH !!!!!!! wybaczcie, ale nie moglem sie powstrzymac :D 1383651[/snapback] moze i glopie pytanie ale juz troche wypilem :- DDD wiendz wybaczcie moje pytania :-) chociaz nie wiem co w tym jest az tak smiesznego :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Może to że A64 się wpiz*** mniej grzeje niż AXP a ty pytasz czy blok z AXP da rade na A64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Może to że A64 się wpiz*** mniej grzeje niż AXP a ty pytasz czy blok z AXP da rade na A64. 1383746[/snapback] no i po takiej odpowiedzi wszysko jasno, dzieki mardok, poprostu wystarczylo tak napisac :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 piękny avatar :D aaaaaaaaaahhhhhhhhhhh w tym momencie chciałabym byc lesbijką :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...